Header Ads


FIFA για VAR: «Καθαρό το κόψιμο Κρίστιτσιτς σε Αουγκούστο!»

FIFA για VAR: «Καθαρό το κόψιμο Κρίστιτσιτς σε Αουγκούστο!»


Τέλος το παραμύθι και με τη βούλα του ειδικού εκπαιδευτή VAR της FIFA, Κάρλος Χέσούς Γκόμεθ- Όλα όσα ειπώθηκαν στο σεμινάριο της ΚΕΔ και η τοποθέτηση του Βασίλη Δημητριάδη.


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι για το Video Assistant Referee από την ΚΕΔ. Όπου εκτός από τους Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ και Κουκουλάκη, συμμετείχε και ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA, o Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ. Ο οποίος, πήρε θέση για 14 φάσεις που συζητήθηκαν στην ελληνική Super League! Ανάμεσα τους και δύο που αφορούν την ΑΕΚ. Η πρώτη, ήταν το τάκλιν του Νέναντ Κρίστιτσιτς πριν το 2-2 που πετυχαίνει ο Ντέλετιτς με τον ΠΑΟΚ. Ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA, Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ, ήταν ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει φάουλ και ότι το τάκλιν στην μπάλα από τον Κρίστιτσιτς, προηγείται του φάουλ. Είπε μεν, ότι η φάση είναι πολύ δύσκολη, αλλά παράλληλα η τοποθέτηση του ήταν υπέρ της απόφασης που τελικά πάρθηκε. Να θυμίσουμε, πως ο διαιτητής ήταν στο ένα μέτρο από την επίμαχη φάση λέγοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ και ο Σιδηρόπουλος από το VAR έκρινε ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Πλέον, έρχεται και η σφραγίδα της FIFA να βάλει τέλος στο παραμύθι και όσα είχαν ειπωθεί. Από εκεί και πέρα, ο κ. Χεσούς Γκόμεθ πήρε θέση και για δύο φάσεις που αφορούν το Λάρισα – ΑΕΚ στο AEL FC Arena. Και συγκεκριμένα, για ένα πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι στην φάση Μπάρκα – Ουάρντα, λέγοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν μιλάμε για ανατροπή η για απλή σύγκρουση στον αέρα και ότι δεν είναι ξεκάθαρη περίπτωση ανατροπής του παίκτη από τον τερματοφύλακα που φαίνεται να σταματά μπροστά στον παίκτη της Λάρισας. Επίσης, ήταν ξεκάθαρος και για μια επαφή του Βράνιες με αντίπαλο του, λέγοντας ότι και εκεί δεν υπάρχει τίποτα, την ώρα να θυμίσουμε πως η Λάρισα ζητούσε… δύο πέναλτι!

Προς το φινάλε της 4ωρης συνάντησης – σεμιναρίου, ζήτησε τον λόγο και τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος αφού συνεχάρη την ΕΠΟ για την πρωτοβουλία τόνισε: «Έπρεπε να γίνει, όσοι είχαμε τη διάθεση είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πράγματα που ούτε καν γνωρίζαμε και έχουμε την υποχρέωση να τα μεταφέρουμε στις ομάδες μας. Είναι δεδομένο ότι το VAR είναι στη σωστή κατεύθυνση και είναι υποχρέωση όλων να βοηθήσουμε ώστε να καθιερωθεί στη χώρα μας και να τελειοποιηθεί η χρήση του. Το επόμενο βήμα και μάλιστα άμεσο πρέπει να είναι και η γραμμή του οφσάιντ και το goal line technology. Χρεος όλων είναι μα αντιμετωπίσουμε αυτή την υπόθεση με σοβαρότητα. Και όπως υπάρχει και πρωτόκολλο ατο VAR να υπάρχει και σε εμάς. Επόμενη συνάντηση πρωτόκολλο ομιλητών γιατί σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε κατάχρηση τοποθέτησεων από κάποιους συνομιλητές. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Το χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε για να γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία».

Τέλος να τονίσουμε, πως ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA, Κάρλος Χέσούς Γκόμεθ, θεώρησε ως μοναδική εξόφθαλμη παράβαση το πέναλτι (που δεν δόθηκε) υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Μια φάση, που ήταν ΤΟΣΟ ξεκάθαρη (ακόμα και με γυμνό μάτι...), αλλά που παράλληλα, ποτέ δεν δόθηκε ΟΥΤΕ το σωστό ριπλέι στον Κουμπαράκη για να δείξει την άσπρη βούλα.

*aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.