Header Ads


Μπακασέτας: «Εκείνο το απόγευμα που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα....»

Μπακασέτας: «Εκείνο το απόγευμα που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα....»


Ο Τάσος Μπακασέτας μιλάει για όσα έζησε εκείνο το απόγευμα που αυτός και οι συμπαίκτες του σε ένα ΟΑΚΑ με 70.000 φιλάθλους κόντρα στον Λεβαδειακό η ΑΕΚ κατακτούσε ξανά το πρωτάθληα..

Ο Τάσος Μπακασέτας θυμάται και μιλάει για εκείνο το απόγευμα, σαν σήμερα, του 2018, όπου η ΑΕΚ επέστρεψε στο θρόνο της

Κυριακή απόγευμα της 22ας Απρίλιου, το σωτήριον έτος 2018. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από ακριβώς πέντε χρόνια. Η ΑΕΚ κερδίζει με 2-0 τον Λεβαδειακό και σφραγίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάποιοι είπαν πως ήταν ίσως ο πιο ιστορικός τίτλος, διότι ξόρκισε 24 ολόκληρα χρόνια αναμονής. Κάποιοι άλλοι πως ήταν ο πιο συμβολικός, καθότι ήρθε πέντε χρόνια μετά την μεγάλη καταστροφή. Υπήρξαν και αυτοί που είπαν πως ήταν ο τίτλος που ίσως είχε το μεγαλύτερο τσαγανό καθότι ήταν ο πρώτος (και αφού η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι και ο τελευταίος) που κατακτήθηκε με έδρα που δεν ήταν έδρα και πέρασε μέσα από φωτιά και ατσάλι.




Όπως και να έχει, εκείνο το απόγευμα που το Ολυμπιακό Στάδιο γέμισε από κόσμο της ΑΕΚ και από… συναισθήματα, αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο μεγάλο βιβλίο της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Και είχε την υπογραφεί του Τάσου Μπακασέτα. Ήταν τα δυο γκολ του νυν αρχηγού της εθνικής, που έδωσαν εκείνη τη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού, που σήμαινε και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς κάποιον άλλον παίκτη της ΑΕΚ περισσότερο ταιριαστό για να «γράψει» το… στόρι εκείνου του ιστορικού παιχνιδιού. Για περισσότερους από έναν λόγους. Και σήμερα, ακριβώς πέντε χρόνια μετά, ο Μπακασέτας μιλάει στο Sportal.gr για όσα έζησε και ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, εκείνο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

«Θα σε πάω πριν ξεκινήσει καν εκείνο το ματς. Δεν ήταν ντέρμπι ή τελικός, αλλά το συζητούσαμε όλοι συνέχεια αυτό το παιχνίδι και μετρούσαμε τις ώρες για να μπούμε και να παίξουμε. Πήγα για να ξεκουραστώ το μεσημέρι πριν από το ματς και δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τα πόδια μου τόσο παγωμένα. Ήταν τέτοιο το άγχος αλλά και τέτοια η ανυπομονησία γι αυτό το ματς. Ένα τρομερό συναίσθημα. Όλοι μας λέγαμε, θυμάμαι, άντε να περάσει η ώρα να πάμε στο γήπεδο να παίξουμε αυτό το ματς. Δεν νομίζω να είχε συμβεί ξανά κάτι τέτοιο».

Και από εικόνες, ποια είναι άραγε εκείνη που ήταν η πιο έντονη, που ο Μπακασέτας δεν θα ξεχάσει ποτέ.



«Ήταν όλα μια γιορτή εκείνο το απόγευμα. Ξέρεις όταν κερδίσεις το πρωτάθλημα. Μια πολύ έντονη στιγμή ήταν την ώρα που κερδίσαμε το πέναλτι. Ήμουν ο πρώτος εκτελεστής, πήρα την μπάλα και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν την στιγμή που θα την δω στα δίχτυα. Δεν νομίζω πως είχα άγχος. Ήμουν σίγουρος πως θα μπει γκολ. Είχα όμως τεράστια ανυπομονησία να μπει το γκολ, να πάει η μπάλα στα δίχτυα. Μου έχει μείνει πολύ έντονα στο μυαλό, η στιγμή του πανηγυρισμού μου. Όταν κοίταξα τον κόσμο. Δεν ξεχνάς αυτή την στιγμή. Ήταν τεράστια χαρά. Θυμάμαι είχε κάνει και ένα πανό η οικογένεια μου και μ’ είχε αγγίξει πολύ. Και μετά εκείνος ο γύρος του θριάμβου, αλλά η στιγμή που όλοι μας κάναμε έναν κύκλο στο κέντρο του γηπέδου και κάναμε χέρια μαζί με τον κόσμο. Με τον Λαμπρόπουλο, τον Κονέ, τους αρχηγούς, πολύ έντονες στιγμές, που δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Όλα ήταν τόσο πολύ έντονα εκείνο το απόγευμα, που δεν μπορείς να τα ξεχάσεις ποτέ».

Πηγή: sportal.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.