Header Ads


Μάιλς: «Έχω πολλά να δώσω στην ΑΕΚ!»

Μάιλς: «Έχω πολλά να δώσω στην ΑΕΚ!»


Ο Αϊζάια Μάιλς μίλησε για τη σημασία της νίκης απέναντι στην Τόφας, στο κλειστό των Λιοσίων, τα 3 παιχνίδια που έχει παίξει σε διάστημα 1,5 μήνα, αλλά και όσα περιμένει να παρουσιάσει η ομάδα στη συνέχεια της σεζόν.

Το 2023 είναι μια χρονιά γεμάτη απαιτήσεις και παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας για την ΑΕΚ. Η Ένωση κατά τον Ιανουάριο έχει ένα πρόγραμμα γεμάτο δύσκολα παιχνίδια, όπου ο στόχος είναι να βγει αλώβητη και πιο δυνατή. Η αρχή έγινε στο Game 1 του Play In του BCL, απέναντι στην Τόφας, εντός έδρας.




Η Ένωση αν και δυσκολεύτηκε, αν και είδε την τουρκική ομάδα να της βάζει δύσκολα, στο τέλος πήρε τη μεγάλη νίκη και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης. Ένα προβάδισμα που καλείται να κεφαλαιοποιήσει στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το Game 2 στην Προύσα την ερχόμενη Τρίτη.

Στο παιχνίδι κόντρα στην τουρκική ομάδα ο Ηλίας Καντζούρης είχε στη διάθεσή του τον Αϊζάια Μάιλς και η παρουσία του Αμερικανού αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, ώστε η Ένωση να φτάσει στο 1-0 και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους 16. Κάτι που φάνηκε και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Για την ομάδα του Έλληνα κόουτς ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να μπει με το δεξί στο 2023. «Ήταν καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον κόσμο. Ήταν καλό να χτίσουμε ένα μομέντουμ για τα επόμενα παιχνίδια και ιδίως για το παιχνίδι κόντρα στην Τόφας στην Τουρκία», ανέφερε στο SDNA ο Αμερικανός φόργουορντ, που έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

«Είμαστε 1-0 και έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ξέρουμε ότι είναι μια σειρά που μπορεί να φτάσει στα 3 παιχνίδια και εμείς δημιουργήσαμε κάποιο μομέντουμ. Θα έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, το ξέρουμε, όμως μπήκαμε με το δεξί και αυτό ήταν καλό και για εμάς, αλλά και για τον κόσμο».



Στο πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύτηκαν αρκετά, με την τουρκική ομάδα να βάζει τους δικούς της κανόνες. Αυτό όμως άλλαξε στο δεύτερο μέρος γιατί «αρχίσαμε να βάζουμε τα σουτ, καθώς γυρίσαμε λίγο καλύτερα τη μπάλα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Καταλάβαμε τα αμυντικά σχήματα της Τόφας και τι έπρεπε να κάνουμε για να παίξουμε καλύτερα εναντίον τους. Παίξαμε καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, γυρίσαμε τη μπάλα σαν ομάδα», όπως τόνισε επί του θέματος, με το Game 2 να πλησιάζει.

Ο βαθμός δυσκολίας αναμένεται να είναι ακόμα πιο υψηλός στην Προύσα, κάτι που ξέρουν άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Όπως ξέρουν πως η Τόφας θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να στείλει τη σειρά σε Game 3. «Ήταν κλειστό παιχνίδι το Game 1 και ξέρουμε ότι έχουν πληγωθεί από την ήττα. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πάλεψαν σκληρά για να επανέλθουν στα τελευταία λεπτά. Θα είναι μεγάλο παιχνίδι γι αυτούς το Game 2 και θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. θα παίξουμε μπροστά σε θορυβώδες κοινό και θέλουν να αντιδράσουν στο παιχνίδι αυτό».

Απέναντι στην Τόφας έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά, καταφέρνοντας να αποτελέσει παίκτη-κλειδί στην επίθεση της Ένωσης. Μια συνθήκη την οποία ξέρει πολύ καλά από τα προηγούμενα χρόνια, έστω κι αν του λείπει ο ρυθμός.

Η... συνήθεια άλλωστε δεν αλλάζει. «Σε αυτή τη φάση προσπαθώ να τρέχω το γήπεδο και να πασάρω τη μπάλα. Παίρνω τα ελεύθερα σουτ. Ήταν μόλις το 3 μου γεμάτο παιχνίδι με την ομάδα, σε ένα διάστημα 1,5 μήνα. Ακόμα προσπαθώ να βρω τον ρόλο μου και να βρω τον ρυθμό. Προσπαθώ να κάνω αυτό που έκανα όλα τα χρόνια, να σουτάρω τη μπάλα καλά και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Το παιχνίδι με την Τόφας, πέραν του γεγονότος πως ήταν το πρώτο για το 2023, ήταν το τρίτο του Μάιλς με τη φανέλα της ΑΕΚ. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην Ελλάδα από τα μέσα Νοέμβρη δεν έχει καταφέρει να πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια του.



Μιλώντας γι αυτό παραδέχτηκε πως «είναι παράξενο. Κάνω πολλές προπονήσεις, όμως δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις ένα παιχνίδι. Ο ρυθμός είναι διαφορετικός. Είμαι χαρούμενος που έχω ακόμα ένα παιχνίδι στα πόδια μου και ελπίζω να έχω περισσότερα στη συνέχεια της σεζόν. Προσεχώς θα μπορώ να παίζω σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, οπότε μένω προσηλωμένος στη δουλειά και συνεχίζω να δουλεύω».

Τα νέα δεδομένα για τον ίδιο είναι αρκετά, ωστόσο ο τρόπος προετοιμασίας δεν αλλάζει ακόμα και σε αυτή τη φάση της καριέρας του. Η ρουτίνα παραμένει ίδια. «Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην προετοιμασία μου. Κάνω όσα έκανα σε όλη την καριέρα μου. Συνεχίζω να δουλεύω και να προετοιμάζομαι σταθερά. Δεν βάζω επιπλέον πίεση σε ένα παιχνίδι, απλά προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και να παίρνω αυτό που μπορώ και να βελτιώνομαι. Είναι το τρίτο παιχνίδι μου και νιώθω ότι μπορώ να βελτιώσω πολλά πράγματα όσο προχωράει η σεζόν».

Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στη φάση των 16, με μια εμφάνιση που έδειξε πράγματα για τις δυνατότητες του γκρουπ, στο οποίο ο Αμερικανός άσος μπαίνει όλο και πιο βαθιά.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της ομάδας στη συνέχεια. Η απάντηση ήρθε αβίαστα από τον 28χρονο φόργουορντ. «Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει σκληρά. Θέλουμε να πάμε μακριά στο BCL και το δείξαμε στο παιχνίδι με την Τόφας. Θα κάνουμε το καλύτερο για να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.