Header Ads


Μια τεράστια συμφωνία με υπογραφή Δημήτρη Μελισσανίδη!

Μια τεράστια συμφωνία με υπογραφή Δημήτρη Μελισσανίδη!


Η ημερίδα που διεξήχθη στην Αθήνα σφράγισε τη στενή σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα

Εκδήλωση με θέμα «Ένα αρχαίο μονοπάτι για τη σύγχρονη ευημερία» – Διάλογος «Ζώνης και Δρόμου» μεταξύ Κίνας και Ελλάδας διοργανώθηκε την Δευτέρα (30/10) από τον κινεζικό όμιλο Μέσων Ενημέρωσης «China Media Group», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.




Στην εκδήλωση τον κινεζικό όμιλο εκπροσώπησε ο Σεν Χάισιονγκ, αντιπρόεδρος του Τμήματος Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας και Πρόεδρος του CMG.

Ποιοι έδωσαν το παρόν από την Ελλάδα



Παρευρέθηκαν και μίλησαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα, Σιάο Τζουνζένγκ, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα έστειλε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Aegean Oil, Δημήτρης Μελισσανίδης και εκπρόσωποι από τον ελληνικό χρηματοοικονομικό, ναυτιλιακό, πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κλάδο.

Η σημασία της Ελλάδας για την Κίνα



«Η Ελλάδα είναι από τους σημαντικότερους συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) που εγκαινίασε πριν 10 χρόνια ο Κινέζος Πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ»,τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Σεν Χάισιονγκ.

Ο κ. Σεν ανέφερε επίσης ότι οι αρχαίοι στοχαστές της Ελλάδας και της Κίνας είχαν παρόμοιες ιδέες και οι Κινέζοι είναι εξοικειωμένοι με τα λόγια των Σοφών της Αρχαίας Ελλάδας, όπως του Σωκράτη και του Πλάτωνα και τα σέβονται πολύ. Οι διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες που ξεκινούν στο σημερινό διάλογο αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανταλλαγής και της αμοιβαίας ανταλλαγής γνώσης μεταξύ του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού.

Μας εμπνέει η προσπάθεια να εξερευνήσουμε τις απαντήσεις στις προκλήσεις του κόσμου σήμερα, από αυτούς τους δύο αρχαίους πολιτισμούς της Ελλάδας και της Κίνα», τόνισε ο Κινέζος αξιωματούχος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο όμιλος CMG, εκ των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, θα συνεργαστεί με διάφορους θεσμούς της Ελλάδας, για να αφηγηθεί και να προωθήσει από κοινού τη γοητεία και τη ζωντάνια του ελληνικού και κινεζικού πολιτισμού, να οικοδομήσει γέφυρες για ανταλλαγές ανθρώπων μεταξύ των δύο χωρών ,που θα συνεισφέρουν με σοφία στη δημιουργία μιας νέας εποχής ανάπτυξης του παγκόσμιου πολιτισμού και στην οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον, ενισχύοντας την ειρήνη στον ταραγμένο κόσμο.

Η συμφωνία του Δημήτρη Μελισσανίδη

Μνημόνιο κατανόησης (MoU) ανάμεσα στον όμιλο της Ναυτεμπορικής και την China Media Group (CMG) υπέγραψαν ο πρόεδρος της Aegean Oil και ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Σεν Χάισιόνγκ, αναπληρωτής υπουργός Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας και πρόεδρος του κινεζικού ομίλου μέσων ενημέρωσης.

Με βάση το Μνημόνιο Κατανόησης Ναυτεμπορικής-CMG, οι δύο ειδησεογραφικοί όμιλοι συμφώνησαν:

 Στην ενίσχυση της συνεργασίας τους σε σημαντικές ειδήσεις, στην κοινή χρήση πόρων και απόκτηση εικόνων και βίντεο, τη δημιουργία ζωντανών συνδέσεων με δημοσιογράφους για την παροχή ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο και την κάλυψη σημαντικών γεγονότων.

Στην ανταλλαγή και μετάδοση χρηματοοικονομικού και οικονομικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της κοινής παραγωγής ειδησεογραφικών ρεπορτάζ και άρθρων για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τη ναυτιλία.

Στη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων φόρουμ και πάνελ και στις δύο χώρες.

Ο Μελισσανίδης για τη συνεργασία Ελλάδας και Κίνας

«Η συμφωνία συνεργασίας της Ναυτεμπορικής την China Media Group (CMG), ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, αποτελεί μια τεράστια συνεισφορά στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και ναυτιλιακών σχέσεων της Ελλάδας με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

»Με τη συνεργασία αυτή η Ναυτεμπορική θα μπορεί να προβάλει τα επιτεύγματα της χώρας στην Κίνα, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες πλοιοκτήτες, επιχειρηματίες, επενδυτές να εξερευνήσουν και να αξιοποιήσουν τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει η κινεζική αγορά.

»Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με τον κ. Σεν, Ναυτεμπορική και CMG θα δημιουργήσουν από κοινού ευρείες συνεργασίες στην ανταλλαγή περιεχομένου ειδήσεων, τη συμπαραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων αλλά και ανταλλαγές τεχνολογίας μετάδοσης.

»Ταυτόχρονα, ο κινεζικός όμιλος CMG, με το τεράστιο δίκτυο μετάδοσης που διαθέτει –ενδεικτικά αναφέρω: 47 τηλεοπτικά κανάλια, εκ των οποίων επτά διεθνή σε έξι γλώσσες– θα μεταφέρει μέσω της συνεργασίας με τη Ναυτεμπορική τα νέα της Ελλάδας σε 138 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Προγράμματα πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της τόνισε ότι το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού προωθεί διάφορα προγράμματα πολιτιστικής συνεργασίας με την Κίνα, όπως η διοργάνωση αρχαιολογικών εκθέσεων και η ίδρυση ελληνικών πολιτιστικών κέντρων.

Τα τελευταία χρόνια, η CMG έχει επιτύχει αξιοσημείωτες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και πιστεύω ότι η συνεργασία με την CMG είναι αναμφίβολα μια σημαντική ευκαιρία για το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για τη διάδοση του ελληνικού και κινεζικού πολιτισμού, σε ένα νέο επίπεδο, σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα μοιράζονται παρόμοιες αξίες ως δύο αρχαίες χώρες με μεγάλους πολιτισμούς.

«Η Ελλάδα έχει ελκυστική φυσική ομορφιά και λαμπρή αρχαία πολιτιστική κληρονομιά. Η τουριστική βιομηχανία έχει χτίσει μια γέφυρα φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξη , τόνισε η Ολγα Κεφαλογιάννη , εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα καλωσορίσει περισσότερους Κινέζους τουρίστες για να γίνουν πρεσβευτές της φιλίας Ελλάδας-Κίνας.

Η Κίνα «βλέπει» την Ελλάδα ως επενδυτική ευκαιρία

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης της Κίνας, ο Lianhe Credit αναβάθμισε σήμερα τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από BBB- σε επενδυτική βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές.

Η αναβάθμιση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από έναν άλλον μεγάλο κινεζικό οίκο αξιολόγησης. Ο China Chengxin Credit Rating Group αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από Β- σε ΒΒ+ με σταθερή προοπτική.

Οι δύο οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας με βάση τους ακόλουθους λόγους: Το 2022, επωφελούμενη από τη χρηματοδοτική βοήθεια της ΕΕ, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης και την ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού κ.λπ., η ελληνική οικονομία ανέκαμψε έντονα και ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης ξεπέρασε τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται σταθερά το 2023.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.