Header Ads


Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για Λούντζη!

Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για Λούντζη!


Η ΑΕΚ έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Μιχάλη Λούντζη του Λαυρίου - Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τον προορίζει για τις θέσεις «1-2».
Ο προπονητής της ΑΕΚ γνωρίζει πολύ καλά τον 21χρονο Έλληνα γκαρντ με ύψος 1.98 από τις Εθνικές ομάδες ενώ υπήρχε ενδιαφέρον και πέρυσι αλλά ο Μιχάλη Λούντζης είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά στους χιαστούς, με την μεταγραφή να «κολλάει».

Ο Μιχάλης Λούντζης επέστρεψε όμως κανονικά και ήταν από τα βασικά στελέχη της φετινής πορείας του Λαυρίου υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Σερέλη. Ο Έλληνας γκαρντ έχει συμβόλαιο 1+1 με το Λαύριο, αλλά η Βασίλισσα μπορεί να το «σπάσει» και να τον ντύσει στα «κιτρινόμαυρα».

Διαβάστε ακόμηΠολύ κοντά σε μεταγραφή η ΑΕΚ - Προχωρημένες επαφές του Ίβιτς!

Εφόσον, η μεταγραφή ολοκληρωθεί η ΑΕΚ θα «κλείσει» την τριάδα στη θέση των πλέι μέικερ με Ζήση - Γκίκα - Λούντζη.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Λούντζης

Ο Μιχάλης Λούντζης, γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1998, είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής. Διαθέτοντας ύψος 198 εκ., αγωνίζεται στις θέσεις Point Guard και Shooting Guard.

Την σαιζόν 2013-2014 φορούσε τη φανέλα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με την οποία ξεχώρισε και προκάλεσε το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Έτσι το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Αγωνίστηκε με την ομάδα εφήβων του Παναθηναϊκού με την οποία κατάκτησε τον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Καστοριά και στην Πτολεμαΐδα αντίστοιχα. Βρέθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να αγωνιστεί, αλλά η ευκαιρία του ήρθε στο παιχνίδι κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Στη συνέχεια πήρε περισσότερα λεπτά συμμετοχής και απέδειξε το σπάνιο ταλέντο και το τρομερό του μπασκετικό θράσος, δικαιώνοντας τους πράσινους για την επιλογή που έκαναν. Στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος του 2015 ο Λούντζης,έγινε ο νεότερος παίκτης, σε ηλικία 16 ετών και 247 ημερών, που έχει αγωνιστεί σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, κατακτώντας παράλληλα το τρόπαιο.

Το 2015 επίσης, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στα Playoffs της Euroleague. Το έπραξε όντας 16 χρονών και 8 μηνών.

Στις 21 Αυγούστου 2017 ανακοινώθηκε ο δανεισμός του στην ομάδα των Τρικάλων για την σεζόν 2017-18. Με τα Τρίκαλα είχε κατά μέσο όρο 8,9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 23 αγώνες.

Στις 27 Ιουλίου 2018 ανακοινώθηκε ο δανεισμός του στην ομάδα του Λαυρίου για την σεζόν 2018-19. Στις 4 Απριλίου υπέστη υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, η οποία αντιμετωπίστηκε με χειρουργική επέμβαση και θα τον κρατήσει εκτός δράσης για μήνες. Στις 2 Ιουλίου 2019, ο Λούντζης αποδεσμεύτηκε από τον Παναθηναϊκό. Στις 5 Αυγούστου, ανακοινώθηκε από το Λαύριο.

Κεφάλαιο: Εθνική Ομάδα

Ο Λούντζης πρωτοεμφανίστηκε με το εθνόσημο ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Παίδων το καλοκαίρι του 2014. Πλέον, αποτελεί μέλος τόσο της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Κ19 όσο και της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Κ18.

Το καλοκαίρι του 2015 συμμετείχε με το εθνόσημο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κ19 που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό κατακτώντας την 4η θέση. Επίσης, το καλοκαίρι του 2015 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Βόλο.

Τον Ιούνιο του 2017 κλήθηκε στην τελική 12άδα της Εθνικής Νέων Ανδρών για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στις 15-23 Ιουλίου. Εκεί η εθνική κατάφερε να τερματίσει πρώτη κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.