Header Ads


Το κόστος μεταγραφής Ζίνι στην ΑΕΚ!

Το κόστος μεταγραφής Ζίνι στην ΑΕΚ!


Ντεμπούτο στην αποστολή της ΑΕΚ για τον Ζίνι - Δείτε το υψηλό ποσό που κόστισε στην Ένωση η μεταγραφή του

Στην αποστολή της ΑΕΚ ενόψει του αποψινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συμπεριλήφθηκε ο 20χρονος Αγκολέζος επιθετικός Ζίνι.




Για πρώτη φορά από τότε που ο Αμπροζίνι Αντόνιο Καμπάσα -ευρύτερα γνωστός στην πατρίδα του ως Ζίνι- αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, γίνεται μέλος της αποστολής της πρώτης ομάδας. Μάλιστα, ενόψει του αποψινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (23/4, 21:00, COSMOTE SPORT 1 HD) στο Καραϊσκάκης. Σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν 22 ποδοσφαιριστές, άρα η λογική λέει ότι θα μείνει εκτός 20άδας, όμως και αυτή η εμπειρία είναι πολύτιμη για τον νεαρό από την Αγκόλα.

Για να φτάσει η ΑΕΚ στην πόρτα του Ζίνι, αρχικώς το περασμένο καλοκαίρι και εν συνεχεία τον Φεβρουάριο που μας πέρασε όταν και οριστικοποιήθηκε η αγορά του, προχώρησε σε ενδελεχές scouting των δυνατοτήτων του αλλά κυρίως της προοπτικής εξέλιξής του. Διαπίστωσε πολλές αρετές για έναν παίκτη με τον οποίο όταν ασχολήθηκε ήταν μόλις στα 19 του, αλλά ήδη διεθνής με την Εθνική ομάδα ανδρών της πατρίδας του. Αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό...



Η Ένωση έφερε τον Ζίνι στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο, μέσα από μια ειδική συμφωνία που έκανε με την πρώην ομάδα του στην Αγκόλα, Clube Desportivo 1º de Agosto, η οποία αρχικά προέβλεπε δανεισμό του παίκτη, ώστε να αξιολογηθεί και στην Ελλάδα από τους ανθρώπους του club.

Να διαπιστωθεί, δηλαδή, ο βαθμός προσαρμογής του στη χώρα, η δυνατότητά του να ταιριάξει στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις -έστω και μέσω της ΑΕΚ Β- καθώς περνούσε για πρώτη φορά τα αφρικανικά σύνορα και γενικά να υπάρξει μια δια ζώσης εμπεριστατωμένη και πλήρης αξιολόγηση ώστε ακολούθως να παρθεί η τελική απόφαση για την αγορά του ή όχι από την ομάδα. Δεν δεν ήταν δα και ευτελές το ποσό...


Το νο. 1 ταλέντο στην πατρίδα του



Ασφαλώς το ποδόσφαιρο σε πολλές χώρες της Αφρικής απέχει παρασάγγες από τις υποδομές, τις ευρωπαϊκές επιταγές και το επίπεδο που εδώ παίζεται το άθλημα, όμως εκεί ο Ζίνι αναγνωριζόταν ως το next best thing της Αγκόλας. Ήδη 6 φορές διεθνής με 3 γκολ στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Οπότε απαιτείτο και ένα αρκετά υψηλό ποσό για έναν παίκτη που θα περνούσε για πρώτη φορά τα αφρικανικά σύνορα, δίχως να γνωρίζει ούτε λέξη αγγλικά.

Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός ώστε οι άνθρωποι της ΑΕΚ να πειστούν ότι ήταν μια περίπτωση που άξιζε προσοχής και σαφώς, της ανάλογης δαπάνης. Στις 17 του περασμένου Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε η απόκτησή του έως το καλοκαίρι του 2028 και το ποσό που χρειάστηκε η Ένωση να καταβάλλει ανέρχεται σε 350.000 ευρώ, ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα της μεταγραφής αυτής.



Ο Ζίνι παίζει με την ΑΕΚ Β, διακρίνεται για την ικανότητά του να βρίσκεται εύκολα σε θέσεις για γκολ, την ταχύτητα και την ικανοποιητική τεχνική του, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, μοιάζει να ταιριάζει καλά με τη φιλοσοφία που η πρώτη ομάδα αγωνίζεται. Βέβαια έχει πολύ δρόμο μπροστά του να διανύσει για να μπει, κάποια στιγμή, στα σχέδια του Αλμέιδα.

Την περίοδο που οι Λιβάι Γκαρσία και Τομ Φαν Βερτ ήταν εκτός μάχης λόγω τραυματισμών, ο Ζίνι είχε την ατυχία να αντιμετωπίζει ένα δικό του μικρό πρόβλημα και έτσι δεν δόθηκε η ευκαιρία στον Αλμέιδα να τον δει στις προπονήσεις, όπως και ήθελε τότε. Ωστόσο αυτό έγινε εφικτό την εβδομάδα που μας πέρασε και ο Αργεντινός είδε πράγματα που προφανώς τον έπεισαν ότι άξιζε να τον πάρει μαζί του στην αποστολή της ομάδας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.