Header Ads


Σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου

Σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου


Ένα σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορωνοϊού στα παιδιά επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισηγηθεί το μέτρο αυτό τις επόμενες μέρες κιόλας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και μέχρι και σήμερα καταγράφονται όλο και πιο  αυξημένα κρούσματα σε παιδιά από 4 ως 18 χρονών, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι εμβολιασμένα αφού δεν εντάσσονται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Όλο αυτό το διάστημα ο κορωνοϊός φαίνεται να δείχνει… προτίμηση σε παιδιά από 4 ως 18 χρονών καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ σχεδόν το ένα τέταρτο των νέων κρουσμάτων αφορά αυτή την ηλικιακή ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οκτώ παιδιά με κορωνοϊό!
 
Την εβδομάδα 11 – 17 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ήταν 4.493, αποτελώντας το 26% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Την εβδομάδα 18 - 24 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 5.970 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 4 - 18 ετών, ενώ μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν εντοπιστεί 4.493 περιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 5.970 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 4 - 18 ετών για την εβδομάδα 18 - 24 Οκτωβρίου, αντιστοιχούν στο 27% του συνόλου των κρουσμάτων που εντοπίζονται στην χώρα το ίδιο διάστημα.

Την εβδομάδα 25 ως 31 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκαν 6.682 νέα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 ως 18 ετών. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Η επιθετικά αυξητική τάση του κορωνοϊού στα παιδιά έχει σημάνει συναγερμό μεταξύ των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Και μπορεί τα περισσότερα να είναι ασυμπτωματικά, όμως η εικόνα αυτή δείχνει ότι η επιδημία στη χώρα μας είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Στους λοιμωξιολόγους επικρατεί έντονη ανησυχία για αυτό προσανατολίζονται και σε μέτρα εξπρές ενώ η επιτροπή συζητάει νέες οδηγίες που θα πρέπει να δοθούν στα σχολεία στην περίπτωση που εντοπισθεί κρούσμα σε μαθητή. Ο βασικός προβληματισμός είναι εάν θα πρέπει τελικά να κλείνει όλο το σχολείο ή μόνο το τμήμα τελικά εάν εντοπίζεται κρούσμα, σε αυτό το νέο πιο επιθετικό κύμα της επιδημίας. Όλα αυτά δε φαίνεται πως μπορούν να περιορίσουν τον ιό.

Ένα από τα σενάρια που πλέον - εξαιτίας των ολοένα και πιο επιβαρυντικών στοιχείων - αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» και κερδίζει έδαφος και μεταξύ των ειδικών, είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών.

Πηγή: makthes.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.