Header Ads


«Πάμε καλά, εφικτό να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου τα playoffs»

«Πάμε καλά, εφικτό να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου τα playoffs»


Ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την πορεία των προπονήσεων και αισιόδοξος για restart.
Την αισιοδοξία πως τα playoffs μπορούν να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου, αν δεν υπάρξουν… πισωγυρίσματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξέφρασε ο Ξενοφών Ρούσσης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.
Ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο που τηρείται, τόνισε πως η κατάσταση αξιολογείται διαρκώς, φάνηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες μέρες των προπονήσεων, αλλά και προβληματισμένος για το κόστος των τεστ, όπως και για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προβλεφθεί διαδικασία επανεκκίνησης για τους διαιτητές.

Αναλυτικά, ο Ξενοφών Ρούσσης μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα για:

-το πρωτόκολλο που ακολουθείται: «Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν με σειρά προτεραιότητας, καταγράφονται σε έναν κατάλογο και πίνακα, θερμομετρούνται και από εκεί και πέρα, με δικά τους ρούχα, τα οποία χρησιμοποιούν και παίρνουν πίσω, δεν έρχονται σε καμία επαφή με τα ρούχα συμπαικτών και μπαίνουν σε ατομικές προπονήσεις. Οι προπονήσεις είναι εντελώς εξατομικευμένες και τις προσεχείς μέρες πιο ομαδικές. Κατ’ αρχάς τεσσάρων ατόμων και το μεγαλύτερο γκρουπ θα είναι οι οκτώ ποδοσφαιριστές, ανάλογα με τις καταστάσεις».

-το πώς εξελίσσονται οι προπονήσεις με τα νέα δεδομένα: «Οι γιατροί των ομάδων εφόσον έχουν κάποιο πρόβλημα απευθύνονται αρχικά σε μένα κι εγώ με τη σειρά μου στους αρμόδιους της υγειονομικής επιτροπής και της ΓΓΑ. Έχω επαφή με τους γιατρούς όλων των ομάδων της Super League. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό».

-το κάθε πότε πρέπει να γίνονται τα τεστ: «Το πρωτόκολλο δημιουργείται μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με τη βδομάδα ανανεώνεται. Η δική μου άποψη, που έχω μεταφέρει και στο Υπουργείο Υγείας, είναι πως πρέπει να γίνει ένα τεστ στην αρχή των προπονήσεων, ένα ακόμη στις δέκα μέρες και ένα ακόμη πριν αρχίσουν τα playoffs. Είναι μια ρεαλιστική πρόταση πιστεύω».

-το κόστος των τεστ: «Είναι ένα θέμα που έθεσα στην τηλεδιάσκεψη. Το κόστος είναι σημαντικό, γιατί το ένα τεστ, για έναν ποδοσφαιριστή, στοιχίζει περί τα 120 ευρώ. Με τόσους παίκτες και τόσα μέλη των ομάδων το κόστος είναι πολύ υψηλό. Μιλάμε για γύρω στα 60 άτομα σε κάθε ομάδα. Υπάρχουν μεν κάποιες εύρωστες ομάδες που μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά και κάποιες που έχουν δυσκολία. Γι’ αυτό έθεσε ένα ζήτημα για το τεστ αντισωμάτων, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πολύ μικρότερο κόστος, περίπου 20 ευρώ. Τα πρώτα τεστ τα πλήρωσαν νομίζω οι ομάδες. Θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, γιατί πιστεύω πως το κόστος είναι σημαντικό βάρος για τις ομάδες. Μια άλλη σκέψη ήταν τα τεστ να γίνονται σε ένα κέντρο που θα επιλέξουμε, ώστε να μειωθεί το κόστος και να έχουμε έναν κεντρικό έλεγχο του θέματος. Αυτά είναι υπό συζήτηση, γιατί θα κάνουμε κι άλλες τηλεδιασκέψεις».

-το πότε θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις: «Προς το τέλος Μαΐου θα φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και μετά θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο. Υπολογίζω ότι χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες συνολικά για να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Για μένα το να αρχίσουμε στις 14 Ιουνίου τα playoffs θα ήταν πιο σίγουρο».

-τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος: «Αν βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα, γιατί είναι κάτι πιθανό, άποψή μου είναι ότι μπαίνει σε καραντίνα ο ποδοσφαιριστής, αλλά η ομάδα συνεχίζει κανονικά. Δεν πρέπει να διαλυθεί όλο το οικοδόμημα επειδή ένας ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός. Αυτή η άποψη υπάρχει και στη Γερμανία».

-τους διαιτητές: «Μιλήσαμε για τους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχουμε μιλήσει για τους διαιτητές και πρέπει να μιλήσουμε και γι’ αυτούς. Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να εξεταστούν και μάλιστα σε διπλά τεστ. Ακόμη όμως δεν έχει συζητηθεί αυτό. Είμαι μέλος και στην Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΟ και δεν έχουμε κάνει ακόμη τηλεδιάσκεψη».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.