Header Ads


Πογιέτ: «Ανοιχτή η πόρτα για Σωκράτη-Μανωλά, η Εθνική είναι η πιο σημαντική ομάδα στην Ελλάδα!»

Πογιέτ: «Ανοιχτή η πόρτα για Σωκράτη-Μανωλά, η Εθνική είναι η πιο σημαντική ομάδα στην Ελλάδα!»


Ο Γκουστάβο Πογιέτ άφησε ανοιχτή την πόρτα της εθνικής για τους Παπασταθόπουλο, Σιόβα και Μανωλά στην παρουσίασή του.

«Είμαι εδώ για να κερδίζω». Με αυτή την φράση ο Γκουστάβο Πογιέτ έδωσε το στίγμα του στην σημερινή παρουσίασή του ως νέος προπονητής της εθνικής ανδρών.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως πρώτα θέλει να δημιουργήσει μία νέα ομάδα «από το μηδέν» και άφησε ανοιχτό το παράθυρο για επιστροφή των Παπασταθόπουλου, Σιόβα και Μανωλά.

«Ξέρω την κατάσταση. Μου τα έχουν εξηγήσει. Δεν έχω μιλήσει ακόμα. Όμως είναι ένα νέο ξεκίνημα. Δεν έχει να κάνει με τις ομάδες. Είμαστε μαζί. Δεν υπάρχει κάτι. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Δεν υπάρχει τιμωρία με Μανωλά και Σωκράτη. Με Σιόβα είναι λίγο διαφορετικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ξεκινάμε από το μηδέν. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ξέρω τον Σιόβα προσωπικά. Θα είναι ένα εύκολο τηλεφώνημα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Ποιότητα και πάθος να έχουμε. Όποιος έχει το πάθος και την ποιότητα οι πόρτες είναι ανοιχτές για αυτόν» είπε χαρακτηριστικά.

Ρωτήθηκε και αν θα τους καλέσει στα φιλικά παιχνίδια που θα κάνει ντεμπούτο τον επόμενο μήνα, όπου απάντησε: «Θα μιλήσω με όλους τους παίκτες που θα έχω στη λίστα. Αν κρίνω ότι τους χρειάζομαι άμεσα για τα φιλικά θα τους καλέσω. Δεν θα έχω κανένα θέμα. Η εθνική ομάδα είναι η πιο σημαντική ομάδα της χώρας.»

«Ευχαριστώ την διοίκηση της ΕΠΟ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Είχα υπέροχη περίοδο την τελευταία φορά που ήμουν εδώ ως προπονητής και είναι τιμή να δουλέψω για την εθνική. Θα δουλέψω σκληρά για να έρθουν οι επιτυχίες και πάλι στην ομάδα. Πιστεύω στην ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Παρακολουθώ τους παίκτες από τότε που πέρασα την πρώτη μου προπονητική θητεία εδώ. Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί θα φέρουμε τις επιτυχίες που θέλουμε. Κάνουμε μία νέα αρχή, από το μηδέν» ανέφερε στον πρόλογό του ο Πογιέτ.

Για τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση και τι χρειάζεται η εθνική για να φτάσει σε τροχιά προκρίσεων: «Επειδή πιστεύω πολύ στην ποιότητα των παικτών και γι' αυτό είπα το "ναι". Ο στόχος είναι να ενωθούμε και να προσπαθήσουμε να τα πάμε καλά στο Nations League και να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και στη συνέχεια να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού ώστε να επανέλθουμε στις μεγάλες διοργανώσεις».

Για το στυλ παιχνιδιού που θα ακολουθήσει: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παίξεις. Μπορείς να παίξεις το ωραιότερο ποδόσφαιρο χωρίς να πετύχεις τους στόχους σου. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Να φερθούμε έξυπνα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε νίκες και ωραίο ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα και το πάθος των παικτών. Φτιάχνοντας μια ταυτότητα που θα με αντιπροσωπεύει, αλλά και την Ελλάδα, να φτάσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο που θα φτάνει στους στόχους της. Είμαι εδώ για να κερδίσω.

Για την ταυτότητα που θέλει να περάσει: «Να υπάρχει πειθαρχεία, ειλικρίνεια, να δουλεύουμε σκληρά στο 100%, να εκπροσωπήσουμε την χώρα επάξια και να κάνουμε τους οπαδούς και πολίτες της χώρας περήφανους. Μετά από αυτό πάμε στο ποδοσφαιρικό σκέλος που θέλω να τους περάσω ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα, αλλά παράλληλα να το διασκεδάζουμε και να κερδίζουμε. Η ιδέα είναι να κερδίζουμε με τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι. Δεν θα αναλύσω εδώ συστήματα και προπονήσεις»

Για το ότι εργάζεται πρώτη φορά σε εθνική ομάδα: «Προφανώς από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μας. Θα κρατήσω τα καλά στοιχεία που έχω δει από την εθνική στα προκριματικά και τα φιλικά. Με αυτά θα βάλω την δική μου φιλοσοφία. Θέλω να φέρουμε μία ισορροπία. Είχε καλή αμυντική λειτουργία η εθνική ομάδα, αλλά θέλουμε μία ισορροπία με δημιουργικότητα και ευκολίες στο σκοράρισμα».

Για το αν η εθνική θα είναι μια ομάδα «κλειστού γκρουπ» ποδοσφαιριστών: «Θα μιλήσουμε με όλη την ομάδα για το πρώτο γκρουπ που θα καλέσουμε. Μετά τα πρώτα ματς θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα για το τι χρειαζόμαστε. Θέλουμε να έχουμε ένα συμπαγές γκρουπ παικτών. Ζούμε σε μια περίοδο πανδημίας όμως, με τραυματισμούς παικτών... Συμβαίνουν πολλά και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρούμε γρήγορα τον κορμό της ομάδας, αλλά πάντα μπορεί να χρειάζονται αλλαγές»

Για το θέμα της έδρας: «Δουλεύουμε για το θέμα του γηπέδου. Οι Ελληνες παθιάζονται με το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ που μου αρέσει. Πρέπει στα εντός να δείχνουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε. Αυτό πιστεύω. Ορισμένες φορές βέβαια δεν είναι εφικτό αυτό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το θέμα είναι να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο»

Για θέματα πειθαρχίας: «Είπα ότι είναι σημαντικό για μένα. Ενας από τους 5-6 κανόνες που θα βάλω. Ολοι είμαστε διαφορετικοί. Αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα»

Δημητρίου: «Αν έχεις καλή ομάδα, κερδίζεις παντού»

Για το θέμα της έδρας της εθνικής ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Δημητρίου, ανέφερε: «Οταν έχεις καλή ομάδα σε όποιο γήπεδο και να παίξεις, κερδίζεις. Επικρατεί όμως η λογική να είναι το γήπεδο καμίνι. Με τα γήπεδα που έχει η Ελλάδα θα πήγαινα στη Λεωφόρο και μετά Καραϊσκάκη και στο γήπεδο της ΑΕΚ. Αλλά θεωρώ πως αν έχεις καλή ομάδα κερδίζεις παντού» σχολίασε, ενώ νωρίτερα ανέφερε πως πρόθεση της ΕΠΟ, για να βοηθηθεί η εθνική ομάδα, θα είναι η πρόταση να χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά 4 Ελληνες παίκτες στις ομάδες της Super League.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.