Header Ads


Ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ/Αστάνα

Ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ/Αστάνα


Η λύση που αναζητά η UEFA μαζί με τις ομάδες - Το πρόβλημα που έχει προκύψει

Αναζητούν λύση ώστε να αποφευχθεί ένα… μείγμα που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Γι’ αυτό δεν ανακοινώθηκε η μέρα και η ώρα του πρώτου αγώνα της ΑΕΚ.




Αν και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να γνωρίζουμε, έως το βράδυ της Δευτέρας, μέρα και ώρα του αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντινάμο (με δεδομένο ότι θα περάσει την Αστάνα) στην «Αγιά Σοφιά», αυτό δεν συνέβη.

Ο λόγος είναι ότι μετά την κλήρωση ξεκίνησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων αλλά και την UEFA με θέμα την ασφάλεια των αγώνων. Το ζήτημα είναι σοβαρό και σύνθετο. Μέσα σε δύο ημέρες (8 και 9 Αυγούστου) στην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται οπαδοί της Ντινάμο (αν οι Κροάτες προκριθούν) και οπαδοί της Μαρσέιγ (η γαλλική ομάδα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό αν οι «πράσινοι» περάσουν την Ντνίπρο).



Μια τέτοια συγκυρία θα είναι καταστροφική για την πόλη και το ποδόσφαιρο. Είναι γνωστές τόσο οι σχέσεις των οπαδών του ΠΑΟ με αυτούς της Ντινάμο όσο και της ΑΕΚ με τους Μασσαλούς.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τους Κροάτες να γίνουν χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας και κάτι τέτοιο να υιοθετηθεί και για το ΠΑΟ-Μαρσέιγ. Να μην έρθουν δηλαδή φανατικοί της Ντινάμο στην «Αγια Σοφιά» και να αποφευχθεί η ένταση τόσο στην Αθήνα, όσο και μέσα στο γήπεδο.

Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που διαμόρφωσε η κλήρωση έχουν προβληματίσει όλες τις πλευρές που αναλύουν το ζήτημα και αναζητούν την καλύτερη λύση.



Η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στις επόμενες μέρες με δεδομένο ότι υπάρχει περιθώριο έως τις 28 Ιουλίου για να οριστεί η μέρα και η ώρα του αγώνα. Να τονίσουμε πάντως πως η λύση να αλλάξει έδρα το πρώτο ματς και η ΑΕΚ να παίξει πρώτα στο Ζάγκρεμπ αποκλείεται λόγω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και των κανόνων της.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.