Header Ads


Μια ΑΕΚ με υπογραφή… Κωστένογλου!

Μια ΑΕΚ με υπογραφή… Κωστένογλου!


Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης γράφει στο aekfans21.com για το πώς ο Νίκος Κωστένογλου άλλαξε άρδην την αγωνιστική εικόνα και την ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε το κλίμα και έδωσε στους ποδοσφαιριστές την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.
Η απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο από τον πάγκο της Ένωσης, αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη. Οι άσχημες ευρωπαϊκές εμφανίσεις που επέφεραν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Τραμπζονσπόρ, καθώς και η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κατέστησαν την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας απαραίτητη. Τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ένας άνθρωπος ειδικών αποστολών, ένα παιδί από τα σπλάχνα του συλλόγου. Ο λόγος για τον Νίκο Κωστένογλου. Ο Κωστένογλου από την πρώτη μέρα που βρέθηκε ως υπηρεσιακός αρχικά τεχνικός στα Σπάτα, κατάφερε ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Πορτογάλος προκάτοχός του. Να κερδίσει όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως. Ο ήπιος και ενωτικός χαρακτήρας του έδωσε στην ομάδα το κίνητρο και την ψυχική διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο την αγωνιστική της εικόνα.

Ο Κωστένογλου φυσικά δεν έχτισε το σημερινό ρόστερ του Δικεφάλου. Πήρε μια ομάδα όπως την διαμόρφωσε ο Μιγκέλ Καρντόσο και της έδωσε ψυχή. Μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τους χαρακτήρες όλων των παικτών της ομάδας. Ακόμα και των πιο δύσκολων, όπως του ποδοσφαιρικά εκκεντρικού Όγκνιεν Βράνιες και του Μάρκο Λιβάγια τον οποίο και έχρισε ηγέτη. Είναι εξαιρετικά δύσβατος ο δρόμος ενός προπονητή που έχει να αντιμετωπίσει τόσο δύσκολους και ιδιαίτερους χαρακτήρες. Ο Κωστένογλου όμως κατάφερε να δείξει στους ποδοσφαιριστές το δρόμο, κάνοντάς τους να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να παίζουν με ψυχή και πάθος για την φανέλα με τον Δικέφαλο. Η ποδοσφαιρική… θεωρία του Καρντόσο, με το build up ποδόσφαιρο και το ασταμάτητο –πλην όμως ανούσιο- passing game, ουδέποτε ταίριασε και ουδέποτε ενέπνευσε στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης.

Ωστόσο, για να είμαστε αντικειμενικοί η επιλογή του Νίκου Κωστένογλου δεν αποτελεί σολομώντεια λύση. Ο Νίκος Κωστένογλου δεν είναι ούτε Μουρίνιο, ούτε Γκουαρντιόλα. Είναι όμως ο προπονητής που στα δύσκολα θα βγει μπροστά για την ομάδα. Όπως βγήκε μπροστά το 2008, όταν μετά την απομάκρυνση του Φερέρ κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα (αλλά να το χάσει στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό). Όπως ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου το 2011, όταν η ΑΕΚ βρισκόταν με την πλάτη στον τείχο από τα χρέη, έναν μόλις χρόνο πριν την πτώση στις αλάνες της Γ΄ Εθνικής. Έτσι βγήκε και τώρα μπροστά για να σώσει την φετινή χρονιά, που οι κακοί διοικητικοί και προπονητικοί χειρισμοί όσων αποχώρησαν, απείλησαν να χαθεί άδοξα και η φετινή –όπως και η περσινή- αγωνιστική περίοδος. Αναμφίβολα πάντως, παρότι το υπάρχον ρόστερ οικοδομήθηκε από τον Μιγκέλ Καρντόσο, η φετινή ΑΕΚ, σε όποια θέση κι αν τερματίσει, θα έχει την υπογραφή του Νίκου Κωστένογλου!

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.