Header Ads


ΑΕΚ: Τα τέσσερα γκολ στον Ολυμπιακό και τα τέσσερα δάχτυλα του Ριβάλντο! (vid)

ΑΕΚ: Τα τέσσερα γκολ στον Ολυμπιακό και τα τέσσερα δάχτυλα του Ριβάλντο! (vid)


Σαν σήμερα το 2008 η ΑΕΚ κέρδιζε εύκολα 4-0 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με τον Βραζιλιάνο σταρ να ξεσπά κατά της πρώην ομάδας του.

Εκείνο το απόγευμα στις 30 Μαρτίου του 2008 δεν θα το ξεχάσει ποτέ κανείς φίλος της ΑΕΚ. Γενικά εκείνο το πρωτάθλημα της σεζόν 2007-08 δεν θα ξεχαστεί ποτέ, με την ΑΕΚ να το χάνει στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό με την περίφημη υπόθεση Βάλνερ.

Λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ λοιπόν, ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Ολυμπιακό, το εφετείο της ΕΠΟ έδωσε στους «ερυθρόλευκους» 3 βαθμούς, τους οποίους είχε χάσει στο Καυτανζόγλειο κόντρα στην Καλαμαριά για την 19η αγωνιστική, λόγω αντικανονικής συμμετοχής του ποδοσφαιριστή Ρομάν Βάλνερ. Σε πρώτη φάση το πρωτοβάθμιο όργανο της Σούπερ Λίγκας πρότεινε την επανάληψη του αγώνα Καλαμαριά - Ολυμπιακός.



Όμως η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε το ματς να το πάρει ο Ολυμπιακός και η Καλαμαριά να τιμωρηθεί με -1 βαθμό! Εκείνη τη σεζόν ο Βάλνερ είχε δυο συμμετοχές με τη Φαλκίρ και τέσσερις με τη Χάμιλτον και σύμφωνα με τον κανονισμό της ΦΙΦΑ απαγορευόταν μέσα σε μία αγωνιστική χρονιά να παίξει ένα παίκτης σε τρεις ομάδες. Η ΕΠΟ ωστόσο είχε εκδώσει κανονικά δελτίο στον παίκτη! Έγινε ό,τι έγινε λοιπόν και ο Ολυμπιακός πήρε το ματς με την Καλαμαριά στα χαρτιά.

Στις 30 Μαρτίου του 2008 ήρθε στο ΟΑΚΑ, για την 27η αγωνιστική όντας πρωτοπόρος με 61 βαθμούς. Πέντε βαθμούς μπροστά από την 3η στη βαθμολογία ΑΕΚ (2ος ήταν ο Παναθηναϊκός), αντί για δύο, όπως θα ερχόταν αν δεν του είχαν δοθεί οι τρεις βαθμοί με την Καλαμαριά.

Η ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι ήταν καταιγιστική από το ξεκίνημα: Στο 9’ σέντρα του Εντίνιο κεφαλιά του Μπλάνκο και 1-0. Στο 13’ συγκλονιστική διαγώνια μπαλιά του Ριβάλντο στον Εντίνιο, πλασέ του τελευταίου και 2-0. Ντελίριο στο ΟΑΚΑ από τους οπαδούς της ΑΕΚ! Υπήρχε και συνέχεια: Στο 32’ ο Νίκος Λυμπερόπουλος σηκώνει κεφάλι και πιάνει μία… οβίδα από τα 30 μέτρα νικώντας τον Νικοπολίδη! 3-0 η ΑΕΚ! Πριν τελειώσει το ημίχρονο η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, όμως σπατάλησε τις ευκαιρίες της.



Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός παίρνει πέναλτι μετά από σύγκρουση του Παπασταθόπουλου με τον Γκαλέτι. Ο Τζόρτζεβιτς το εκτελεί και στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Το 3-0 παραμένει και στο 60’ κάθετη του Ριβάλντο βγάζει τετ α τετ τον Καφέ, πλασέ και 4-0. Το επόμενο μισάωρο η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς και το σκορ παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα.

Με τη λήξη ο Ριβάλντο ήταν σε… έκσταση. Αφού πήγε στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ και πέταξε τη φανέλα του, επιστρέφοντας για να μπει στη φυσούνα έδειχνε με περηφάνια τα 4 δάχτυλά του (όσα και τα γκολ που έβαλε εκείνο το απόγευμα η ΑΕΚ) στην πρώην ομάδα του από την οποία είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2007 με πολλά παράπονα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από την έναρξη της Α’ Εθνικής. Η προηγούμενη ήταν στις 4 Ιουνίου του 1961 όταν η Ένωση είχε κερδίσει με 4-1.





 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.