Header Ads


Η τιμωρία Ολυμπιακού αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Η τιμωρία Ολυμπιακού αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!


Τι προβλέπει ο κανονισμός - Τι θα συμβεί αν κάνει πράξη ο Ολυμπιακός αυτό που είπε ο Γιάννης Βρέντζος - Σε ποια κατηγορία υποβιβάζεται, τι πρόστιμο επιβάλλεται

Ο Γιάννης Βρέντζος πρότεινε οι «ερυθρόλευκοι» ν’ αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα προκειμένου «να βρουν το δίκιο τους», όμως μία τέτοια κίνηση μεταφράζεται αυτομάτως σε άμεσο υποβιβασμό δύο κατηγοριών και βαρύτατο πρόστιμο.




Το μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, πρότεινε η ομάδα του Πειραιά να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα «για να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» αν αποφασίσουν να πάνε… μέχρι τέλους, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη και τις συνέπειες που θα είναι καταστροφικές για τον σύλλογο για την επόμενη διετία και ουσιαστικά ισοδυναμούν με διάλυση.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, αποχώρηση ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη σημαίνει άμεσος υποβιβασμός δύο κατηγοριών: δηλαδή ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική, από την οποία δεν θα μπορεί να αγωνιστεί και στην Ευρώπη με ό'τι συνεπάγεται αυτό σε αγωνιστικό, οικονομικό αντίκτυπο αλλά και στο πρεστίζ του συλλόγου.

Παράλληλα, θα πρέπει να αλλάξει υποχρεωτικά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς για τα επόμενα πέντε χρόνια ενώ η ΠΑΕ θα πληρώσει πρόστιμο 100.000 ευρώ ενώ η ίδια χρηματική ποινή προβλέπεται και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.



Αναλυτικά το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1 αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 3. Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη

1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

Το άρθρο 3 του ΚΑΠ:




Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.