Header Ads


Unlabelled «Γιατί έμεινε ο Κωστένογλου, έτσι το αποφάσισε ο Ίβιτς!»

«Γιατί έμεινε ο Κωστένογλου, έτσι το αποφάσισε ο Ίβιτς!»


Έτσι "έσβησε" τα λάθη του Καρντόσο - Τι έγινε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, ποιοι παίκτες πανηγυρίζουν ήδη!
Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ισχύει τις περισσότερες φορές, ίσχυσε και στην απόφαση της ΑΕΚ για τη "μετά Καρντόσο" εποχή στον πάγκο της. Ο Νίκος Κωστενόγλου λοιπόν θα είναι αυτός που -με το σπαθί του- κέρδισε το χρίσμα και παραμένει στα ηνία της Ενωσης. Αυτονόητο για πολλούς μετά τη θεαματική μεταμόρφωση των «κιτρινόμαυρων» στα δύο ματς που ο "Κωστέ" είχε-αρχικά- αποφασιστεί να τους καθοδηγήσει μέχρι να βρίσκονταν ο διάδοχος του Πορτογάλου. Οι εντυπωσιακές όμως εμφανίσεις και τα "διπλά" σε Τραπεζούντα (όπου η ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα της ανατροπής και της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) και Τρίπολη, συνετέλεσαν στη… μονιμοποίηση του Ελληνα τεχνικού.

Οι λόγοι, προφανείς. Η εικόνα και μόνο της ομάδας, των παικτών, ακόμη και σε κοινή θέα, τελείως διαφορετική. Είτε σε επίπεδο ψυχολογία, είτε σε επίπεδο τακτικής, αγωνιστικής προσέγγισης και απόδοσης. Ο Κωστένογλου κατάφερε σε ελάχιστες μέρες, με ελάχιστες προπονήσεις, να "απελευθερώσει" την ομάδα του, να βοηθήσει στην ψυχολογική ανάταση και με την πίστη (όπως λέει και ο ίδιος), την πνευματική προεργασία και τη δουλειά, την πολλή δουλειά με τετ-α-τετ και συζητήσεις σχεδόν με όλους τους παίκτες, να… γυρίσει τον διακόπτη.

Και προφανώς δεν είναι μόνο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που στο προηγούμενο καθεστώς φαίνονταν οι… ριγμένοι της υπόθεσης και οι πλέον προβληματισμένοι σύμφωνα με όσα έβγαιναν από τα αποδυτήρια. Η εικόνα του Νέλσον Ολιβέιρα - Πορτογάλος…- στα δύο ματς με τον Κωστένογλου στον πάγκο, απολύτως ενδεικτική της μετάλλαξης των αποδυτηρίων, ενώ και η παρουσία του Βέρντε στην Τρίπολη ανάλογη.

Ο Κωστένογλου κέρδισε πόντους όχι μόνο μέσω της ψυχολογικής προετοιμασίας. Η εφαρμογή του 3-5-2 που "μασκάρεψε" το προφανές έλλειμμα σε φυσική κατάσταση, αποδείχθηκε ιδανική απόφαση, η διαχείριση των δύο αυτών παιχνιδιών από τον πάγκο ήταν σύμφυτη με τις ιδιαιτερότητες τόσο της ομάδας του, αλλά και τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί.

Παράλληλα, πρόλαβε σε αυτά τα δύο μόλις παιχνίδια να δείξει στα αποδυτήρια πως υπολογίζει στους πάντες. Ο Γαλανόπουλος επαναφέρθηκε σε χρόνο… dt (αλλάζοντας τελείως και την εικόνα του προβληματικού επί Καρντόσο, Σιμόες), ο Οικονόμου βρήκε χώρο, ο Αλμπάνης βοήθησε καταλυτικά στην Τρίπολη, μέχρι και ο (κατά πολλούς εκτός πλάνων Καρντόσο) Ντέλετιτς, βρήκε εκεί λεπτά συμμετοχής, ο Σιμάο με την είσοδο του βοήθησε πολύ,  ενώ χαρακτηριστικό της προσέγγισης του Κωστένογλου ήταν και το γεγονός πως μέχρι και ο Βασιλαντωνόπουλος, ο οποίος δεν υπολογίζονταν από τον Πορτογάλο προπονητή, επέστρεψε κανονικά -σε πρώτο επίπεδο- στις προπονήσεις της ομάδας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το προφανές δέσιμο που πρόλαβε να αναπτύξει ο "Κωστέ" με τους παίκτες (ο πανηγυρισμός του τρίτου γκολ στην Τρίπολη με τον μόνιμα αναπληρωματικό Τσιντώντα, χαρακτηριστικός) συνέβαλλαν στην μεταστροφή του κλίματος. Και αν για τον Μελισσανίδη, η απόφαση θα ήταν πολύ εύκολη -γνωστές άλλωστε οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο ανδρών και η πίστη του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στον Έλληνα προπονητή- το μεγαλύτερο "παράσημο", αλλά και επιβράβευση της δουλειάς Κωστένογλου σε αυτήν την εβδομάδα που βρίσκεται στα ηνία, ήταν πως μέχρι και ο νιόφερτος Ιλια Ιβιτς αφουγκράστηκε την αλλαγή σε κάθε επίπεδο στα αποδυτήρια και έτσι αποφάσισε -αφού αυτός θα είχε τον τελικό λόγο- τη "μονιμοποίηση" Κωστένογλου.

Και όχι γιατί προέκυψε "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις με τον Πογέτ. Ο Ουρουγουανός ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά στον πάγκο της Ένωσης όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ούτε γιατί δεν υπήρχαν αξιόλογες ή πειστικές εναλλακτικές επιλογές (που δεν υπήρχαν). Όταν η ομάδα, σε ελάχιστες μόνο μέρες προπονήσεων και παρουσίας Κωστένογλου, δείχνει τέτοια ριζικά μεταμορφωμένη εικόνα σε κάθε επίπεδο σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, το λογικό, το ποδοσφαιρικό, είναι να στηριχτεί ο υπεύθυνος αυτής της αλλαγής. Και έτσι, μοιραία, έχοντας κερδίσει τα πάντα και τους πάντες, ο Κωστένογλου στηρίχθηκε…

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.