Header Ads


AEK - Ιωνικός 92-77

AEK - Ιωνικός 92-77


Με μια εμφάνιση που δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης, η ΑΕΚ πανηγύρισε άνετη νίκη (92-77) κόντρα στον Ιωνικό στα Άνω Λιόσια και ετοιμάζεται για τη σημαντική μάχη με τη Βόννη στο BCL!

Μπορεί η επερχόμενη μάχη με τη Βόννη (23/11, 21:00) για το Champions League να είναι πολύ σημαντική, η ΑΕΚ ωστόσο δεν αποσυντονίστηκε καθόλου από το ματς με τον Ιωνικό. 




Η «Ένωση» νίκησε χωρίς να αγχωθεί καθόλου με σκορ 92-77 τους Νικαιώτες, και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-1. Η ομάδα του Μέξα, από την άλλη, έπεσε στο 1-5, ωστόσο δείχνει πως έχει υλικό με προοπτική για τη συνέχεια.

Η ΑΕΚ έλεγξε από την αρχή το ματς, πήρε από νωρίς διψήφια διαφορά και σε γενικές γραμμές την κράτησε χωρίς να απειληθεί καθόλου απο τον Ιωνικό, που πάλεψε πάντως όσο μπορούσε.
Για την «Ένωση» η τριάδα Φρέιζιερ (22 πόντοι), ΜακΓκριφ (20 πόντοι) και Μίτσελ (21 πόντοι) ήταν ασταμάτητη, και πέτυχε στην ουσία 63 από τους 92 πόντους της ομάδας.

Για τον Ιωνικό, από την άλλη, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν πάλι σαν το «παλιό καλό κρασί» με 19 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Χόκινς με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ. Βοήθησαν αρκετά και οι δύο νεαποκτηθέντες που έκαναν το ντεμπούτο τους, Ντάνιελ Χάμιλτον και Τερέλ Παρκς. Ο πρώτος είχε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ ο δεύτερος έγραψε 9 πόντους και 6 ριμπάουντ.
Το ματς



Ο Ιωνικός ξεκίνησε καλύτερα στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκε με 2-6, αναγκάζοντας τον Καντζόυρη να πάρει από νωρίς ταιμάουτ. Μετά τη διακοπή, η ΑΕΚ μπήκε με το «πόδι στο γκάζι». Ο Μίτσελ ήταν ασταμάτητος στη ρακέτα, και γρήγορα η «ένωση» έφτασε στο +8 (16-8). Ο Αμερικανός συνέχισε να είναι «καυτός», ο Ιωνικός έβρισκε λύσεις μόνο από τον Μαυροκεφαλίδη, και με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ τελείωσε την πρώτη περίοδο με υπέρ της +12 (26-14).

Στη δεύτερη περίοδο ο Ιωνικός φάνηκε να βγάζει αντίδραση. Ο Χόκινς αντικατέστησε τον Μαυροκεφαλίδη ως κύριος επιθετικός πόλος της ομάδας της Νίκαιας, η οποία γρήγορα μείωσε στους 7 (33-26). Η ΑΕΚ ωστόσο απάντησε και επέβαλλε και πάλι τον έλεγχο της στο παιχνίδι. Στο πλευρό του Μίτσελ μπήκε και ο Τιμ Φρέιζιερ, που με δύο δικά του τρίποντα έφερε ξανά την ΑΕΚ στο +12 (41-29). Στο «χορό» των τριπόντων μπήκαν και οι Στρέλνιεκς, ΜακΓκριφ, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στην ανάπαυλα με υπέρ της +15 (51-36).

Με τον ίδιο ρυθμό μπήκε η ομάδα του Καντζούρη και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΜακΓκριφ ήταν αυτός που κυριαρχούσε στην επίθεση, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και στο +17 για την ΑΕΚ (61-44). Ο Ιωνικός δεν τα παράτησε και με τον Χόκινς να είναι εξαιρετικός μείωσε στους 10 (65-55). Η «Ένωση» ωστόσο είχε ψυχραιμία και Φρέιζιερ, και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με υπέρ της +15 (72-57).


Ο Ιωνικός με Μάντζαρη και Λέισι έκανε μια προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας στους 10 (75-65). Η ΑΕΚ είχε κολλήσει επιθετικά, μέχρι να την ξεκολλήσει ο Φρέιζιερ, και τελικά χωρίς να απειληθεί καθόλου έφτασε στην εύκολη νίκη με σκορ 92-77. Στο τέλος προκλήθηκε αχρείαστη ένταση μετά από ένα αντιαθλητικό φάουλ του Χάμιλτον, τελικά όμως τα πνεύματα ηρέμησαν χωρίς να συμβεί κάτι παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 51-36, 72-57, 92-77
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.