Header Ads


ΑΕΚ: Το «διαζύγιο» με Γιαννίκη, το αδιέξοξο και ο μεγάλος κίνδυνος της ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το «διαζύγιο» με Γιαννίκη, το αδιέξοξο και ο μεγάλος κίνδυνος της ΑΕΚ


Η διαχείριση του Αργύρη Γιαννίκη στη Λεωφόρο, δείχνει «διαζύγιο» από τη πραγματικότητα της ομάδας αυτή τη περίοδο και πλέον μπαίνουν αδυσώπητα ερωτηματικά για την άμεση συνέχεια.

Αν το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το ματς που έρχεται με τον ΠΑΟΚ μπορούσαν να θεωρηθούν μια ευκαιρία για να γίνει τουλάχιστον αυτό που φανερά είναι η διοικητική επιθυμία στην ΑΕΚ, δηλαδή να μη γίνουν αλλαγές ως το τέλος της σεζόν, η ευκαιρία ήδη μοιάζει να έχει χαθεί. Και με παταγώδη τρόπο, αφού η ΑΕΚ ξεκίνησε με συντριβή στη Λεωφόρο.



Το χειρότερο είναι πως στη Λεωφόρο αποδείχθηκε ό,τι ο Αργύρης Γιαννίκης αδυνατεί να λειτουργήσει σε ένα πολύ δύσκολο σημείο της περιόδου για την Ένωση, με γνώμονα την ανακάλυψη συνταγών για τη διασφάλιση αποτελεσμάτων. Αν η ΑΕΚ είχε εξασφαλισμένους τους μίνιμουμ έστω στόχους, δηλαδή είχε άνεση για την ευρωπαϊκή θέση, αυτό δε θα είχε τόση σημασία. Αλλά τώρα έχει. Και με το κλίμα να έχει ακραία επιβαρυνθεί μετα το κάζο στη Λεωφόρο, η ΑΕΚ έρχεται φάτσα με αδυσώπητα ερωτήματα.

Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως δε μπορεί να συνεχίσει παίρνοντας ρίσκα για να χάσει την Ευρώπη, αλλά προς το παρόν είναι αίσθηση. Σήμερα πρωί Δευτέρας(28/2), πέρα από μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που βγάζει - σε επίπεδο κάτω όμως από τον Δημήτρη Μελισσανίδη- πως είναι πολύ επικίνδυνο να μην υπάρξει παρέμβαση, η αλήθεια είναι πως από εκεί που έχει σημασία, δηλαδή από το ίδιο το αφεντικό της ΑΕΚ, κάτι συγκεκριμένο δεν υπάρχει.

Η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη

Σε αυτό το χρονικό σημείο, η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της 12 ματς. Στα οποία θα αντιμετωπίσει δυο φορές τον Ολυμπιακό, τρεις φορές τον ΠΑΟΚ, δυο φορές τον Παναθηναϊκό και δυο φορές τον Άρη. Ομάδες απέναντι στις οποίες φέτος έχει ως τώρα στο πρωτάθλημα δύο νίκες και πέντε ήττες. Αν ο Άρης πάρει πίσω τους έξι βαθμούς η κατάσταση πραγματικά γίνεται πολύ επικίνδυνη. Ακόμη κι αν δεν τους πάρει όμως, κανείς δε μπορεί να μιλήσει για οτιδήποτε εξασφαλισμένο για την Ένωση τώρα.

Ποια θα μπορούσε να είναι η προφανής λύση με αυτά τα δεδομένα μπροστά στην ΑΕΚ; Με τον ΠΑΟΚ παίζει σε κάτι παραπάνω από 48 ώρες. Αν η αλλαγή κριθεί αναγκαία, θα έπρεπε ο νέος προπονητής να είναι σήμερα στα Σπάτα, στη προπόνηση με ώρα έναρξης τις 11 το πρωί. Θα πάει η Ένωση με νέο προπονητή που θα έχει εμφανιστεί μια φορά στα Σπάτα;

Κι αν γίνει κάτι τέτοιο αν όχι εν όψει ΠΑΟΚ, τότε τουλάχιστον μετά από αυτό το ματς, ποια θα ήταν η κατάλληλη επιλογή; Αν ήταν μια καθαρά υπηρεσιακού χαρακτήρα, όπως ο τεχνικός της ΑΕΚ Β' Σωκράτης Οφρυδόπουλος, θα μπορούσε η ΑΕΚ να πάει έτσι και στα 12 παιχνίδια που μένουν; Αν χρειάζεται κάτι άλλο, ποιος θα είναι αυτός που θα ερθει βασικά γι' αυτά τα 12 παιχνίδια, χωρίς κάποια συζήτηση για τη συνέχεια; Και πάντα με το ρίσκο να παρθούν αποφάσεις γι' αυτόν με βάση μια προσωρινή εικόνα;

Δε μπορεί να το αντιμετωπίσει ρεαλιστικά



Το να μην αλλάξεις προπονητή ίσως έχει και κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα και σε συνάρτηση με την ανάγκη να πάρεις χρόνο για να σχεδιάσεις τη συνέχεια σου μακροπρόθεσμα. Αλλά μόνο αν είσαι διατεθειμένος να ζήσεις με το ρίσκο που σου δείχνει πλέον πως αντιπροσωπεύει ο Αργύρης Γιαννίκης. Το πιο σοβαρό είναι πως σε μια περίοδο που η ανάγκη για βαθμούς έγινε ασφυκτική για την ΑΕΚ, ο ομογενής τεχνικός δείχνει πως δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ρεαλιστικά τη κατάσταση και να φανεί ευέλικτος ως προς την ανάγκη κάλυψης δομικών αδυναμιών της ομάδας. Και μάλιστα σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με σοβαρές ελλείψεις και μάλιστα στο κέντρο που έτσι κι αλλιώς είναι η βασική αιτία και της φετινής αποτυχίας της ΑΕΚ, ο τεχνικός της ΑΕΚ πήγε στη Λεωφόρο για να παίξει πρέσινγκ ψηλά. Με αυτό τον τρόπο μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό σε μια ομάδα με εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ από αυτό που μας είχε συνηθίσει κι έβαλε τις βάσεις για να αναδειχθούν όλες οι αδυναμίες της δικής του. Ειδικά πίσω. Όταν μετά απ' όσα έχει βιώσει φέτος και ο ίδιος, σου δείχνει πως δε μπορεί ή δε θέλει να διαχειριστεί καταστάσεις που απαιτούν ξεκάθαρα ευελιξία, πως θα τη βγάλεις καθαρή στα ματς που απομένουν; Θα μάθει έστω και τώρα από τα λάθη του;

Κίνδυνοι και για του χρόνου

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια φάση που υπό νορμάλ συνθήκες η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει προχωρήσει πράγματα και για του χρόνου. Αυτό πλέον μοιάζει πολυτέλεια και μπορεί να έχεις πολύ άσχημες επιπτώσεις και για την επόμενη σεζόν. Δε ξέρει πως πρέπει να προχωρήσει με τον πάγκο ως το τέλος φέτος. Έχει στελέχη στο σχεδιασμό που ο κοσμος της ομάδας δε θέλουν να γνωρίζουν καν πως υπάρχουν και είναι ... κρεμασμένοι στα μανταλάκια μόνιμα πλέον. Που χρεώνονται κι αυτοί σοβαρά λάθη και οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε σχέδιο και για το μέλλον αυτή τη στιγμή, προκαλεί πανικό κι ως σκέψη μόνο.



Για να κλείσουμε πάλι με τα άμεσα, στη πραγματικότητα τα ματς με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Αν έχει μείνει ένα πλεονέκτημα στην ΑΕΚ απέναντι σε Παναθηναϊκό και Άρη οπου την ακολουθούν, είναι το ένα ματς λιγότερο που έχει ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Άρης παίζει με τον Ολυμπιακό στον ένα αγώνα που του μένει, ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι. Είναι πολύ πιθανό αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει τα ματς με ΠΑΟΚ και Αστέρα, να κλείσει τη κανονική περίοδο με μια καλή διαφορά κι από τους δύο. Και στα play offs δεν είναι φυσικά δυνατό οι διώκτες της να πάρουν όλα τα ματς. Το ίδιο δύσκολο είναι και γι' αυτούς το πρόγραμμα. Μόνο που δύσκολα μπορείς να φανταστείς την ΑΕΚ, ειδικά με διαχείριση εκτός τόπου και χρόνου όπως στη Λεωφόρο και με το κλίμα που υπάρχει, να παίρνει έξι βαθμούς σε πέντε μέρες μέσα με ΠΑΟΚ και Τρίπολη.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.