Header Ads


Ο Καρντόσο έχει πάρει τα κλειδιά της ΑΕΚ

Ο Καρντόσο έχει πάρει τα κλειδιά της ΑΕΚ


O Χάρης Κολχούρης γράφει για την απεριόριστη εμπιστοσύνη, που δείχνει ο πρόεδρος στο πρόσωπο του Πορτογάλου προπονητή.
Από το 2013, την σεζόν δηλαδή που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης, βλέπουμε για πρώτη φορά εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ και στην φιλοσοφία του προπονητή. Όχι στα λόγια, αλλά στη πράξη.

Κανένας εκ των προπονητών που βρέθηκαν στην προετοιμασία της ομάδας δεν είχαν εκτίμηση σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνονται πράξη οι επιθυμίες τους.
Ο Δέλλας (κρίνουμε από την σεζόν που βρέθηκε στην Σούπερ Λιγκ) δεν μπορούσε να απαιτήσει πολλά από μια ομάδα, που μόλις επέστρεφε στα μεγάλα σαλόνια. Έμεινε ικανοποιημένος με μπαμ τύπου Μπουονανότε και δεν είχε κάποιο παράπονο από την διοίκηση.

Ο Κετσπάγια ουσιαστικά ήταν μια μαριονέτα του Μπάγεβιτς, του οποίου οι εισηγήσεις ερχόταν σε ρίξη με τις απόψεις του Μιλοβάνοβιτς. Σίγουρα έγιναν πιο ουσιαστικές μεταγραφές, όπως αυτές των Τσιγκρίνσκι και Μπακασέτα, αλλά δεν έλειψαν οι αστοχίες, όπως στις περιπτώσεις των Λέσκοτ και Αλμέιδα. Πάλι όμως μιλάμε για έναν προπονητή, ο οποίος δεν επέβαλε σε καμία περίπτωση τις πεποιθήσεις του.

Φτάνουμε στο καλοκαίρι του πρωταθλήματος. Η ομάδα πάει στην προετοιμασία με τον Χιμένεθ, δηλαδή τον πρώτο προπονητή που έκλεισε την προηγούμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Ένας άνθρωπος που δεν επέβαλε ποτέ συγκεκριμένους παίκτες, επικαλούμενος της ικανότητα του να δουλεύει με τα υπάρχοντα εργαλεία.

Η συνεργασία του με τον Μαϊστόροβιτς ήταν άκρως επιτυχής και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα. Και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε παίκτης που να ήταν επιθυμία του ίδιου του προπονητή.

Για το περσινό καλοκαίρι δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Ο Ουζουνίδης απέρριπτε συνεχώς τις προτάσεις του Λυμπερόπουλου, ο χρόνος περνούσε και η ομάδα έφτασε περίπου μια εβδομάδα πριν τον πρώτο προκριματικό γύρο να κλείνει χαφ, εξτρέμ και φορ. Κανένας από τους συγκεκριμένους παίκτες δεν ήταν προσωπική επιλογή του Εβρίτη τεχνικού.

Τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά. Τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν σημάδι αλλαγής. Αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά και ταυτόχρονα δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για να πετύχει το συγκεκριμένο πλάνο.

Κάθε επιθυμία του Μιγκέλ Καρντόσο έχει γίνει μέχρι στιγμής πράξη, ή έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία.

Μόνο στην περίπτωση του Ροντρίγκο, ο οποίος τελικά κατέληξε στον ΠΑΟΚ, φάνηκε η πρόχειρη έρευνα που είχαν κάνει οι ιθύνοντες της Ένωσης, καθώς δεν ήταν καν ενήμεροι για το ποσό των 800.000 που έπρεπε να καταβάλουν στην Άβες.

Με παίκτες όπως οι Ζεράλντες, Παουλίνιο και Σιμάο που αποτελούν ξεκάθαρα δικές του επιλογές, είναι ηλίου ολοφάνερο, πως ο ο τίγρης έχει πειστεί από την νοοτροπία του Πορτογάλου τεχνικού.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει ως απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί μια ομάδα με επιθετική νοοτροπία, με ορίζοντα την Αγιά Σοφιά.

Το μέλλον είναι μπροστά μας και μοναδικός κριτής είναι το γήπεδο. Υπάρχει ενθουσιασμός και δεν κρύβεται, ωστόσο δεν σημάνει ότι η επιτυχία είναι δεδομένη. Χρειάζεται σωστή διαχείριση των εργαλείων από το προπονητικό τιμ και πολύ δουλειά για να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της.

Υ.Γ Οι υπογραφές που έπεσαν για την έγκριση των 20 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Αττικής δεν ήταν απλά για τις φωτογραφίες. Ξεπεράστηκε ακόμη ένα εμπόδιο για την υλοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου μας. Όσο για την κυρία Δούρου, που περηφανεύεται για την συμφωνία, ο λαός της ΑΕΚ δεν ξεχνάει...

Υ.Γ 2 Η περίπτωση του Ντανιέλε Βέρντε είναι από τις πιο αξιόλογες που έχουν απασχολήσει την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Αναφορές για την ικανότητα του και για τα πεπραγμένα του υπάρχουν παντού, δεν θα τα αναλύσουμε και εδώ. Αν προχωρήσει, τότε σίγουρα θα μιλάμε για έναν παίκτη που θα καλύψει και όχι θα μπαλώσει, επιτέλους το κενό του εξτρέμ.

Υ.Γ 3 Η διάθεση των διαρκείας ξεκίνησε και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για την ανανέωση των κατόχων. Η ομάδα αλλάζει νοοτροπία και μπαίνει σε έναν νέο δρόμο, που απαιτεί στήριξη. Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να επιστρατευτεί και η υπομονή, που έχουμε ήδη δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σίγουρα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Δεδομένου του αυξημένου φετινού προγράμματος, οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, αλλά εκτός αυτού, όπως λέει και το μότο: "Η ΑΕΚ είμαστε εμείς" και πρέπει να είμαστε δίπλα της!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.