Header Ads


Σολάρι για Αλμέιδα: «Είναι πολύ παθιασμένος και αποτελεί μια τεράστια προσωπικότητα - Θα πετύχει στην ΑΕΚ!»

Σολάρι για Αλμέιδα: «Είναι πολύ παθιασμένος και αποτελεί μια τεράστια προσωπικότητα - Θα πετύχει στην ΑΕΚ!»


Ο Σαντιάγο Σολάρι μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Αργεντινό που αναλαμβάνει το τιμόνι της ΑΕΚ

Εδώ και μερικές ημέρες ο Ματίας Αλμέιδα που θα είναι ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ βρίσκεται στην Ελλάδα. 




Ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός παρακολούθησε από την Τούμπα τον αγώνα της Ένωσης με τον ΠΑΟΚ και είναι σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του κλαμπ προκειμένου να «τρέξουν» και τα θέματα του σχεδιασμού ενόψει της επόμενης σεζόν. 

Άλλωστε δεν αργεί η ώρα που ο Αλμέιδα θα πιάσει και... επίσημα δουλειά αποτελώντας τον άνθρωπο που θα βάλει την ομάδα στην εποχή της OPAP Arena.

Για τον Αλμέιδα οι περισσότεροι που μιλάνε για εκείνον εγκωμιάζουν το πάθος που βγάζει και την προσωπικότητά του. 

Σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά στάθηκε και ένας συμπατριώτης και συνάδελφός του, πρώην παίκτης των Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης μεταξύ άλλων. 

Ο λόγος για τον Αργεντινό προπονητή Σαντιάγο Σολάρι, ο οποίος μίλησε στο Gazzetta για τον Αλμέιδα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο του θα έχει επιτυχία στην ΑΕΚ.

«Ο Ματίας ήταν ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που έδινε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι. Είναι πολύ παθιασμένος και αποτελεί μια τεράστια προσωπικότητα. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα κάνει μια εξαιρετική δουλειά στην ΑΕΚ ως προπονητής, σε ένα πρωτάθλημα καθόλου εύκολο όπως το ελληνικό, που πάντα εκπροσωπείται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ», ανέφερε αρχικά στο Gazzetta ο Σολάρι.

Σύμφωνα με τον 45χρονο Αργεντινό τεχνικό, ο Αλμέιδα έχει την απαραίτητη εμπειρία για να κάνει επόμενο βήμα στην Ευρώπη.



«Ο Αλμέιδα είναι ένας προπονητής με εμπειρία που έχει κάνει ήδη την πορεία του. Πρώτα στην Αργεντινή στην τεχνική ηγεσία των Ρίβερ Πλέιτ και Μπάνφιλντ, μετά στην Τσίβας στο Μεξικό, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής και έπειτα στις ΗΠΑ σε ένα πρότζεκτ μακράς διάρκειας στο Σαν Χοσέ. Δούλεψε με σημαντικές ομάδες και με παιδιά από διαφορετικές χώρες το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσει τη μέθοδό του και την προσαρμογή του σε διαφορετικές ποδοσφαιρικές πραγματικότητες. Του εύχομαι τα καλύτερα στην Ελλάδα, όπως και στον Χερμάν Μπούργος», σχολίασε ο Σολάρι.

Όπως ο Αλμέιδα δούλεψε στην Τσίβας, έτσι και ο Σολάρι μετά το πέρασμά του από τις μικρές ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης φτάνοντας να προπονεί και την πρώτη ομάδα των Μαδριλένων, επέλεξε και αυτός το Μεξικό αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Αμέρικα. Συνεπώς είναι και ο καταλληλότερος να μιλήσει για τη μετάβαση από τα ευρωπαϊκά δεδομένα σε αυτά της αμερικανικής ηπείρου ή αντίστροφα, όπως ισχύει στην περίπτωση του νέου προπονητή της ΑΕΚ.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παγκόσμιο ιδίωμα. Κάθε χώρα έχει την ποδοσφαιρική της κουλτούρα και τις ιδιαιτερότητές της αλλά η ουσία είναι πάντα η ίδια. Το πάθος που έχει κάποιος, ο επαγγελματισμός, η καθημερινή προσπάθεια, το ταλέντο που βάζει ο ποδοσφαιριστής για την ομάδα συνολικά, το πνεύμα της υπέρβασης. Αυτές οι αξίες δεν αλλάζουν από χώρα σε χώρα», υποστήριξε ο Σολάρι.

Όσον αφορά τον ίδιο, ο Σολάρι νιώθει υπερήφανος που κατάφερε να δουλέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης, στον σύλλογο του οποίου τίμησε την ποδοσφαιρική φανέλα, όπως σημαντική εμπειρία αναγνωρίζει πως ήταν και εκείνη στο Μεξικό.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Το ότι αποτέλεσα προπονητής της σε μια τόσο εύθραυστη στιγμή ήταν για μένα μια υπερηφάνεια και μια τεράστια ευθύνη. Επίσης το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Βινίσιους, ο Βαλβέρδε, ο Γιορέντε, ο Ρεγκιλόν, ο Φιντάλγο και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές που συνεργαστήκαμε, κατάφεραν να αναδειχθούν στη Ρεάλ Μαδρίτης ή σε άλλες μεγάλες ομάδες, με γεμίζει με ενθουσιασμό. Έπειτα στο Μεξικό το 2021 σπάσαμε κάθε ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της μεξικανικής λίγκας και παρότι χάσαμε στον τελικό των Πρωταθλητών του CONCACAF ήταν μια σημαντική εμπειρία».



Τέλος, όσον αφορά την προοπτική της Ελλάδας στο μέλλον για την προπονητική του καριέρα, ο Σολάρι εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο.

«Φυσικά, η Ελλάδα είναι μια χώρα γοητευτική, με μια γιγαντιαία κουλτούρα και ιστορία. Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες θα πρέπει να έχουν ως στόχο τα προημιτελικά του Champions League, όπως το είχαν πετύχει παλιότερα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είχα βρεθεί κοντά στον Ολυμπιακό κάποια στιγμή που αγωνιζόμουν στην Ίντερ. Παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο με αρκετή προσοχή από τότε που ο Εστεμπάν, ο αδερφός μου, βγήκε πρώτος σκόρερ με την Ξάνθη το 2013, ενώ έπαιξε και με τη φανέλα του Εργοτέλη», ανέφερε.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.