Header Ads


Οι πρώτες αλλαγές του Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Ποιοι γυρίζουν και... εκπλήξεις!

Οι πρώτες αλλαγές του Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Ποιοι γυρίζουν και... εκπλήξεις!


Τι αλλάζει ο Ισπανός τεχνικός σε 11άδα και πρόσωπα. Πού θα ρίξει το βάρος. Αναλυτικό ρεπορτάζ. 
O Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην ΑΕΚ και πολλά αναμένεται να αλλάξουν στο αγωνιστικό κομμάτι σε σχέση με τον προκάτοχό του, Μαρίνο Ουζουνίδη.
Καταρχήν, ο Ισπανός τεχνικός είναι διαφορετικής φιλοσοφίας προπονητής και από τα πρώτα πράγματα που θα προσπαθήσει να επαναφέρει στην Ένωση θα αφορούν τη λογική που θα έχει στο παιχνίδι της η ομάδα. Σίγουρα, δηλαδή, ο έμπειρος προπονητής θα επιχειρήσει, τουλάχιστον σταδιακά, να κάνει την ΑΕΚ πάλι μια ομάδα πιο «σφιχτή», που θα δίνει περισσότερο βάση στην άμυνα. Θυμίζουμε, άλλωστε, πόσο δύσκολο ήταν για την περσινή ομάδα να δεχθεί γκολ, μιας και οι «κιτρινόμαυροι» στην κυριολεξία… δάγκωναν σίδερα στον ανασταλτικό τομέα.

Παράλληλα, ο 55χρονος κόουτς αναμένεται να κάνει, ενδεχομένως και άμεσα, αρκετές παρεμβάσεις και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Για παράδειγμα, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι οι Πέτρος Μάνταλος και Τάσος Μπακασέτας, οι οποίοι από τον Μαρίνο Ουζουνίδη αξιοποιούνταν στον άξονα στα τελευταία παιχνίδια, θα επιστρέψουν στην τριάδα της γραμμής κρούσης, όπως, άλλωστε, έπαιζαν πέρσι όλη τη σεζόν.

Επίσης, δεν αποκλείεται να γυρίσουν κάποιοι παίκτες που επί Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν παραγκωνισμένοι. Όπως ο Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος στην ουσία θεωρείται «τελειωμένος», ή ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος δεν τα έχει βρει ακόμα με τη διοίκηση, όπως έχει συμβεί ήδη με τον Τάσο Μπακασέτα και αναμένεται να συμβεί με τον Αντρές Σιμόες. Παίκτες - αγαπημένα παιδιά του Ισπανού τεχνικού που η λογική λέει ότι θα επιστρέψουν στα πλάνα, αν και για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θα πρέπει να διευθετηθούν για να επανέλθει στην ομάδα.

Στο μεταξύ, το πιο πιθανό είναι να σταματήσουν και οι «πειραματισμοί» στην άμυνα, μιας και ο Μανόλο Χιμένεθ… ξεκινούσε πάντα την 11άδα με τον Μιχάλη Μπακάκη και τον Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος επίσης βρίσκεται «στον αέρα» και δεν έχει ανανεώσει. Πολύ δύσκολα οι συγκεκριμένοι παίκτες θα βρεθούν εκτός σχήματος, κάτι που μπορεί να φέρει στον πάγκο, για παράδειγμα, τον Νίκλας Χουλτ, τον οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης ποτέ δεν έβγαζε από την 11άδα.

Πάντως, το πιο σίγουρο απ’ όλα είναι ότι ο Μανόλο Χιμένεθ θα δώσει από την πρώτη στιγμή βάση στον ψυχολογικό τομέα. Θα προσπαθήσει, δηλαδή, σε αυτή τη δύσκολη φάση να ανεβάσει τους παίκτες του και να επαναφέρει το «μέταλλο» νικητή που χαρακτήριζε την περσινή ομάδα.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.