Header Ads


Αυτή θα είναι η απόφαση Αλμέιδα για Αθανασιάδη!

Αυτή θα είναι η απόφαση Αλμέιδα για Αθανασιάδη!


Ο κόουτς της ΑΕΚ έχει πάρει τις αποφάσεις του για τον Έλληνα τερματοφύλακα που βρίσκεται στο στόχαστρο οπαδών και δημοσιογράφων.

Τι σου είναι η μπάλα. Τον Σεπτέμβριο του ΄21 ο Γιώργος Αθανασιάδης συγκέντρωνε πάνω του τα φώτα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.




Με τα γάντια της Σέριφ Τίρασπολ, ο Έλληνας κίπερ έπειτα από μια συγκλονιστική εμφάνιση κέρδισε τον τίτλο του MVP στην αναμέτρηση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.  OΑθανασιάδης υπήρξε ο «σημαιοφόρος» της τεράστιας νίκης (1-2) της Σέριφ, με δέκα μεγάλες επεμβάσεις στο ενεργητικό του και έχοντας παραβιαστεί η εστία του μόνο από την άσπρη βούλα με εύστοχο πέναλτι του Μπενζεμά.

Δύο χρόνια μετά την...αστεράτη βραδιά στη Μαδρίτη, ο ίδιος τερματοφύλακας υπέπεσε σε ένα τραγικό… τσαφ που προκάλεσε «έμφραγμα» στην ΑΕΚ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες κι ενώ είχαν προηγηθεί τα προσωπικά λάθη του στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.



Μετά από όλα αυτά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως ο 30χρονος πορτιέρο διανύει το πιο σκοτεινό…φεγγάρι της θητείας του στην ΑΕΚ, έχοντας εξελιχθεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή των «κιτρινόμαυρων».

Το  SDNA  επικοινώνησε με τον Γιάννη Παγώνη (φωτ.), πρώτο προπονητή του Αθανασιάδη την σεζόν 2011-12 στον Εθνικό Σοχού (νυν τεχνικός της Δόξας Ασσήρου) και πήρε την προσωπική του άποψη για τον φοβερά δύσκολο τάιμινγκ του άλλοτε ποδοσφαιριστή του με τα γάντια της ΑΕΚ.



«Πράγματι ο Αθανασιάδης υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Στην Ελλάδα ωστόσο έχουμε μάθει να απογειώνουμε εύκολα και να μην συγχωρούμε τους τερματοφύλακες, είτε πρόκειται για Έλληνες, είτε για ξένους.

Το λάθος του τερματοφύλακα πάντα και παντού κοστίζει στις ομάδες του. Λάθη κάνουν όλοι οι τερματοφύλακες, μηδενός εξαιρούμενου.

Προσωπικά ποτέ δεν έπαψα να θεωρώ πως ο Αθανασιάδης είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας…» τόνισε αρχικά ο Γιάννης Παγώνης και πρόσθεσε σχετικά με την επόμενη μέρα.

«Ο Αθανασιάδης και ο κάθε Αθανασιάδης το μόνο που έχει να κάνει σε αυτή την περιπτώσεις είναι σκληρή δουλειά και κλείσιμο αυτιών. Είναι λογικό σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ να υπάρχει πίεση και μεγάλες απαιτήσεις. Δεν το συζητάμε αυτό.

Ωστόσο ο Αθανασιάδης παραμένει παίκτης της ΑΕΚ και δεν σταματάει η ζωή στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα που με τα χρόνια θεωρώ πως θα έχει…σκληρύνει. Ο Αλμέιδα έτσι όπως τον παρακολουθώ από απόσταση, μου δείχνει πως είναι ένας προπονητής που έχει εμπιστοσύνη και σέβεται τους παίκτες του.

Εκτιμώ πως στην προκειμένη περίπτωση ο Αλμέιδα θα προστατέψει τον Αθανασιάδη».

Όσο για τη δική του συνεργασία με το νυν κίπερ της ΑΕΚ πριν από 11 χρόνια στον Εθνικό Σοχού;

«Τον είχα παρακολουθήσει στην ομάδα Νέων του Ηρακλή, μου άρεσε και εισηγήθηκα την απόκτησή του.

Τότε ο Εθνικός Σοχού έπαιζε στην Γ΄Εθνική. Ήταν δουλευταράς και πήγαινε μία ώρα πριν από την έναρξη των προπονήσεων στο γήπεδο ξεκινώντας να γυμνάζεται μόνος του. Φαινόταν από τότε πως θα έχει εξέλιξη».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.