Header Ads


Ματίας Αλμέιδα: Οι πρώτες ημέρες, το ξεκάθαρο πρόγραμμα και η εντολή στους παίκτες της ΑΕΚ

Ματίας Αλμέιδα: Οι πρώτες ημέρες, το ξεκάθαρο πρόγραμμα και η εντολή στους παίκτες της ΑΕΚ


Η ξεκάθαρη εντολή Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ - Τι είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να αλλάξει φέτος ο Ματίας Αλμέιδα

Πως δούλεψε ο Ματίας Αλμέιδα, τις πρώτες πέντε ημέρες στα Σπάτα. Το απαιτητικό πρόγραμμα, η δουλειά και οι οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές του…




«Το στυλ μας θα είναι βασισμένο στην ένωση, στην αυτοθυσία και στην ευτυχία. Και κυρίως, θέλουμε να παλεύουμε όλοι για κάθε μπάλα»... Υπήρχαν σημεία στη συνέντευξη Τύπου του Ματίας Αλμέιδα, κατά την παρουσίαση του, που μπορεί να μην έπαιξαν σε τίτλους, ή να ακούστηκαν σαν «τυπικές δηλώσεις», ωστόσο για τον ίδιο τον Αργεντινό προπονητή, όλη η ουσία των όσων είπε, κρύβεται σε αυτές ακριβώς τις ατάκες. Όπως για παράδειγμα, το θέλω να «παλεύουμε για κάθε μπάλα. Θέλω κάθε 50-50 φάση, να είναι δική μας»! Και από εκεί, ξεκινάει.



Το «αγάπη, πάθος, αυτοθυσία και ένωση», πράγματι είναι η αρχή του. Όμως, η μάχη για κάθε μπάλα, είναι όλη η ουσία, εντός γηπέδου, για τον ίδιο. Και αυτό προσπαθεί από την πρώτη μέρα να περάσει στους ποδοσφαιριστές του. Μάλιστα, επειδή τα παιχνίδια με την μπάλα από τις πρώτες ημέρες στα Σπάτα είναι πάρα πολλά και διαφορετικού τύπου, ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του, φροντίζουν συνεχώς να επαναλαμβάνουν την ξεκάθαρη εντολή «όταν χαθεί η μπάλα, με αυτοθυσία την παίρνουμε πίσω». Δεν υπάρχει περιθώριο για δευτερόλεπτο αδράνειας. Και είναι δεδομένο, πως τη νέα χρονιά, θα δούμε μια ΑΕΚ με έντεκα μαχητές, μια ΑΕΚ aggressive, με φουλ επιθετική άμυνα όταν χάνεται η μπάλα. Προπονώ όπως έπαιζα, άλλωστε είχε πει ο προπονητής. Και αυτή είναι η φιλοσοφία του…

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, βέβαια, απαιτείται και η κατάλληλη υποδομή. Που σημαίνει, μια γυμνασμένη ομάδα, μια ομάδα που θα δουλεύει στα κόκκινα, μια ομάδα που θα έχει σκληραγωγηθεί για να ανταπεξέλθει και να υποστηρίξει το στυλ ποδοσφαίρου του Αλμέιδα. Η ένταση, η έκρηξη, η δύναμη και οι αντοχές είναι βασικά ζητούμενα. 

Ο Ματίας Αλμέιδα μαζί με τους συνεργάτες του, από τις πρώτες ημέρες στα Σπάτα, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα προετοιμασίας ιδιαίτερα απαιτητικό. Ένα πρόγραμμα η αλήθεια είναι σκληρό, με πολύωρη δουλειά και σε γυμναστήριο και σε γήπεδο. Ένα πρόγραμμα που δεν έχει… εκπτώσεις για κανέναν. Και το οποίο προφανώς, όσο θα περνά ο καιρός θα φορτώνεται όλο και παραπάνω για να φτάσουμε στο πικ, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας 12 – 29 Ιουλίου στην Ολλανδία και στο Άλκμααρ.

Τώρα. Τα πράγματα που έχει δείξει ο Ματίας Αλμέιδα τις πρώτες ημέρες στα Σπάτα όσον αφορά τα παιχνίδια με τη μπάλα, είναι απλά και ξεκάθαρα. Όχι αναφορικά με σχηματισμούς και τακτικές. Προφανώς δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα. Οι βάσεις, είπαμε. Μπαίνουν από την αρχή. Με την εντολή «κάθε 50-50 μπάλα, δική μας»!



Οι ασκήσεις είναι πολλές πάνω εκεί. Κυρίως σε μικρούς χώρους. Όπως υπάρχει απαίτηση για έντονο πρέσινγκ, για γρήγορη ανάκτηση και πάσα, με βάση την έκρηξη. Και όλα αυτά πάντα, υπό το απαιτητικό… βλέμμα του Αλμέιδα και των συνεργατών του, όπου κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι παικτες χωρίζονται σε ολιγάριθμα γκρουπ, ενας συνεργατης αναλαμβάνει το καθένα και ο Ματιας παρακολουθεί τα παντα και δίνει τον τόνο.

Το πρόγραμμα των πρώτων πέντε ημερών, λοιπόν, ήταν πράγματι σκληρό. Γι’ αυτό και δόθηκε διήμερο ρεπό το Σαββατοκύριακο. Με τη δουλειά να συνεχίζεται τη Δευτέρα με διπλή προπόνηση και βεβαίως από Τρίτη στην Ολλανδία, εκεί όπου η ομάδα θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, εκεί όπου θα δούμε πολλά περισσότερα και θα υπάρχει και η πρώτη εικόνα για το τακτικό πλάνο πλέον του προπονητή…
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.