Header Ads


«Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ – Τον «έκοψε» ο Καρντόσο, του έδινε μισό εκατ. ευρώ ο Μελισσανίδης!»

«Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ – Τον «έκοψε» ο Καρντόσο, του έδινε μισό εκατ. ευρώ ο Μελισσανίδης!»


Το πρώτο μεγάλο καλό που δίνει στην Ένωση ο Πορτογάλος.  
Οι πρώτες εντυπώσεις από τον Καρντόσο είναι θετικές. Πέραν του επικοινωνιακού χαρίσματος που διαθέτει, προκαλεί αναμφίβολα θετική εντύπωση, ότι ήρθε στην Ελλάδα και ήξερε ήδη να λέει τις πρώτες λέξεις στη γλώσσα μας.
Ζήτησε να μιλήσει στα αγγλικά, ώστε να κατανοηθεί όσο το δυνατόν από περισσότερους η φιλοσοφία του. Εδειξε πως ξέρει τι θέλει και πως θα φτάσει σε αυτό.

Προσμετρώ στα θετικά, ότι έδειξε σεβασμό στους συνεργάτες του. Αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μόνο με δύο εξ αυτών, ζήτησε να είναι όλοι παρόντες. Στα Σπάτα έδειξε διατεθειμένος να ασχοληθεί με την παραμικρή λεπτομέρεια, ζήτησε να έχουν χώρο όλοι και εκείνος να δίνει το πρόσταγμα μέσα από το γήπεδο. Θετικά όλα αυτά.

Ξέρετε όμως, ποιο εκτιμώ ό,τι είναι το σημαντικότερο όφελος στην εποχή Καρντόσο που ξεκίνησε στην ΑΕΚ; Ότι μετά από πολύ καιρό, η ΑΕΚ κοιτά πρώτα τον εαυτό της. Δεν δουλεύει ρίχνοντας ματιές εκτός, για να δει σε τι κατάσταση είναι οι άλλοι. Στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Πορτογάλος όμως, το ενδιαφέρον στρέφεται πρώτιστα στο πως θα είναι η ΑΕΚ.

Σας έλεγα και πριν από λίγες ημέρες, ότι το πρώτο μεγάλο κέρδος που προσέφερε στην ΑΕΚ η έλευση του Καρντόσο, είναι η γέννηση της ελπίδας. Αν και υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας, η πραγματικότητα είναι ό,τι η ΑΕΚ επιχειρεί να κάνει αλλαγή. Αν είναι ώριμη και έτοιμη να την αποδεχθεί, εάν θα μπορέσει να κρατηθεί μακριά από τους πειρασμούς να την προσαρμόσει στα μέτρα της.

Κρίσιμο αυτό, αλλά θα το δούμε στο μέλλον. Επί του παρόντος, έχουμε έναν προπονητή που δίνει διαφορετικό τέμπο. Η ΑΕΚ μπορεί να προσδοκά σε κάτι πολύ καλύτερο, πολύ διαφορετικό από το παρελθόν. Για να μπορέσει να δώσει ταυτότητα και να κάνει την ομάδα που θα βλέπει ο καθένας στο γήπεδο, να κατανοεί πως είναι η ΑΕΚ του Καρντόσο, θέλει δουλειά πολλή.

Το πρόσφατο παρελθόν του Καρντόσο, σε ομάδες δύσκολες και σαφώς ανώτερα πρωταθλήματα, έδειξε ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν πάντα. Δεν φτάνουν για να οδηγήσουν στο σωστό δρόμο. Ειδικά από τη στιγμή που στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια υπομονής και ανοχής. Θα χρειαστεί και τύχη, θα πρέπει να συνδυάσει ουσία και θέαμα.

Η ΑΕΚ κοιτά τα μέσα της. Βλέπει, ότι ο «στρατηγός» μπορεί να δώσει νέα πνοή. Είδατε πόσο άμεσα κόπηκε η συμφωνία με τον Χολμέν. Παίκτης όχι από το πανέρι, αλλά με εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο, διεθνής, που θα ερχόταν με συμβόλαιο στο μισό εκατ. ευρώ το χρόνο. Κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Όχι επειδή δεν ήταν καλός, αλλά επειδή δεν έκανε στον Καρντόσο. Όπως μαθαίνω μάλιστα, αυτό που δεν του άρεσε περισσότερο, ήταν η αδυναμία στα πόδια και στο να κάνει παιχνίδι με την μπάλα.

Ο Καρντόσο ξέρει τα πάντα ήδη για την ΑΕΚ. Εχει δει την ομάδα, έχει άποψη για κάθε παίκτη του ρόστερ. Τις συντεταγμένες, για παίκτες που θα σκυλιάζουν, που θα δίνουν τα πάντα και θα είναι ομαδικοί, φανερώνουν πολλά για την ταυτότητα εκείνων που ακούν την καμπάνα να ηχεί. Ο Πορτογάλος ξέρει καλά τις λύσεις του. Εχει δει ακόμα και τον Ντέλετιτς, μέχρι και τον Σαμπανάτζοβιτς.

Ο Μελισσανίδης δείχνει με κάθε τρόπο πως πιστεύει απόλυτα και στηρίζει την επιλογή του. Θα είναι και για τον ίδιο ένα στοίχημα, να βρει λύσεις και να μπορέσει να βρει εμπιστοσύνη στην επιλογή που έκανε. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αλλά ο χρόνος κρίνει τα πάντα. Πόση ελευθερία θα έχει ο Καρντόσο, πόσα ζητήματα θα κληθεί να βάλει νερό στο κρασί του και που θα κάτσει η μπίλια.

*sportdog.gr, Σταύρος Καζαντζόγλου
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.