Header Ads


Ανάλυση OPTA: Η ΑΕΚ είναι χειρότερη από πέρυσι αμυντικά!

Ανάλυση OPTA: Η ΑΕΚ είναι χειρότερη από πέρυσι αμυντικά!


Η ΑΕΚ νόμιζε ότι βελτιώθηκε, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ - Η σoκαριστική πρωτιά της ΑΕΚ μαζί με Ατρόμητο, την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος!
Ο Θέμης Καίσαρης γράφει στο sport24.gr για την ΑΕΚ που όχι μόνο δεν παρουσιάζεται βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, αλλά έχει και χειρότερη εικόνα ειδικά στον αμυντικό τομέα.

Αναλυτικά η ανάλυση του Θέμη Καίσαρη

Αραούχο, Βράνιες, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ πήρε κι άλλους το καλοκαίρι, αλλά αυτή η πεντάδα μεταγραφών ήταν ο βασικός λόγος αισιοδοξίας.

Κανείς δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι σίγουρος για το τι θα πετύχει η Ένωση στο χορτάρι, αλλά η μίνιμουμ εκτίμηση ήταν πως η φετινή ΑΕΚ θα είναι καλύτερη από πέρυσι.

Πέρασαν 15 αγώνες πρωταθλήματος και η χειρότερη είδηση δεν είναι ούτε η εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ούτε το -11 από τον Ολυμπιακό.

Χειρότερη από πέρυσι και πρόπερσι

Το χειρότερο για την ΑΕΚ είναι πως δεν είναι καλύτερη από πέρυσι. Ούτε στην αρχή με τον Μιλόγεβιτς, ούτε με τον Γιαννίκη, ούτε όταν κάνει σερί νίκες, ούτε όταν δεν παίρνει αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή είναι χειρότερη, πολύ.

Όσοι διαβάσατε την ανάλυση του 1ου γύρου της Super League Interwetten με τα στοιχεία της Opta / Stats Perform θα ξέρετε ήδη για τι μιλάμε, αλλά πάμε να εστιάσουμε στο τι συμβαίνει στην ΑΕΚ φέτος.

Ποια βελτίωση με τέτοια αμυντική λειτουργία;

Ξεκινάμε από τα βασικά και την εικόνα στην επίθεση και στην άμυνα. Στο πρώτο γράφημα έχουμε τις φετινές επιδόσεις της ΑΕΚ σε xGoals Υπέρ και xGoals Κατά, το πόσο απειλεί δηλαδή και πόσο απειλείται.

Οι κόκκινες μπάρες είναι η σεζόν 2019-20, οι μπλε μπάρες είναι η περσινή και οι γκρι το τι γίνεται φέτος.


Βελτίωση; Ποια βελτίωση; Στην επίθεση η ΑΕΚ μπορεί να έχει καλύτερους παίκτες, αλλά στην ουσία είναι σταθερά στα ίδια. Από 1.30 του 2019-20, στο 1.29 πέρυσι, στο 1.27 φέτος.

Σταθερή επίθεση, τραγωδία στην άμυνα. Από το περσινό 0.72 στα xGoals Κατά, η ΑΕΚ φέτος δέχεται κατά μέσο όρο 1.09 xGoals. Όπως είδαμε και στην ανάλυση του πρώτου γύρου, μόνο ο Ατρόμητος και ο Βόλος έχουν χειρότερη επίδοση φέτος.

Και κάπως έτσι, η ΑΕΚ του 2019-20 είχε 0.51 στη διαφορά των xGoals, πέρυσι ανέβηκε λίγο στο 0.56 και φέτος είναι στο 0.16. Ποια βελτίωση έχει μια ομάδα που κατά μέσο όρο είναι μόλις 0.16 xGoals καλύτερη από τον αντίπαλό της στα εγχώρια παιχνίδια;

Το πάρτι των αντιπάλων στις μεγάλες ευκαιρίες

Το πρόβλημα είναι εμφανώς αμυντικό και δεν μιλάμε για τα γκολ που δέχεται η ΑΕΚ, αλλά για το πόσο απειλείται σταθερά από τους αντιπάλους της. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν εστιάσει κανείς περισσότερο στο τι συμβαίνει στην αμυντική της λειτουργία.

Δείτε στο επόμενο γράφημα τις μεγάλες ευκαιρίες που έχουν δεχθεί οι ομάδες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.


Ναι, η ΑΕΚ είναι στην πρώτη θέση, μαζί με τον Ατρόμητο, τη χειρότερη ομάδα της Super League Interwetten μέχρι τώρα. Η Ένωση έχει "προλάβει" να δεχθεί 22 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ στα 15 παιχνίδια που έχει δώσει.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.