Header Ads


Κυπελλούχος Ευρώπης ο Απόλλων Σμύρνης!

Κυπελλούχος Ευρώπης ο Απόλλων Σμύρνης!


Ιστορική επιτυχία για τον Απόλλωνα και για το ελληνικό πόλο..

Κέρδισε την Τεράσα μέσα στη Βαρκελώνη με 18-14 στον δεύτερο τελικό και σήκωσε το Challenger Cup.

Θρίαμβος και στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε το δύο στα δύο κόντρα στην Τεράσα και με επική νίκη με 14-18 εξασφάλισε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο.




Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Απόλλων ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο διατήρησε έχω τα τέλη της περιόδου. Η Τεράσα, όμως, βρήκε απάντηση στην πολύ καλή απόδοση των παικτών του Νίκου Δεληγιάννη και μείωσε στο ελάχιστο (3-4) 15'' πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να συνεχίσουν το επιθετικό τους σερί και να ανατρέψουν το σκορ (5-4), ωστόσο με τα γκολ των Βίτσκοβιτς και Αλαμάνου ο Απόλλων βρέθηκε ξανά στο +2, τελειώνοντας το ημίχρονο με το ελάχιστο προβάδισμα (7-8).



Παρόμοιο... έργο με την δεύτερη περίοδο είδαμε και στην τρίτη περίοδο, όπου η Τεράσα ανέτρεψε ξανά το σκορ (9-8), με την ελληνική ομάδα να βρίσκει ξανά τον τρόπο να μπει σε θέση οδηγού. Με ένα επιθετικό κρεσέντο, αρχικά ισοφάρισε σε 10-10 και στη συνέχεια πήρε «αέρα» τεσσάρων τερμάτων (10-14). 

Με το +4 στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Απόλλωνας κράτησε το προβάδισμα άνετα απέναντι στους γηπεδούχους και με το τελικό 14-18 σήκωσε για πρώτη φορά ευρωπαϊκό και έγινε η πρώτη ομάδα μετά τους Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη που φτάνει στην κορυφή της ευρώπης. 

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.