Header Ads


Μπέσης: «Είχα την ευκαιρία για εξωτερικό, αλλά επέλεξα την ΑΕΚ»

Μπέσης: «Είχα την ευκαιρία για εξωτερικό, αλλά επέλεξα την ΑΕΚ»

Για την ανάπτυξη των Ακαδημιών της ΑΕΚ και τις προσωπικές του φιλοδοξίες μίλησε ο ποδοσφαιριστής της Κ17 της ομάδας, Βασίλης Μπέσης. 
Μπορεί κάποιος να ζητάει από την ομάδα του συνεχώς μεταγραφές και ενίσχυση, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Το ρεαλιστικό «πρέπει» στην ενδυνάμωση των σωματίων βρίσκεται στις Ακαδημίες του συλλόγου. Στην καρδιά του δηλαδή.

Το όνομα, Βασίλης Μπέσης μέχρι στιγμής είναι άγνωστο στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά οι φιλοδοξίες που έχει και ο τρόπος δουλειάς του δεν θα το κρατήσουν κρυφό. Αυτή τη στιγμή, είναι στην Ακαδημία της Π.Α.Ε. ΑΕΚ και την ομάδα Κ17.

Γεννημένος στις 10 Ιανουαρίου του 2003, ο υψηλόσωμος κεντρικός μέσος γνωρίζει πως οι συνθήκες που εργάζεται είναι ιδανικές και μπορεί να τον οδηγήσουν ψηλά. Στο sportfm.gr, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ΑΕΚ στις μικρές ηλικίες, το πόσο εύκολο είναι να συνδυάζει ποδόσφαιρο και σχολείο μαζί, ενώ δεν ξεχνά να αναφέρει τον στόχο που έχει θέσει στον εαυτό του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Μπέσης στο sport-fm.gr:

-Αρχικά, πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις σχολείο και ποδόσφαιρο;
«Νομίζω ότι μπορούν να συνδυαστούν. O χρόνος είναι λίγος, αλλά αν τον οργανώσεις σωστά μπορείς να έχεις σωστό αποτέλεσμα και στα δύο. Προσωπικά, δεν έχω αποφασίσει αν θα δώσω έμφαση στο ακαδημαϊκό κομμάτι ακόμα, γιατί έχω το ποδόσφαιρο ως πρώτο στόχο».

-Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σε πήγε στην ΑΕΚ;
«Πήγα στην ΑΕΚ πριν ενάμιση χρόνο, στην μεταβατική περίοδο του Ιανουαρίου. Έγινα στόχος της ομάδας από το τμήμα scouting που με είδε στη προηγούμενη ομάδα μου (σ.σ. Πανιώνιος ). Μόλις μου έγινε η πρόταση μετά τα δοκιμαστικά, κατευθείαν την αποδέχτηκα».

-Πριν πάρεις μεταγραφή για την ΑΕΚ είχες κάποια πρόταση από το εξωτερικό;
«Ναι, είχα την ευκαιρία να πάω εκτός Ελλάδας. Η πρόταση που προέκυψε ήταν από την Γερμανία και την Καρλσρούη στην οποία έκανα και τα πρώτα δοκιμαστικά. Έπειτα μου είπαν να πάω και για την δεύτερη φάση, ωστόσο η επιλογή μου ήταν η ΑΕΚ. Στην ουσία αποφάσισα να αρνηθώ το εξωτερικό για να πάω στην κιτρινόμαυρη Ακαδημία».

-Ήταν η πιο σωστή επιλογή τελικά, όταν έβαλες κάτω τα δεδομένα;
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν κάτι που να πεις σίγουρο. Γι' αυτό και δεν ήθελα να απορρίψω την προοπτική της ΑΕΚ. Ο λόγος είναι πως ξέρω τη δυναμική της ομάδας, ήθελα να έρθω εδώ. Με λίγα λόγια, ο σύλλογος που είμαι τώρα μου πρόσφερε μεγαλύτερη σταθερότητα».

-Αν σου παρουσιαστεί πάλι η ευκαιρία του εξωτερικού θα την επιλέξεις ή έχεις θέσει ως πρώτο στόχο την διεκδίκηση ενός επαγγελματικού συμβολαίου με την ΑΕΚ;
«Θέλω να κάνω τα πρώτα μου βήματα ως επαγγελματίας στην ομάδα που είμαι τώρα. Ωστόσο, κάθε παίκτης έχει στα πλάνα του το εξωτερικό, όπως και εγώ».

-Προπονητής της ομάδας Κ17 της ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή ο Ιβάν Νεντέλκοβιτς. Πώς είναι η συνεργασία μαζί του;
«Είναι η δεύτερη χρονιά που είμαστε μαζί. Η συνεργασία μας είναι άριστη και όλα λειτουργούν και από τις δύο πλευρές πολύ καλά, καθώς είναι εξαιρετική η δουλειά που γίνεται».

-Φέτος στο πρωτάθλημα μείνατε πίσω σε σχέση με τους πρωτοπόρους. Είναι κάτι που περιμένατε;
«Η αλήθεια είναι πως μείναμε εκτός στόχων. Αρχίσαμε με καλά παιχνίδια, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς κάναμε κάποιες “γκέλες”. Αργήσαμε να δεθούμε σαν ομάδα, σημαντικός παράγοντας σε αυτό διαδραμάτισαν οι πάρα πολλοί τραυματισμοί που είχαμε, αλλά στη συνέχεια ήμασταν 100% ανταγωνιστικοί και παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο».

-Εκτός από την δουλειά που κάνει κάθε παίκτης ατομικά και ομαδικά, ρόλο παίζουν και οι εγκαταστάσεις της ομάδας. Αυτές της ΑΕΚ συνεχώς βελτιώνονται. Είναι ένας από τους λόγους που σε κάνει να θες να δουλέψεις περισσότερο;
«Οι εγκαταστάσεις της ΑΕΚ πραγματικά είναι εξαιρετικές. Μας παρέχουν τα πάντα και δεν μπορείς να έχεις παράπονο, καθώς συνέχεια δημιουργούνται νέα γήπεδα. Οπότε, σίγουρα είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο».

-Με τα δεδομένα που βλέπεις εσύ αυτή τη στιγμή είναι εύκολο να παίξει κάποιος στην πρώτη ομάδα;
«Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η δουλειά. Κάθε ποδοσφαιριστής θα το ήθελε χωρίς αμφιβολία, όμως ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός».

-Έχουμε δει πως στο εξωτερικό πολλές Ακαδημίες συμβαδίζουν με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Γίνεται αυτό στη δική σας;
«Η ΑΕΚ έχει στο μυαλό της μια φιλοσοφία που λέει να μην κυνηγάμε μόνο το αποτέλεσμα, αλλά να παίζουμε σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο. Φυσικά και ακολουθούμε το μοτίβο της πρώτης ομάδας. Θέλουμε να παίζουμε και να διεκδικούμε πρωταθλήματα, να παίζουμε για τη φανέλα και αυτό το κλαμπ θέλει να το μεταδώσει σε κάθε παίκτη ξεχωριστά».

-Σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζουν και οι μάνατζερ. Ποια είναι η άποψη σου στο θέμα αυτό;
«Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποιο ατζέντη. Ωστόσο, σίγουρα κάποια χρονική περίοδο θα χρειαστεί για το μέλλον μου. Αυτό που συμβουλεύω τους νεαρούς ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή είναι να μην δεσμεύονται. Δεν μπορεί να σου προσφέρει κάτι την ηλικία αυτή. Αλλά, όπως είπα κάποτε θα είναι αναγκαίο καθώς οι μάνατζερ είναι “κλειδί” για πολλά πράγματα». Ειδικότερα, αν εσύ είσαι όπως πρέπει στο γήπεδο».

-Αν σε ένα χρονικό διάστημα από τώρα σε ζητήσει μία άλλη ελληνική ακαδημία ποια είναι τα δεδομένα που θα σκεφτείς και τι θα προτιμήσεις τελικά;
«Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος που παίζω στην ΑΕΚ, είναι το σωματείο μου. Σίγουρα ως ποδοσφαιριστής θα “ζυγίσεις” όλες τις προτάσεις. Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δίνουν έμφαση στις ακαδημία τους και ποντάρουν στους νεαρούς παίκτες. Ωστόσο, όπως είπα και πριν σκέφτομαι μόνο πότε θα υπογράψω επαγγελματικά με την ομάδα μου».

-Και τέλος, ποιος παίκτης είναι το ποδοσφαιρικό σου είδωλο; Έλληνας και ξένος
«Από Έλληνες μου αρέσει πάρα πολύ ο Ανδρέας Σάμαρης λόγω και της θέσης. Από ξένους, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ».

Δείτε τα τελευταία νέα πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.