Header Ads


Αλμέιδα: «Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, να μαστε προσεκτικοί με Άρη»

Αλμέιδα: «Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, να μαστε προσεκτικοί με Άρη»


Όλα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα ενόψει του ΑΕΚ-Άρης..

Ο Ματίας Αλμέιδα εφίστησε την προσοχή στους παίκτες της ΑΕΚ ενόψει του έδρας αγώνα με τον Άρη για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στη δική τους δουλειά.




Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των playoffs όμως ακολούθησαν δύο εκτός έδρας επιτυχίες σε Τούμπα και Πανθεσσαλικό (1-0 επί του ΠΑΟΚ και επί του Βόλου) και το γεγονός αυτό έχει ανεβάσε στα ύψη των ψυχολογία των παικτών της ενόψει της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο Ματίας Αλμέιδα ωστόσο παραμένει ήρεμος και προσγειωμένος και με δηλώσεις του στην κάμερα της Cosmote TV την Παρασκευή (7/4), ξεκαθάρισε πως η Ένωση αντιμετωπίζει με πολύ σεβασμό τον Άρη, τον οποίο χαρακτήρισε ομάδα με πολύ καλή λειτουργία.

"Πιστεύω ότι και σε αυτό το παιχνίδι συνεχίσαμε σε αυτόν τον δρόμο. Ένα παιχνίδι δύσκολο, όπως όλα των playoffs, όμως το σημαντικό ήταν να γυρίσουμε με τους τρεις βαθμούς. Και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι, που επίσης θα είναι δύσκολο", τόνισε αρχικά ο Ματίας Αλμέιδα για το παιχνίδι με τον Βόλο και το αν η ΑΕΚ συνέχισε σε αυτό που ίδιος αποκαλεί "ευθεία γραμμή".

Για το αν τον ικανοποιεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι με ηρεμία, επιλέγοντας έναν πιο κοντρολαρισμένο ρυθμό.

"Πρώτα από όλα έμεινα ικανοποιημένος γιατί κερδίσαμε. Πάντα όταν βλέπω και αναλύω το κάθε παιχνίδι, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν και πράγματα που έχουμε κάνει καλά. Αλλά όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Αν σκεφτούμε την ομάδα που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ και την ομάδα που έπαιξε με τον Βόλο. Και οι δύο ήταν διαφορετικές και οι δύο ήταν καλές. Και τα δύο παιχνίδια ήταν διαφορετικά, το ένα με περισσότερη ένταση, το άλλο με λιγότερη ένταση. Το ένα με περισσότερη κυκλοφορία, το άλλο με περισσότερη διατήρηση της μπάλας και έλεγχο του παιχνιδιού. Ξέραμε πώς να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι".



Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει εμφανιστεί υπερβολικά αγχωμένη μέχρι σήμερα στην δύσκολη διαδικασία των playoffs κι αν εξακολουθεί να ζητά από τους παίκτες του να διασκεδάσουν τα παιχνίδια.

"Από την πρώτη μέρα που βρέθηκα εδώ, μιλώ στους ποδοσφαιριστές μου με τον ίδιο τρόπο. Με την ίδια πρόθεση και την ίδια επιθυμία. Αν τους μιλούσα μόνο στα playoffs, τότε θα με πίστευαν λιγότερο γιατί θα ξεκινούσα να τους μιλώ τώρα. Αν με έχουν ακούσει κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, τότε σημαίνει ότι έχουν προσέξει αυτά που λέω. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα σκεφτόμουν οτιδήποτε για να μπορέσω να πείσω έναν ποδοσφαιριστή. Πάντα σκέφτομαι έναν τρόπο που αποτελεί τον δρόμο να ακολουθήσεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Η δουλειά, η επιμονή, η αναγνώριση των λαθών μας. Η βελτίωση, ο διάλογος, η ένωση. Κι εγώ με αυτές τις τρεις λέξεις, στα playoffs δεν πρόκειται να αλλάξω τίποτα από αυτά που έχω πει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Εμείς, όπως όλοι, θέλουμε να κερδίσουμε. Το όμορφο και το δύσκολο στα playoffs είναι ότι όσοι βρισκόμαστε σε αυτά, θέλουμε να κερδίσουμε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, όλοι οι προπονητές πριν από κάθε παιχνίδι θα λένε το ίδιο. Αλλά πάντα κερδίζει ένας. Οπότε, γι’ αυτό προσπαθώ να διατηρώ πάντα μια μέση γραμμή. Τόσο στα καλά όσο και στα όχι και τόσο καλά. Γι’ αυτό, εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι".

Για το παιχνίδι με τον Άρη.

"Το αντιμετωπίζουμε με την ίδια προσοχή που αντιμετωπίζουμε όλους τους αντιπάλους. Με τον ίδιο σεβασμό που δείχνουμε σε όλους. Έχουν μια καλή ομάδα, έχουν μια πολύ καλή λειτουργία. Και γι’ αυτό βρίσκονται στα playoffs. Οπότε, εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, στη δική μας δουλειά και να προσέξουμε αυτά που θα προσπαθήσει να κάνει ο αντίπαλος".


Γιόνσον: "Χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο, ειδικά με το ματς στο 1-0"



Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο Γενς Γιόνσον, ο οποίος για το ματς με τον Βόλο ξεκαθάρισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη: "Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ, που θα "σκότωνε" το παιχνίδι. Και αυτό ήταν το μειονέκτημά μας στο δεύτερο ημίχρονο. Δυσκολευτήκαμε λίγο παραπάνω και πρέπει να τα καταφέρνουμε καλύτερα από αυτό. Συνολικά, όμως, αξίζαμε τη νίκη και αυτό είναι το καλό".

Για το αν η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

"Για να είμαι ειλικρινής, όχι, δε νομίζω ότι είχαμε απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ένα παιχνίδι που είχε τα πάνω του και τα κάτω του. Ο Βόλος δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά του δόθηκαν οι προϋποθέσεις και αυτό δεν ήταν καλό για εμάς. Οπότε, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο, ειδικά όταν είμαστε μπροστά στο σκορ με 1-0, χρειάζεται περισσότερος έλεγχος. Να είμαστε έτοιμοι, στο τέλος, να "σκοτώνουμε" το παιχνίδι".

Για το πώς αντιμετωπίζουν τα playoffs.



"Νιώθω ότι οι παίκτες και ο προπονητής είμαστε καλοί στο να παίρνουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε ματς είναι "τελικός", δεν βλέπουμε πέντε παιχνίδια μπροστά, δεν σκεφτόμαστε τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια. Επικεντρώνουμε τη σκέψη μας στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, τώρα έχουμε τον Άρη. Φυσικά, απολαμβάνουμε τους τρεις βαθμούς με τον Βόλο, όμως τώρα έχουμε τον Άρη και αυτό είναι το σημαντικό".

Για την αίσθηση του να αποτελεί μέρος των φετινών playoffs.

"Είναι ωραίο. Φυσικά, γι’ αυτό γίνεσαι ποδοσφαιριστής, για να παίζεις μεγάλα παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο. Νιώθω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις-πέντε ομάδες υψηλού επιπέδου και είναι καλό. Είναι όμορφο για τη διοργάνωση, για το άθλημα και για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ωραίο".

Για το δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Άρη.

"Όπως είπατε, είναι ένα δύσκολο ματς. Τα έχουν πάει καλά και πρόσφατα στα playoffs και όλες οι ομάδες υποφέρουν απέναντί τους. Όπως είπα και πριν, θα πρέπει να τους δείξουμε τον ίδιο σεβασμό με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Γιατί μπορεί εύκολα να υποφέρουμε απέναντί τους. Οπότε θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση".
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.