Header Ads


Παπασταμάτης: Η ΑΕΚ μπορεί και αξίζει να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης!

Παπασταμάτης: Η ΑΕΚ μπορεί και αξίζει να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης!Ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ μίλησε για όλους και για όλα

Ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ και Αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Σταμάτης Παπασταμάτης, μίλησε στο greekhandball και αναφέρθηκε στους στόχους του για την ομάδα χάντμπολ της Ένωσης.

Αναλυτικά:

Γιατί δεχθήκατε να αναλάβετε το χάντμπολ της ΑΕΚ ;
Το 2016 συμμετείχα για πρώτη φορά στη διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Στο πρώτο συμβούλιο συγκρότησης της διοίκησης σε σώμα, ο κος Αλεξίου μου λέει: “Σταμάτη αναλαμβάνεις ως διοικητικός υπεύθυνος το handball”. Έτσι απλά ανέλαβα την ευθύνη του τμήματος.

Ποιά είναι τα 3 κυριότερα συναισθήματα  που αισθανθήκατε σε αυτή την διαδρομή σας στο χάντμπολ ;
Θυμό, ικανοποίηση, δικαίωση.
Πως θα περιγράφατε την  αναδημιουργία του τμήματος και για ποιό λόγο μπήκατε εσείς, ένας πετυχημένος και γνωστός επιχειρηματίας, σε διαδικασία φθοράς στον αθλητισμό ;
Η αναδημιουργία του τμήματος handball της ΑΕΚ είναι το αποτέλεσμα συνεπούς, διαρκούς και καθημερινής εργασίας μιας ομάδας ανθρώπων με κοινό όραμα και στόχους. Η αγάπη και η έντονη επιθυμία προσφοράς ήταν το κίνητρο για την ανάμειξη μου στα κοινά της ΑΕΚ.
Με ποιό πλάνο φθάσατε την ΑΕΚ στην κορυφή ;
Η κατάρτιση του πλάνου για την κορυφή βασίστηκε στους εξής άξονες: δημιουργία προπονητηρίου και μόνιμης έδρας για την ομάδα, πρόσληψη ικανού προπονητή να υλοποιήσει τον σχεδιασμό και την στρατηγική προς την κορυφή και απόκτηση εκείνων των παικτών που θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος και την ιστορία της φανέλας της ΑΕΚ. 

Το δικό σας μυστικό της επιτυχίας με την ΑΕΚ, ποιό είναι ;Χάραξη ορθής στρατηγικής και αποφασιστικότητα στη τήρησή της με υπομονή κι επιμονή,  χωρίς απογοητεύσεις και δημιουργία εκείνου του οράματος στο οποίο ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες στο τμήμα θα πιστέψουν καταθέτοντας ψυχή και σώμα.
Πως έφθασε η ΑΕΚ στο σημείο να εδραιώσει  υπεροχή έναντι του Ολυμπιακού, με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς και γενική παραδοχή της ισχύος της ;Η  φετινή πορεία της ΑΕΚ είναι αποτέλεσμα ενός αρχικού τριετούς σχεδιασμού, ο οποίος υπέστη σημαντικές βελτιώσεις και τροποποιήσεις, ύστερα από διαπίστωση συγκεκριμένων λαθών κι επιλογών. είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να επιδιώκεις, χωρίς εγωισμούς, να τα διορθώσεις.
Σας αφήνει γλυκόπικρη γεύση η κατάληξη της σεζόν ;Είναι αλήθεια ότι η φετινή σεζόν ήταν περίεργη κι απρόβλεπτη, αφήνοντάς μας μια γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία είμαστε ικανοποιημένοι που η κοινότητα του handball αναγνώρισε ότι η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα κι έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα λόγω βαθμολογικής συγκομιδής, από την άλλη όμως στερηθήκαμε την πιθανότητα να διεκδικήσουμε την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, παίζοντας στον τελικό με αντίπαλο τον αξιόμαχο Διομήδη Άργους.
Ποιο είναι το πλάνο σας ;Ο πρώτος στόχος ήταν η επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού handball. Ένας στόχος που υλοποιήθηκε πανηγυρικά τη φετινή χρονιά. Στη συνέχεια αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι η διατήρηση των σκήπτρων και την επόμενη χρονιά, κατακτώντας το νταμπλ που φέτος στερηθήκαμε λόγω της πανδημίας, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην Ευρώπη, στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ποιά είναι τα μεταγραφικά σχέδια σας ;Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι πρώτο μας μέλημα ήταν η ανανέωση της συνεργασίας μας με τον αρχιτέκτονα της φετινής πρωταθληματικής πορείας της ομάδας μας, τον προπονητή μας Δημήτρη Δημητρούλια. Ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί καθώς ο προπονητής μας ανανέωσε για τα επόμενα δύο χρόνια. Μαζί του ανανέωσαν για άλλα δύο χρόνια και οι άλλοι δύο σημαντικοί βραχίονες της φετινής μας επιτυχίας, ο Αλέξης Αλβανός και ο Δημήτρης Καφφάτος.  Μπορώ επίσης να σας ανακοινώσω ότι και με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή μας σχεδόν το σύνολο των παικτών που επιθυμούσαμε  έχει ήδη ανανεώσει και για τη νέα χρονιά. Σε ότι αφορά τις μεταγραφικές μας κινήσεις, αυτές πραγματοποιούνται   κατόπιν σχεδιασμού και συνεργασίας όλων των στελεχών του τμήματος, έχοντας ο  καθένας τον ρόλο του, με γνώμονα το συμφέρον και την βελτίωση του αγωνιστικού επιπέδου της ομάδας. Η άριστη συνεργασία φέρνει κι εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η ΑΕΚ θα μπορούσε να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης μετά από εκείνη της Ελλάδος ;Θεωρώ πως συνεχίζοντας σε βάθος την ποιοτική δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή στην ομάδα μπορούμε και αξίζουμε να βρεθούμε στην κορυφή της Ευρώπης.
Φθάσατε στο σημείο να πείτε ΄΄ δεν αξίζει, φεύγω ΄΄ και αν ναι, ποιές σκέψεις σας κράτησαν ; Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής μου στο άθλημα έφθασε κάποια στιγμή που φευγαλέα πέρασε από το μυαλό μου ο προβληματισμός σχετικά με το αν αξίζει να συνεχίσω να είμαι στο χώρο του αθλήματος. Όμως άμεσα σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι σε κάποιους να πανηγυρίζουν σε βάρος της ομάδας που αγαπώ.

Γαλουχήσατε δύο παιδιά στην ΑΕΚ και τον αθλητισμό, παράλληλα με τις σπουδές τους. Θα είναι, προοδευτικά, πιο ενεργοί οι γιοί σας στο χάντμπολ της ΑΕΚ ; Τα δύο μου παιδιά, ο Ανδρέας και ο Νίκος, είναι ένθερμοι αεκτζήδες και θα ήθελαν να ασχοληθούν πιο ενεργά με το τμήμα handball. Ήδη είναι και οι δύο μέλη του ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ο Ανδρέας με τομέα ευθύνης τα ιατρικά θέματα και ο Νίκος με τομέα ευθύνης τα νομικά θέματα.
Με τον πατέρα σας είχατε σχέση τιμής. Τι θα θέλατε ως γιός, να του πείτε τώρα ;Ο πατέρας μου ήταν ξεχωριστός άνθρωπος για μένα, με έντονη προσωπικότητα κι αξίες. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου. Το περσινό καλοκαίρι, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, τον επισκέφθηκε σύσσωμη η ομάδα και του υποσχέθηκε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μεγάλες στιγμές που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και την ποιότητα της ομάδας, ανθρώπινη συμπαράσταση μεγαλειώδους οικογένειας σε πολύ δύσκολες στιγμές για μένα. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που από εκεί ψηλά θα καμαρώνει για τα επιτεύγματα του παιδιού του και της αγαπημένης του ομάδας, δίνοντας την υπόσχεσή μου για ακόμη καλύτερες μέρες. Και ο πατέρας μου ξέρει ότι πάντα τηρώ τις υποσχέσεις μου.

Περάσατε φουρτούνες στη φετινή περίοδο ( περίπτωση Ουζμοσούλ ) και διαχειρισθήκατε και την αμφισβήτηση για την κρίση της αθλητικής δικαστού της ΟΧΕ. Το θέμα του Ουζμοσούλ, σε συνδυασμό με το πρόβλημα υγείας του Άρσιτς, μας δημιούργησε μια προσωρινή αναστάτωση, αν σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι με τις μεταγραφές των δύο αυτών παικτών είχαμε καταφέρει να καλύψουμε τη θέση του τερματοφύλακα με τον καλύτεροι τρόπο, αναγνωρίζοντας ότι ειδικά ο τούρκος ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα.Να έρθω τώρα και στο θέμα της αθλητικής δικαιοσύνης. Αξιόπιστο χαρακτηρίζεται ένα πρωτάθλημα όταν υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και στους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας των αθλητικών διοργανώσεων. A la cart σεβασμός δεν υπάρχει κι εκθέτει αυτόν που το επιδιώκει. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, εφαρμόζοντας τη λογική του a la cart σεβασμού, αμφισβήτησε την κρίση της τακτικής δικαστού στο παιχνίδι των play off ΑΕΚ-ΟΣΦΠ, ενώ αποδέχτηκε την κρίση της ίδιας τακτικής δικαστού στο παιχνίδι των play off ΟΣΦΠ-ΑΕΚ. Είναι προφανές ότι η αμφισβήτηση της κρίσης της αθλητικής δικαιοσύνης και συνεπώς το αξιόπιστο του πρωταθλήματος χρησιμοποιήθηκαν δυστυχώς ως άλλοθι στο βωμό αντιμετώπισης των αγωνιστικών προβλημάτων της ομάδας τους μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες από την ΑΕΚ.
Σας ανησυχεί η γενικότερη συρρίκνωση του αθλητισμού στην εποχή του κορωνοϊού και η αίσθηση ότι θα επηρεασθεί και το χάντμπολ ; Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τον αθλητισμό δημιουργώντας τάσεις συρρίκνωσης των προϋπολογισμών των ομάδων αλλά και του τρόπου διεξαγωγής των αθλητικών δραστηριοτήτων και διοργανώσεων. Αυτό είναι σαφές ότι θα επηρεάσει και το χάντμπολ. Θεωρώ όμως ότι μόλις η ιατρική επιστήμη αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ιό, ας ευχηθούμε το συντομότερο δυνατό, θα αρχίσει να επανέρχεται η κανονικότητα, όπως την ξέραμε.
Ποιά είναι η εικόνα που δε θα ξεχάσετε από τη φετινή σεζόν ;Ο επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας.

Τι σας ευχαρίστησε περισσότερο και τι σας πίκρανε πιο πολύ φέτος αλλά και τι σας πείσμωσε ; Γεγονός, απόφαση, αποτέλεσμα ή συμπεριφορά.Φέτος η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν το γεγονός που με ευχαρίστησε περισσότερο. Αντίθετα η ματαίωση των αγώνων με την ρουμάνικη ομάδα, για το θεσμό του Challenge Cup, με στεναχώρησε πιο πολύ, γιατί είχαμε πολύ σοβαρές πιθανότητες να προκριθούμε στον τελικό της διοργάνωσης. Αυτό το γεγονός μας πείσμωσε και εκτιμώ ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση η συμμετοχή μας στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση του EHF European Cup.
Ποιό είναι το όνειρο σας για το χάντμπολ της ΑΕΚ ; Το όνειρό μου είναι η ΑΕΚ να δημιουργήσει μια κραταιά ομάδα στο άθλημα, με σεβασμό στις αξίες του «εύ αγωνίζεσθαι» και να αποτελεί τη βάση της εθνικής μας ομάδας. Επίσης μεγάλη μου επιθυμία είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημιών, οι οποίες θα αποτελούν τον τροφοδότη παικτών της πρώτης ομάδας.

Το γηπεδικό ζήτημα πως θα ξεπερασθεί για την Ενωση ;Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον πολιτεία, έχουμε πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας με τον κο Υφυπουργό Αθλητισμού, τον κο Αυγενάκη και αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση για να αποκτήσει η ΑΕΚ το δικό της γήπεδο χάντμπολ.
Το πρόσημο της εμπειρίας σας στο χάντμπολ μετά από 4 χρόνια ; Τι θα κάνατε διαφορετικό ;Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ενασχόλησής μου με το χάντμπολ το πρόσημο είναι μάλλον θετικό. Πάντα προσπαθώ να κρατώ τα θετικά γεγονότα από την ανάμειξή μου στο χώρο, χωρίς όμως να ξεχνώ τα αρνητικά, ιδιαίτερα όταν αυτά χαρακτηρίζονται από ιδιοτέλεια, σκοπιμότητα και μικροπρέπεια.  Έχω μεγάλο σεβασμό προς τους θεσμούς και τους αντιπάλους της ΑΕΚ, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπεια και να βλάψει τα συμφέροντα της ομάδας μας.
Τέλος, ποιά είναι η μεγαλύτερη ηθική αξία που εκτιμάτε ότι πρέπει να πρεσβεύει το χάντμπολ της ΑΕΚ, μεταφέροντας την ως κιβωτό ;Για να μεγαλουργήσει η ΑΕΚ και να βαδίσει σε δρόμους επιτυχιών και καταξίωσης απαιτείται η υλοποίηση δύο προϋποθέσεων:Η ΑΕΚ να είναι πάνω από όλους και Η ΑΕΚ να είναι οικογένεια».

*greekhandball.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.