Header Ads


Φαβορί ο Κέιν για την ΑΕΚ

Φαβορί ο Κέιν για την ΑΕΚ


Ο έμπειρος Αμερικάνος φόργουορντ είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Σαντ Ρος με ταυτόχρονη παραμονή Τσάλμερς για την Ευρώπη, όμως ένας τραυματισμός του Γκίκα μπορεί να φέρει την ανατροπή   
Ο Ντέαντρε Κέιν είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης στον οποίο καταλήγει το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ για την αντικατάσταση του Σαντ Ρος. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε το παιχνίδι με την Μπαντίρμα όπου φάνηκε η απουσία ενός παίκτη ικανού στην περιφερειακη άμυνα σε συνδυασμό με την καλή, για τα δεδομένα της συνολικής παρουσίας της ΑΕΚ, εμφάνιση του Τσάλμερς. ο Κέιν είναι παίκτης που ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά με τον Σαντ Ρος που η απουσία του φάνηκε πάρα πολύ στην ήττα από τους Τούρκους. Ο Κέιν επιλέγεται για την πολύ καλή αμυντική του επίδοση όλα τα χρόνια που παίζει στην Ευρώπη αλλά και στην Ευρωλίγκα αφού μπορεί να παίξει σωστή άμυνα σε μια πολύ μεγάλη γκάμα καταστάσεων και απέναντι σε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Σεμάζ Κρίστον είναι επίσης ένας πολύ καλός παίκτης, ένας χαρισματικός πλέι μέικερ όμως λόγω χαρακτηριστικών επιλέγεται ο Κέιν που είναι ο μόνος παίκτης που μοιάζει αγωνιστικά στον Σαν Ρος και μπορεί να έρθει τώρα. Η απόκτηση του Κέιν αυτή την στιγμή φαντάζει σχεδόν σίγουρη όμως υπάρχει μια επιφύλαξη που οφείλεται σε άλλη μια ατυχία που χτύπησε την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα ο Γκίκας χτύπησε στον αντίχειρα και το πρωί της Τετάρτης θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Αν οι εξετάσεις δείξουν ότι ο βασικός αυτή την στιγμή πλέι μέικερ της ΑΕΚ πρέπει να μείνει έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα (μήνα π.χ.) τότε δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να υπάρξουν δεύτερες σκεψεις και ανατροπή με τον Κρίστον. Οι εξελίξεις πάντως θα είναι άμεσες και δεν αποκλείεται ο Κέιν να ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στην ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση θεωρείται σχεδόν σίγουρη η ανανέωση του συμβολαίου του Τσάλμερς που αν δεν έρθει πλέι μέικερ στη θέση του Σαντ Ρος θα είναι υπεραπαραίτητος στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Και μια υπενθύμιση του βιογραφικού του Ντεάντρε Κέιν:

Ο 31χρονος Αμερικανός με το ουγγρικό διαβατήριο, γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια και έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Μάρσαλ (2010-13) και στο Αϊόβα Στέιτ (2013-14) στις ΗΠΑ. Ακολούθως ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του, παίζοντας στην Ευρώπη. Η πρώτη ομάδα του ήταν η Κράσνι Οκτιάμπρ στη Ρωσία το 2014. Εκεί έπαιξε σε έξι ματς και τον Νοέμβριο έφυγε, για να πάει στο Βέλγιο και τους Αντβέπ Τζάιαντς, όπου έκλεισε το υπόλοιπο της σεζόν (2014-15).

Το 2015 ξεκίνησε στη Γερμανία και την Ουλμ, έχοντας 11 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα και 8 στο Eurocup, αλλά τον Δεκέμβριο πήγε στη Χάποελ Εϊλάτ του Ισραήλ και έπαιξε για το υπόλοιπο της σεζόν. Τη σεζόν 2016-17 έπαιξε στη Νίζνι Νόβγκοροντ στη Ρωσία, όπου έκανε ρεκόρ με 31 πόντους, στη νίκη επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 113-105, στις 4 Ιανουαρίου του 2017. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους έφυγε από τη Νίζνι και πήγε στη Ρεάλ Μπέτις, στην Ισπανία, για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Τελικά, το 2017 κατέληξε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου έπαιξε για δύο σεζόν, δηλαδή μέχρι και πέρυσι, το 2019. Εκεί κέρδισε δύο πρωταθλήματα στο Ισραήλ (2018 και 2019), ενώ το 2017 πήρε και το League Cup στην εν λόγω χώρα. Στις δύο αυτές σεζόν στην Ευρωλίγκα, ο Κέιν είχε μέσο όρο 7,7 πόντους, 3,9 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά ματς, σε 24,3 λεπτά ανά παιχνίδι, σουτάροντας με 47,1% εντός πεδιάς και με 30,3% στο τρίποντο.

aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.