Header Ads


Χολτσχάουερ και ΑΕΚ: Τα δεδομένα μιας ανεκπλήρωτης καψούρας

Χολτσχάουερ και ΑΕΚ: Τα δεδομένα μιας ανεκπλήρωτης καψούρας


Το όνομά του επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο της ΑΕΚ ενόψει καλοκαιριού!
Η έννοια της «καψούρας» είναι πολυχρησιμοποιημένη στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Ελλάδας. Χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει την εμμονή ενός προπονητή ή ενός προέδρου ή των φιλάθλων μιας ομάδας με έναν ποδοσφαιριστή. Και όπως συμβαίνει με όλες τις καψούρες, έτσι και με τις ποδοσφαιρικές, όταν αυτή δεν εκπληρώνεται, όταν μετατρέπεται σε απωθημένο, τόσο περισσότερο γιγαντώνεται.

Η περίπτωση του Ράφαελ Χολτσχάουερ είναι, για μπόλικα μέλη του πλανήτη ΑΕΚ, ο ορισμός της ποδοσφαιρικής καψούρας. Από τον Σεπτέμβρη του 2017, οπότε και ο Χολτσχάουερ έβγαλε μάτια στο ΟΑΚΑ με την φανέλα της Αούστρια Βιέννης σε εκείνο το 2-2 με την ΑΕΚ για το Europa League, o υψηλόσωμος μέσος γυάλισε σε πολλά ζευγάρια ματιών μέσα στην Ένωση: εκτός από τους οπαδούς της ελληνικής ομάδας που τον φαντασιώθηκαν με την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν και μπόλικοι μέσα από τον επίσημο οργανισμό της ΑΕΚ που τους άρεσε. Ανάμεσά τους και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Αλλά δεν ήταν μόνο η πλευρά της ΑΕΚ που μπήκε στη διαδικασία να εκκινήσει ένα φλερτ με τον Αυστριακό μέσο. Ήταν και ο ίδιος ο παίκτης που όχι μόνο ανταποκρίθηκε αλλά επιχείρησε να υπάρξει επαφή και διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ. Πρώτα μέσα από διάφορα reactions στα social media που έδειχναν πως τον «ψήνει» να είναι η Ένωση ο επόμενος σταθμός της καριέρας του και στη συνέχεια, αφού η σεζόν τελείωσε και το συμβόλαιό του με την Αούστρια εξέπνευσε, μέσω κάποιων πρώτων επαφών.

Η κατάληξη του Χολτσχάουερ στην Γκρασχόπερς (όπου και μεταφέρθηκε παρέα με τον Τόρστεν Φινκ που συνυπήρξαν στην Αούστρια) τον Μάιο του 2018 -με τα αυστριακά ΜΜΕ να τονίζουν πως προηγήθηκε μια συζήτηση του παίκτη με την ΑΕΚ που δεν τον άφησε ικανοποιημένο ως προς το οικονομικό σκέλος- υπήρξε το τέλος ενος μίνι σίριαλ. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, ο Χολτσχάουερ είναι ξανά ελεύθερος και το όνομά του επανέρχεται δειλά-δειλά στην επικαιρότητα της ΑΕΚ.

Είναι δεδομένο πως στο άκουσμα της είδησης πως υπάρχει επαναθέρμανση του θέματος, μπόλικοι φίλοι της ΑΕΚ ψήνονται στην προοπτική να δουν τον παίκτη στα κιτρινόμαυρα. Με δεδομένο μάλιστα πως ο παίκτης αγωνίζεται ως οκτάρι -θέση στην οποία πάσχει η ΑΕΚ αφού έχει μόνο τον Κρίστιτσιτς- και πως η φυγή του Άλεφ είναι εξαιρετικά πιθανή, μια τετράδα στα χαφ του άξονα αποτελούμενη από τους Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Χολτσχάουερ και Γαλανόπουλο μοιάζει εξαιρετικά ελκυστική. Έχουν όμως την ίδια άποψη και στην ΑΕΚ;

Αν βρισκόμασταν ένα χρόνο πριν δεν θα υπήρχε κανένα δίλημμα. Αυτή τη στιγμή ωστόσο, το δίλημμα είναι υπαρκτό: συνεχίζει να είναι ο Αυστριακός ο ποδοσφαιριστής που έκανε κλικ στην ΑΕΚ; Από τη μια, είναι ελεύθερος, το κασέ του είναι μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν και η περίπτωσή του εξαιρετικά πιο εύκολη. Όμως, οι λόγοι που το προφίλ του έχει αποδυναμωθεί δεν γίνεται να μην επηρρεάζουν και τον τρόπο που τον αντιλαμβάνονται στην ΑΕΚ.

Ο Χολτσχάουερ κατέγραψε 22 παιχνίδια, 3 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα της Γκρασχόπερς, αριθμούς που δεν τους λες και κακούς αλλά πλήρωσε την αλλαγή προπονητή στις «Ακρίδες», που τα πάνε χάλια στο πρωτάθλημα και κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Ο Κροάτης Τόμισλαβ Στίπιτς όχι απλά δεν αποδείχθηκε θαυμαστής του Χολτσχάουερ αλλά τον έθεσε και εκτός ομάδας μόλις στις αρχές Απρίλη. Έτσι, ο παίκτης προχώρησε στην πρόωρη λύση του συμβολαίου του με την Γκρασχόπερς και σχεδόν αυτόματα, το όνομά του ξαναέπαιξε για την ΑΕΚ.

Το πραγματικό ερώτημα είναι: οι πέρα για πέρα ευνοϊκές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πλέον για να ενταχθεί ο παίκτης στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι αντίστοιχες των επιθυμιών της Ένωσης ή μήπως η πάλαι ποτέ καψούρα έχει σχετικοποιηθεί;

Η αλήθεια είναι πως ο παίκτης έχει χάσει πολλούς πόντους σε σχέση με το παρελθόν. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ εξετάζουν πολλές περιπτώσεις παικτών ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και αυτή τη στιγμή, το όνομα του Χολτσχάουερ δεν είναι σε προτεραιότητα. Μπορεί το «μαγικό» αριστερό πόδι του Αυστριακού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι εντός των οικονομικών δεδομένων της ΑΕΚ να αλλάξει αυτό το γεγονός; Δεν είναι απίθανο. Ούτε αποκλείεται ο ποδοσφαιριστής να ρίξει και αυτός με τη σειρά του γέφυρες εκ νέου στην ελληνική ομάδα. Πέρα από αυτό το συνονθύλευμα των «μπορεί» και των «ίσως» όμως, τα δεδομένα αποκρυσταλώνονται ξεκάθαρα: το φλερτ, για την ώρα, δεν αναθερμαίνεται. Κατά τα άλλα, το μέλλον είναι άδηλο...

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.