Header Ads


10αρι από Αγγλία θέλει ο Μπρούνο Άλβες στην ΑΕΚ!

10αρι από Αγγλία θέλει ο Μπρούνο Άλβες στην ΑΕΚ!


Το ταξίδι-αστραπή στην Πορτογαλία και η... επένδυση! Στην Ένωση ψάχνουν (και φέτος) παίκτες σε όλη την Ευρώπη, σε νεαρή ηλικία, για τους οποίους αξίζουν να ξοδέψουν χρήματα, ώστε να αποκτηθούν και να έρθουν να δουλέψουν στην Ελλάδα ώστε να γίνουν ο... επόμενος Ζίνι.

Στη Ρώμη μαζί με τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι είχε βρεθεί πρόσφατα ο Μπρούνο Άλβες, τεχνικός και αθλητικός διευθυντής, αντίστοιχα, της ΠΑΕ ΑΕΚ, αν και ο Πορτογάλος λοξοδρόμησε λίγο και βρέθηκε και στην πατρίδα του. 




Προφανώς ο λόγος που το έκανε δεν ήταν για αναψυχή ή, έστω, δεν ήταν μόνο για αναψυχή, αφού παρακολούθησε και το παιχνίδι τής Εθνικής Ελλάδας U19 με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας, στην πρεμιέρα της Elite Round για το EURO U19 2024.

Ο παλαίμαχος άσος γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά το ποδόσφαιρο στην πατρίδα του, κι αυτός ήταν ο λόγος που ήθελε να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι: Για να τσεκάρει τους συμπατριώτες του που έχει στο μπλοκάκι του και μπορούν το προσεχές καλοκαίρι να απασχολήσουν την Ένωση. 



Γιατί το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία είναι κάτι σαν βαριά βιομηχανία, υπάρχει μπόλικο ταλέντο και, κυρίως, αυτό το ταλέντο διοχετεύεται στα κλαμπ της πρώτης κατηγορίας και απογειώνουν την αξία τους.

Για να μην το τραβάμε περισσότερο, ας δούμε ποιους παίκτες τσέκαρε ο Μ. Άλβες από την ομάδα της Πορτογαλίας, που θα μπορούσαν το προσεχές καλοκαίρι να βρεθούν στην επικαιρότητα των Κιτρινόμαυρων.



ΤΣΙΣΟΥΜΠΑ: Είναι 18 ετών, αριστερός πλάγιος αμυντικός που μπορεί να παίξει και ως αμυντικός μέσος, ανήκει στην Μπράγκα β΄ (άρα παίζει στην τρίτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος) και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

ΕΣΟΥΓΚΑ: Ο Ντάριο είναι ήδη φτασμένος στην Πορτογαλία, είναι 19 ετών και παίζει ως αμυντικός μέσος - Ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά είναι δανεικός στην Τσάβες και παίζει αρκετά. Το καλοκαίρι επιστρέφει στη Σπόρτινγκ για τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου, έχει market value στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει η άποψη στην αγορά ότι μπορεί να έρθει εύκολα.

ΛΟΥΙΣ: Ο Ράφαελ είναι, επίσης, αμυντικός μέσος, με σωματοδομή που θυμίζει Γιάγια Τουρέ, και στην Μπενφίκα β΄ δεν είναι και αναντικατάστατος (στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος). Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028, αλλά είναι περίπτωση Εσούγκα: Έρχεται εύκολα αν διατηρήσει η ομάδα του ποσοστό μεταπώλησης.

ΝΤΙΑΛΟ: Η καψούρα τού Πέδρο Άλβες, καθώς τον γνωρίζει από την υποδομή τής Πόρτο και παρακολουθεί την πορεία του. Είναι 19 ετών, 8αρο-10άρι, παίζει με τη μορφή δανεισμού στη Σαουθάμπτον, η Πόρτο δεν φαίνεται ότι τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025.

ΡΕΓΚΟ: Και η δική του περίπτωση είναι ξεχωριστή, καθώς έχει πολλά παιχνίδια φέτος με την β΄ ομάδα τής Μπενφίκα και το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του. Μπορεί να κάνει step up σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που θα έρθει τσάμπα - Άρα με μηδενικό ρίσκο επένδυσης.

ΖΑΛΟ: Ίσως ο,τι πιο ψαγμένο υπάρχει στην Πορτογαλία! Η περίπτωσή του θυμίζει τον Άμπι του Ολυμπιακού: Παίζει στην Μπάρνσλεϊ, στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, και μπορεί να απογειώσει την αξία του με σωστό χειρισμό. Είναι εξτρέμ, 18 ετών, δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να έρθει αλλά μπορεί να φέρει πολλά χρήματα στο μέλλον...

Αυτοί οι παίκτες είναι που έχει στη λίστα του ο Μπρούνο Άλβες, αυτούς τσέκαρε στην Πορτογαλία, προφανώς με προοπτική για το μέλλον και όχι για να έρθουν και να πάρουν φανέλα βασικού στην Ένωση. Παρόλα αυτά έχουν potential, σε κάποιους μάλιστα λήγουν και τα συμβόλαιά τους, άρα το ρίσκο είναι μηδενικό και αυτά που μπορούν, θεωρητικά, να δώσουν αγωνιστικά (αρχικά) αλλά και ως market value (αργότερα), είναι πολλά..
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.