Header Ads


Περνάει στην αντεπίθεση η ΑΕΚ: Πάει στο CAS για την τιμωρία

Περνάει στην αντεπίθεση η ΑΕΚ: Πάει στο CAS για την τιμωρία


Η ΑΕΚ αποκαλύπτει όσα έγιναν στο Ισραήλ και ζητά τιμωρία της Χάποελ - Προσφυγή και στο CAS για την τιμωρία της

Εκτενέστατη η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την ζούγκλα του Ισραήλ και όσα έγιναν στο ματς με την Χάποελ Ιερουσαλήμ




Η ΑΕΚ δεν προτίθεται να αφήσει τίποτα από όσα τρομοκρατικά έζησε στο Ισραήλ να περάσουν… έτσι!

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ



Η ΑΕΚ BC έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης για την ενημέρωση σχετικά με όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, ανακοινώνει τα κάτωθι:

Συγχαίρουμε τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για την πρόκριση στο F4 του BCL 2022-2023, ωστόσο, αναμένουμε από τη FIBA και τα αρμόδια θεσμικά όργανα να επιληφθούν για όσα βίωσε η αποστολή της Ομάδας μας στο Ισραήλ, στο περιθώριο και στο πλαίσιο της 3ης αναμέτρησης Χάποελ – ΑΕΚ για τα προημιτελικά του BCL.
Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία της Χάποελ και των δύο χούλιγκαν υψηλόβαθμων παραγόντων/στελεχών της, για γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τον 2ο αγώνα, αλλά και πριν και κατά τη διάρκεια του 3ου αγώνα. Ενδεχόμενη μη τιμωρία ή ελαφριά τιμωρία τους θα συνιστά σκάνδαλο!
Περιμένουμε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να επιδείξει ανάλογη ευαισθησία, όπως και στην περίπτωση των γεγονότων της 2ης αναμέτρησης με Χάποελ και να καταδικάσει δημόσια και απερίφραστα τα όσα πρωτοφανή για ευρωπαϊκό αγώνα συνέβησαν στην 3η αναμέτρηση, στα Ιεροσόλυμα.
Η ομάδα μας υπήρξε στα Ιεροσόλυμα θύμα τρομοκρατίας και βίας. Επρόκειτο για μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια εκφοβισμού και επηρεασμού των αθλητών μας, και των λοιπών μελών του αγωνιστικού Τμήματος, την οργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ίδια η Διοίκηση της Χάποελ.

Η επίθεση στο ξενοδοχείο της αποστολής στις 3 τα ξημερώματα, ανήμερα της αναμέτρησης, από οπαδούς της Χάποελ (οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη με βιντεοανάρτηση της πράξης τους στο Διαδίκτυο), με βαρελότα και κροτίδες, συνιστά πράξη που γυρίζει αιώνες πίσω το Μπάσκετ, ενώ οι αθλητές μας και προπονητές μας αναγκάστηκαν άυπνοι και ταλαιπωρημένοι και να προπονηθούν το πρωί και ν’ αγωνιστούν το βράδυ.



Οι συνθήκες ζούγκλας στο γήπεδο, πριν, στη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση, υπήρξαν πρωτοφανείς, και μόνο από τύχη δεν προκλήθηκε τραυματισμός, από το μπαράζ ρίψης αντικειμένων στον πάγκο μας, από τον προπηλακισμό που δέχτηκαν παίκτες και στελέχη μας από παρατρεχαμένους της Χάποελ. Ο πάγκος μας βρισκόταν σε ασφυκτικό κλοιό, ανθρώπων της δήθεν ασφάλειας (αφού δεν υπήρχε πραγματική ασφάλεια και κανένα αστυνομικό μέτρο τάξης) και οπαδών της γηπεδούχου, με συνέπεια οι οδηγίες του προπονητή μας σε κάποιες περιπτώσεις να δίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου. Τα φωτογραφικά και τηλεοπτικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα, στέλεχος της Ομάδας μας, δέχθηκε (πισώπλατη) επίθεση από υψηλόβαθμο παράγοντα (! ) της Χάποελ, αλλά και άλλα στελέχη της γηπεδούχου.
Καταγγέλλουμε στον φίλαθλο κόσμο τούς ψευτοεκβιασμούς της Χάποελ προς το BCL, πριν από την ανακοίνωση της ποινής αλλά και μετά απ’ αυτήν για πιθανή μετακίνηση στο Eurocup. Πρακτικές, που μας βρίσκουν απέναντι, και που ουδέποτε εφαρμόσαμε στο διάβα της θητείας μας και για οποιονδήποτε λόγο.

Οι ύβρεις και η συνθηματολογία κατά του Συλλόγου μας και κατά αθλητών μας στο γήπεδο, σε ανακοινώσεις, οπουδήποτε, δεν περιποιούν τιμή για τη διοργάνωση, ωστόσο, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ν’ αμφισβητεί τις αξίες και τα ιδανικά, που οι ιδρυτές και πρόγονοί μας μας κληροδότησαν, αλλά και τα δημοκρατικά ιδεώδη των οπαδών μας. Τόσο η ΑΕΚ BC (της βυζαντινογέννητης και προσφυγικής καταγωγής) όσο και οι οπαδοί της, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν πρωταγωνιστήσει σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς, στηρίζοντας τους πρόσφυγες όπου γης και αγκαλιάζοντας όλους τους συνανθρώπους μας, όλων των εθνικοτήτων και όλων των δογμάτων, σεβόμενοι σταθερά τη διαφορετικότητα και την ανεξιθρησκεία, και τούτο δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Η μη διακοπή του αγώνα από τους διαιτητές συνιστά ακόμη μία σοβαρότατη παράβαση στα τραγελαφικά, που συνέβησαν στα Ιεροσόλυμα και τα οποία ήρθαν ως συνέχεια των fake news των ανθρώπων της Χάποελ, όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και στις απειλές κατά της ζωής του αθλητή μας Ακιλ Μίτσελ, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε χθες με προσωπική του παρέμβαση/αποκάλυψη στο Διαδίκτυο.

Αλήθεια, για την υπόθεση Μίτσελ θα διενεργηθεί έρευνα από το BCL ή κάποια εισαγγελική αρχή;


Kαι κάτι άλλο: Εμείς, ζητήσαμε συγγνώμη από τη Χάποελ για το μέρος της ευθύνης, που μας αναλογεί για το δεύτερο ματς. Η Διοίκηση της Χάποελ, θα ζητήσει συγγνώμη για όλα όσα συνέβησαν στο τρίτο ματς;

Επισημαίνουμε για την ιστορία, ότι στην αναμέτρηση των ΄Ανω Λιοσίων οι οπαδοί μας σεβάστηκαν την αποστολή της ομάδας της Χάποελ σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ υπήρχε πλήρης ασφάλεια στον πάγκο της από την ΑΕΚ BC καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, σε αντίθεση με την 3η αναμέτρηση των Ιεροσολύμων, όπου η ομάδα μας έμεινε ανυπεράσπιστη στις διαθέσεις φανατισμένων φιλάθλων και λοιπών παρατρεχαμένων τραμπούκων εντός και εκτός Διοίκησης της Χάποελ.

Η ΑΕΚ BC έχει αποδείξει, ότι ξέρει και να χάνει. Το απέδειξε και την περίοδο των τίτλων και την περίοδο των μη τίτλων. Δεν προτίθεται, ωστόσο, να καταθέσει τα όπλα, ή να σιωπήσει προ της μίας και μοναδικής αλήθειας. Η Χάποελ εφαρμόζοντας την «Οβιδιακή» έκφραση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», χρησιμοποίησε όλο αυτό το διάστημα κάθε ανίερη μέθοδο ασκώντας πίεση προς κάθε κατεύθυνση, και καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου. Αντιθέτως, εμείς επιλέξαμε να μη ρίξουμε λάδι στη φωτιά της πόλωσης, έστω με τίμημα την άδικη και βαρυτάτη τιμωρία μας από τον αθλητικό δικαστή της FIBA.

Η ΑΕΚ BC ενημερώνει, ότι σήμερα (Παρασκευή, 21/04) θα καταθέσει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) προσφυγή κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην αντίδρασή μας για τις συνέπειες από τις ζημίες, που προκλήθηκαν στον δεύτερο αγώνα από προβοκάτορες κατά των εγκαταστάσεών μας στα Άνω Λιόσια, θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Το βέβαιον είναι, ότι η λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων συνιστά μονόδρομο. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, μελετούμε κινήσεις και ενέργειες εν όψει της νέας περιόδου, ώστε να διασφαλιστεί, ότι στο ΣΠΙΤΙ μας θα μπορούν να έρχονται οι πραγματικοί φίλοι της ΑΕΚ, οικογένειες και παιδιά, και όσοι πραγματικά αγαπούν το Μπάσκετ και την ΑΕΚ.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.