Header Ads


Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον το απόλυτο φαβορί;

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον το απόλυτο φαβορί;


Το Mundobasket του 2023, ήταν ένα ακόμα παγκόσμιο κύπελλο στο οποίο η εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο. Και όχι άδικα, αφού οι ΗΠΑ έχασαν από τη Γερμανία στον ημιτελικό και από τον Καναδά στον μικρό τελικό, κατακτώντας την απογοητευτική για αυτούς, τέταρτη θέση. Παρακάτω, θα γίνει απόπειρα να εξηγήσουμε γιατί οι Αμερικάνοι δεν αποτελούν πλέον, το απόλυτο φαβορί στο μπάσκετ. 

Δεν έχουν πια τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο
Τις προηγούμενες δεκαετίες, για παράδειγμα στα 90s και 00s, όταν μιλούσαμε για τους καλύτερους μπασκετμπολιστες του πλανήτη, η συζήτηση περιστρέφονταν γύρω από ονόματα Αμερικανών παικτών. Παρόλα αυτά, με το πέρασμα των ετών τα πράγματα άλλαξαν, αφού πλέον έχουν βγει στο προσκήνιο κορυφαίοι παίκτες από πολλές διαφορετικές χώρες. Επομένως, ενισχύθηκαν και άλλες ομάδες, δίνοντάς μας την εντύπωση ότι αξίζει να στοιχηματίζουμε ενάντια στους Αμερικανούς, στα ειδικά στοιχήματα της Stoiximan. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνεται επίσης και από τα ρόστερ των ομάδων του NBA, τα οποία έχουν γεμίσει με παίκτες από όλο τον κόσμο.

Δεν έχουν χημεία μεταξύ τους

Αν κοιτάξουμε τα ρόστερ των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, θα παρατηρήσουμε ότι σε κάθε διοργάνωση, οι παίκτες που επιλέγονται είναι διαφορετικοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι παίκτες να μην έχουν αρκετό χρόνο να παίξουν μαζί, ώστε να μάθουν ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. 

Στην αντίπερα όχθη όμως, υπάρχουν ομάδες όπως η Ισπανία ή η Γερμανία, οι οποίες διατηρούν το ρόστερ των ομάδων τους σχεδόν ίδιο κάθε χρόνο. Αυτό λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες, να οικειοποιηθούν ο ένας τον άλλον και να αποκτήσουν αρμονία στον τρόπο παιχνιδιού τους. 


Δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιους αγώνες

Ένα ακόμα εμπόδιο που βρίσκουν μπροστά τους οι ΗΠΑ στις εθνικές διοργανώσεις, είναι πως επιλέγουν παίκτες οι οποίοι δεν είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε αγώνες μεγάλης σημασίας. Μπορεί βέβαια, να είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι, όπως για παράδειγμα ο Edwards ή ο Ingram, αλλά δεν έχουν ακόμα την εμπειρία που απαιτείται για να ηγηθούν σε ομάδες που κερδίζουν πρωταθλήματα.

Στον αντίποδα, υπάρχουν ομάδες σαν τη Σερβία, που κάθε χρόνο παίζουν αγώνες παρόμοιας σημασίας, είτε στο Ευρωμπάσκετ είτε σε παγκόσμια κύπελλα. Οι παίκτες που συμμετέχουν στην ομάδα της Σερβίας λοιπόν, ξέρουν πως να διαχειριστούν αγώνες υψηλής σημασίας.


Συμπέρασμα

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ συνεχίζει να είναι η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο στον κόσμο, αλλά όπως αποδεικνύεται, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να τους χαρίζει την πρωτιά σε κάθε διοργάνωση. Το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν και άλλες χώρες που παράγουν εξαιρετικά ταλέντα σε συνδυασμό με το ότι οι παίκτες των ΗΠΑ δυσκολεύονται να βρουν χημεία όταν παίζουν μεταξύ τους, είναι μεταξύ των κορυφαίων λόγων που συμβαίνει αυτό. 


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.