Header Ads


Προετοιμασία ΑΕΚ: Οι λόγοι που επέλεξε Ολλανδία ο Ματίας Αλμέιδα

Προετοιμασία ΑΕΚ: Οι λόγοι που επέλεξε Ολλανδία ο Ματίας Αλμέιδα


Δείτε πως οδηγήθηκε στην απόφαση ο Ματίας Αλμέιδα να πάει ξανά η ΑΕΚ για προετοιμασία στην Ολλανδία..

Στην ΑΕΚ ζύγισαν τα δεδομένα και αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ολλανδία για τη μίνι προετοιμασία.




Για την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των ομάδων, δεν τίθεται λόγος. Απαντες, προτιμούν αθλητικά κέντρα του εξωτερικού και δη βορειοκεντρικών χωρών της Ευρώπης, ώστε να συνδυάζουν καιρικές συνθήκες, παροχές σε εγκαταστάσεις και απομόνωση από τον κόσμο. 

Ετσι πράττει σταθερά και η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια, όπως συνέβη και στην εποχή Αλμέιδα το περασμένο καλοκαίρι, όταν βρέθηκε στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ωστόσο, στα νέα δεδομένα που επιτάσσει η τρέχουσα σεζόν και η επανεκκίνηση των παικτών μετά τη διακοπή για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι μια διαφορετική υπόθεση. Συνήθως, σε χειμερινούς μήνες, οι ομάδες από τη βόρεια Ευρώπη – που έτσι κι αλλιώς έχουν διακοπή λόγω καιρικών συνθηκών – επισκέπτονται μεσογειακές χώρες για την προετοιμασία τους. Στην ΑΕΚ πάντως, αποφάσισαν και σε αυτήν την εποχή, να προτιμήσουν ξανά τα «βόρεια» και να ταξιδέψουν από την Κυριακή εκ νέου στην Ολλανδία.



Ηταν μια απόφαση που συζητήθηκε αρκετά μεταξύ των υπεύθυνων της ΑΕΚ, προτού ληφθεί η τελική απόφαση. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός αφορούσε τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσει η αποστολή στην Ολλανδία, όπου θα βρει γερό κρύο και αρκετές βροχές. Ωστόσο, ο Αλμέιδα αξιολόγησε την κατάσταση και έκρινε πως η Ολλανδία του δίνει τη δυνατότητα, να προσαρμόσει τους παίκτες του στις κλιματολογικές συνθήκες που θα συναντήσουν στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού της σεζόν.


Η απόφαση του Αλμέιδα



Συν τοις άλλοις, για την ΑΕΚ μέτρησε καταλυτικά η δυνατότητα να υπάρχουν σωστές συνθήκες και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εκγύμναση των παικτών. Αλλωστε, είναι επιθυμία του Αλμέιδα να είναι μαζί με την αποστολή ακόμη και οι τραυματίες, ώστε να συνεχίζουν εκεί την αποθεραπεία τους και παράλληλα να είναι κοντά στην ομάδα. Σε άλλες περιοχές, όπως στην Κύπρο, η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα ζητούμενα που έθετε, αλλά θα έπρεπε να φιλοξενηθούν σε προπονητικά κέντρα ομάδων, που αυτήν την εποχή μάλιστα είναι σε φουλ δράση. 



Ετσι, η ΑΕΚ αποφάσισε να πάει στην Ολλανδία και μάλιστα σε προπονητικό κέντρο που είχε φιλοξενήσει την προετοιμασία της και το καλοκαίρι του 2021. Τότε στην ΑΕΚ είχαν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τις παροχές, ενώ υπάρχει και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων για να είναι ακόμα πιο σύγχρονες. Κάτι που σημαίνει, πως στην ΑΕΚ θα μπορούν να αφοσιωθούν στο στόχο τους και να μην απασχολούνται με οτιδήποτε άλλο σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο της επιστροφής στη δράση.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.