Header Ads


Τελικός Conference League: Πώς μπορεί να αλλάξει η έδρα αν προκριθεί ο Ολυμπιακός

Τελικός Conference League: Πώς μπορεί να αλλάξει η έδρα αν προκριθεί ο Ολυμπιακός


Πως μπορεί να αλλάξει η έδρα του τελικού του Europa Conference σε περίπτωση που προκριθεί ο Ολυμπιακός.

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Europa Conference, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έφερε ακόμα πιο κοντά τον μεγάλο στόχο του ευρωπαϊκού τελικού. 


Ένα εμπόδιο αλλωστε απομένει πλέον στους «ερυθρόλευκους», εστω και αν αυτό ακούει στο όνομα της διόλου ευκαταφρόνητης και φορμαρισμένης φέτος Άστον Βίλα. 

Μπορεί όμως για τους Πειραιώτες να αποτελεί μεγάλο όνειρο, αλλά για ένα κομμάτι των φίλων της ΑΕΚ το σενάριο αυτό, το να δουν δηλαδή τους μεγάλους αντιπάλους τους να διεκδικούν ένα τέτοιο τρόπαιο στην έδρα τους, ειναι εφιαλτικό.



Και επειδή στην Ελλάδα ζούμε, μετά το επος του Τζολάκη τα ξημερώματα, η συζήτηση για το αν μπορεί να μην γίνει ο τελικός στην OPAP Arena στις 29 Μαΐου και να μεταφερθεί σε άλλη έδρα, έχει φουντώσει... Υπάρχει περίπτωση όμως να συμβεί κάτι τέτοιο; Υπάρχει, αλλά δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Να καθυστερήσει να ξεκινήσει ένας τελικός λόγω επεισοδίων, έχει γίνει. Να αλλάξει έδρα λόγω ενδεχόμενης έντασης, ποτέ.

Πώς γίνεται να αλλάξει η έδρα



Η UEFA λοιπόν δεν πρόκειται ποτέ να πάρει μία τέτοια απόφαση από μόνη της. Μπορεί όμως να το κάνει, αλλά θα πρέπει να έχει οδηγηθεί εκεί. Πως; Αν υπάρξει παραδοχή αδυναμίας διεξαγωγής του αγώνα για λόγους ασφαλείας. Θα πρέπει δηλαδή να θέσει τέτοιο θέμα η Ελληνική Αστυνομία και να έχει την υποστήριξη της Πολιτείας.

Τότε και μόνο η UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό και θα ψάξει για αλλαγή της έδρας. Μόνο που κάτι τέτοιο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την χώρα μας. Και σε πολιτικό, αλλά και σε αθλητικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.