Header Ads


Το τηλεφώνημα Μελισσανίδη-Αλμέιδα πριν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός!

Το τηλεφώνημα Μελισσανίδη-Αλμέιδα πριν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός!


Η μεγάλη δικαίωση του Αλμέιδα και η ατάκα του πριν το ντέρμπι..

Τί έλεγε ο ηγέτης της ΑΕΚ το πρωί της Πέμπτης, πριν το μεγάλο ντέρμπι του Κυπέλλου και η απάντηση του Αργεντινού στα σχόλια περί 11άδας.

«Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες».





Δηλαδή «ευτυχισμένοι είναι εκείνοι που πιστεύουν χωρίς να με έχουν δει».



Με αυτά τα λόγια, από το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (Κεφάλαιο 20, στίχος 29) έκλεισε ο Ματίας Αλμέιδα, ως επιμύθιο, τη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023. Είχε προηγηθεί η νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού σε μία ονειρεμένη βραδιά για τους οπαδούς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γιατί όμως ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε στα λόγια του Χριστού, όταν ο Θεάνθρωπος συνάντησε τον Θωμά, ο οποίος εδώ και 2023 χρόνια φέρει το προσωνύμιο «άπιστος», επειδή είχε δηλώσει (στους υπόλοιπους μαθητές του Κυρίου), ότι δεν θα πίστευε στην Ανάστασή Του, ώσπου να βεβαιωνόταν με τις αισθήσεις του για αυτό το γεγονός; Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Αλμέιδα δεν ήθελε να ταυτίσει τον εαυτό του με τον Χριστό. Απλά ο παραλληλισμός ήταν η απάντηση σε σχόλια που είδε, προφανώς, για το στήσιμο της 11άδας της Ένωσης στο ματς με τον Ολυμπιακό.  Ήταν η απάντηση σε "όσους δεν τον πιστεύουν επειδή τον γνωρίζουν", όπως είπε ο ίδιος.

Είναι μεγάλη ευκαιρία λοιπόν να τον μάθουμε, μέσα από τα λόγια του. Για τον προπονητή της ΑΕΚ, η συνεργασία του με τους παίκτες, η ειλικρίνεια και η δουλειά και το αποτέλεσμα που βγάζει μέσα από αυτούς, δεν είναι μόνο θέμα εμπιστοσύνης, αλλά ΠΙΣΤΗΣ. Πιστεύει στους παίκτες με τους οποίους δουλεύει. Πιστεύει στο υλικό του. Πιστεύει στη δουλειά του.



Πέντε φορές επανέλαβε το ρήμα «πιστεύω» στην επαφή που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου, για να εξηγήσει, ότι η επιλογή ενός σχήματος… Κυπέλλου με 9 παίκτες διαφορετικούς σε σχέση με αυτούς που είχαν δηλωθεί, για να παίξουν στην 11άδα του αναβληθέντος παιχνιδιού με τον Ατρόμητο, είναι θέμα πίστης, σε όλους τους ποδοσφαιριστές, στην ομαδική δουλειά και στη συνέπεια της δουλειάς του. Πιστεύει σε κάθε μονάδα ξεχωριστά και τον ανταμείβει με χρόνο συμμετοχής. Κάνει πράξεις τα λόγια που τους έχει πει. «Δεν κάνω σε κάποιους παίκτες προπόνηση για να είναι απλά στο ρόστερ, αλλά να συμμετέχουν», είπε.

Γι’αυτό είδαμε έναν Τζαβέλλα αγνώριστο! Ενθουσιώδη όπως πάντα, ΝΑΙ, αλλά με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ουσία. Γι’αυτό είδαμε έναν Γαλανόπουλο να πετάει φωτιές, έναν Μάνταλο σε τρελά κέφια, έναν Τσούμπερ με έμπνευση και αποτελεσματικό, έναν Σιντιμπέ MPV, έναν Στάνκοβιτς κέρβερο.

Ομολογουμένως η επιλογή του Αλμέιδα για τα πρόσωπα της 11άδας να ξάφνιασε τους πάντες. Το παραδεχτήκαμε στο blog που ακολούθησε της μεγάλης νίκης της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού. Είναι όμως εύλογος ο προβληματισμός, κόουτς, σε τέτοιες συνθήκες, διότι στην Ελλάδα έτσι είμαστε. Δεν μας περνάει από το μυαλό, ότι μπορεί να γίνει rotation και μάλιστα αποτελεσματικό σε τόσο κρίσιμο ματς. Τα έκανε κάποτε ο Φερέρ, σε άλλες εποχές για την ΑΕΚ.

Το να βλέπει κανείς τέτοια αποτελεσματικότητα από τα δεύτερα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αν μη τι άλλο προκαλεί έκπληξη.

Εδώ ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξεπλάγη!



Να κάνουμε και την αποκάλυψη. Το πρωί της Πέμπτης, ο ηγέτης της ομάδας δέχτηκε σχόλια από τους στενούς του συνεργάτες, στην Aegean. «Πάμε για τρία απόψε πρόεδρε», ειπώθηκε. «Τί τρία; Αυτός θα μου βάλει τα δεύτερα», απάντησε ο Τίγρης, ο οποίος στην επικοινωνία που είχε με τον Αργεντινό εκείνη τη μέρα, άκουσε τον προπονητή της ΑΕΚ να του λέει με σιγουριά και συνάμα πολύ εμφατικά:


«Μη σε νοιάζει πρόεδρε! Τους έχουμε, θα τους νικήσουμε».



Έτσι και έγινε.

Αμέσως μετά το παιχνίδι, όπως είδατε και στο φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε το, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια για να μοιράσει συγχαρητήρια με την επικράτηση του συνόλου που εμφάνισε ο Αλμέιδα στο χορτάρι.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι γνωστό, ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος με τον Αλμέιδα. Η δουλειά του φέρνει αποτελέσματα άλλωστε. Άλλωστε ο ίδιος ο ηγέτης της ομάδα έχει δηλώσει στους παίκτες, ότι θαυμάζει το διαστημικό ποδόσφαιρο που παίζουν.

Το θέμα είναι, ότι η ομάδα και όλες οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την επιστροφή στη Φιλαδέλφεια, θυμίζουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΕΚ. Ο Αργεντινός δείχνει, ότι είναι ο προπονητής που ζητούσε η Ένωση. Και το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι, ότι και ο ίδιος ο «πελλάδο» νιώθει κομμάτι αυτής της ιστορίας. Έχει δεθεί με το περιβάλλον νιώθει πιστός στρατιώτης, όχι απλός μισθοφόρος της λεγεώνας των ξένων.

ΥΓ: Κόουτς, μη μασάς από τα σχόλια. Τα θετικά «αποκοιμίζουν», τα αρνητικά κρατούν σε εγρήγορση.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.