Header Ads


Νέα προσπάθεια για τον “πόθο” Αμπελάρδο, υποψήφιος με προοπτική ο Παούνοβιτς!

Νέα προσπάθεια για τον “πόθο” Αμπελάρδο, υποψήφιος με προοπτική ο Παούνοβιτς!


Ο Ιβιτς πιέζει με όλους τους τρόπους για τον Ισπανό που τον θέλει από τον… Αύγουστο, πολλά τα θετικά στοιχεία του Παούνοβιτς που παίζει όπως βέβαια και ο Νίκολιτς  





Ο Αμπελάρδο Φερνάντεζ ήταν και παραμένει ο βασικός αλλά και πάρα πολύ δύσκολος στόχος του Ίλια Ιβιτς για τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ισπανός πρώην διεθνής και βασικό στέλεχος επί σειρά ετών της Μπαρτσελόνα είναι διαθέσιμος από το καλοκαίρι όταν έλυσε την συνεργασία του με την Αλαβές στην οποία είχε μια πορεία που ξεπέρασε τις προσδοκίες ιδίως την πρώτη σεζόν όταν ανέλαβε μια σχεδόν πεσμένη ομάδα και την πήγε “τρένο”. Επίσης είναι ο προπονητής που είχε ανεβάσει την Σπόρτινγκ Χιχόν στην Πριμέρα με μια εκπληκτική σεζόν στην οποία γνώρισε μόλις δύο ήττες. Είναι προπονητής της γενιάς που δούλεψε με τον Κρόιφ στην Μπάρτσα κι από την οποία βγήκαν πολλοί προπονητές με πρώτο τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Σε κάθε περίπτωση ο 49χρονος τεχνικός αν είχε αποφασίσει να φύγει από την Ισπανία και να μην περιμένει να διεκδικήσει μια θέση που θα αδειάσει εκεί θα ήταν ήδη στην ΑΕΚ αφού ήταν από τους λίγους προπονητές για τον οποίο έγινε βολιδοσκόπηση από τα τέλη Αυγούστου. Το αν θα πειστεί τώρα είναι άγνωστο παραμένει όμως πολύ δύσκολο. Το Βασικό σύστημα που παίζει ο Αμπελάρδο είναι το 4-4-2 με δύο αμυντικά χάφ.

Από εκεί και πέρα εκτός από τον Νίκολιτς η ΑΕΚ κοιτάει από την αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τον Βέλικο Παούνοβιτς. Ο 42χρονος, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα όπου υπήρξε μάλιστα συμπαίκτης του Ντέμη Νικολαϊδη και του Αριέλ Ιμπαγάσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν στις μικρές εθνικές ομάδες των Σέρβων από το 2012, φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου το καλοκαίρι με την U20 της χώρας να κερδίζει του Μουντιάλ. Εν συνεχεία αφού ο ΠΑΟ προτίμησε τον… Στραματσόνι και όχι αυτόν για τον πάγκο πήγε στην Αμερική όπου έμεινε τέσσερα χρόνια στον πάγκο του Σικάγο. Το ότι δεν έχει δουλέψει σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη είναι το βασικό μειονέκτημα του Παούνοβιτς που όμως είναι μια λύση με προοπτική. Στην ουσία παρά την καταγωγή του που είναι από τα Σκόπια μιλάμε για έναν άνθρωπο που έκανε όλη την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην Ισπανία. Μιλάει έξι γλώσσες και είναι από τους πιο θεωρητικά καταρτισμένους προπονητές ενώ δείχνει και μια σταθερότητα αφού τα 7 χρόνια της μέχρι τώρα προπονητικής καριέρας του τα έχει περάσει σε δύο ομάδες. Τρία στην Σερβία που ξεκίνησε από Κ18 και Κ19 και μετά Κ20 φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου και τέσσερα χρόνια στο Σικάγο που μαζί του έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Το βασικό του σύστημα είναι το 4-3-3 αλλά και εναλλακτικό το 4-2-3-1.

*aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.