Header Ads


Η ΑΕΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για πρωτάθλημα!


Με εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, τον Μάτσκεβιτς να κατεβάζει ρολά και μέγα πάθος, η ΑΕΚ θέλει ακόμα μια νίκη για την κούπα

Μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται η ΑΕΚ η οποία επικράτησε σήμερα με 23-19 επί του Ολυμπιακού στην κατάμεστη αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» και έκανε το 2-1 στην σειρά των τελικών της Handball Premier.




Η «Ένωση» με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας ξανά σε μεγάλη μέρα τον Ιβάν Μάτσκεβιτς πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και την έφερε μια «ανάσα» από την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού χάντμπολ. Πλέον η ομάδα του Αλέξη Αλβανού χρειάζεται μια νίκη την Παρασκευή στον 4ο τελικό με τον Ολυμπιακό στην Ηλιούπολη για να πανηγυρίσει τον τίτλο ενώ σε αντίθετη περίπτωση, η σειρά θα πάει σε 5ο τελικό που θα διεξαχθεί εκ νέου στην έδρα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ με τους Ηλιόπουλο και Παπαδιονυσίου στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μείωσε προσωρινά με τον Ηλιόπουλο και πάλι να σκοράρει για το 3-1. Η «Ένωση» αν και αμυντικά έδειχνε να στέκεται καλά έχοντας ξανά σε μεγάλη μέρα τον Ιβάν Μάτσκεβιτς, είχε αρκετά προβλήματα ξανά στο τελείωμα των φάσεων και στις επιλογές της «χαραμίζοντας» πολλές επιθέσεις.  Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 4-4 στο 10′ με τις άμυνες των δύο ομάδων να κυριαρχούν στο παιχνίδι. Η «Ένωση» έδειχνε έστω και έτσι να διατηρεί το προβάδισμα της κάνοντας το 7-5 με τα γκολ των Μαντάλινιτς και Ηλιόπουλου. Στο 8-6 η ΑΕΚ κέρδισε δίλεπτη και πέναλτι το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 8-8. Ο Ηλιόπουλος με τέταρτο προσωπικό του τέρματα έβαλε ξανά την ΑΕΚ σε θέση οδηγού αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με πέναλτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 9-9. Εξαιρετικός ο Μάτσκεβιτς για την ΑΕΚ που είχε συνολικά 14 αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε την ομάδα όρθια όταν χρειάστηκε.



Στο δεύτερο ημίχρονο η «Ένωση» μπήκε πολύ καλύτερα. Είχε περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι της, πιο συγκεντρωμένη στην επίθεση και κατάφερε να  προηγηθεί ξανά με 12-10 με γκολ του Μαντάλινιτς. Ο Κροάτης ήταν πολύ πιο ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε περισσότερους χώρους και με δύο ακόμη τέρματα έκανε το 14-11 δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Ακολούθησε ένα πολύ καλό διάστημα επιθετικό για την ΑΕΚ η οποία με τρία τέρματα των Αλμέιδα, Ηλιόπουλου και Μαντάλινιτς ανέβασε την διαφορά στο 17-11. Με τον Μάτσκεβιτς να έχει κατεβάσει τα ρολά και την ομάδα να έχει βρει τις λύσεις στην επίθεση η ΑΕΚ είχε πάρει πλήρως τον έλεγχο του αγώνα με τον Λέμος να κάνει το 19-11 στο 48′ πανηγυρίζοντας το έξαλλα. Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού κατάφερε να κρατήσει για 14 λεπτά τον αντίπαλο χωρίς τέρμα, γεγονός που έκανε και την διαφορά στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να διατηρεί το προβάδισμα της κερδίζοντας εν τέλει με 23-19.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.