Header Ads


Ο «εκλεκτός» Γιαννίκη από Superleague για την ΑΕΚ!

Ο «εκλεκτός» Γιαννίκη από Superleague για την ΑΕΚ!


Ποιον παίκτη έχει ξεχωρίσει από Ελλάδα - Θα τον δούμε στα «κιτρινόμαυρα»; Δείτε για ποιον πρόκειται..
Στην ΑΕΚ μπορεί να ψάχνουν για έναν χαφ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ωστόσο στην ατζέντα τους υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις παικτών που έχουν ξεχωρίσει. Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι από Ελλάδα.

Έντονες είναι οι διεργασίες στην ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες ώστε να μπορέσουν να διευκρινιστούν οι στόχοι που θα δώσουν μεγαλύτερο βάθος στην ομάδα, αλλά και την δυνατότητα στον Αργύρη Γιαννίκη να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό σύνολο ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Μια από τις θέσεις που ο Έλληνας τεχνικός έχει δει πως χρειάζεται ενίσχυση είναι και αυτή του δεξιού άκρου της άμυνας, μιας και με τη διαφαινόμενη αποχώρηση των Ολέχ Νταντσένκο και Μιχάλη Μπακάκη, οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν ως κλασσικούς παίκτες για αυτή τη θέση τους Μισελέν και Ρότα.

Έτσι ο Αργύρης Γιαννίκης έχει καταλήξει σε έναν παίκτη που τον τελευταίο καιρό βγάζει μάτια στην ομάδα που αγωνίζεται και μάλιστα έχουν δουλέψει μαζί στο παρελθόν και έχει γραφτεί ξανά. Ο λόγος για τον Μανώλη Σάλιακα του ΠΑΣ Γιάννενα που την φετινή σεζόν έχει καταγράψει 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 15 σε πρωτάθλημα και μια σε Κύπελλο, έχοντας σκοράρει απέναντι στη Λαμία, αλλά παράλληλα έχοντας δημιουργήσει και δύο τέρματα για συμπαίκτες του στις αναμετρήσεις με τον Άρη, αλλά και με τον Βόλο, όλες για την Super League.

O 25χρονος διεθνής είναι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου από το 2020, όταν έφτασε ως ελεύθερος στην ομάδα από την Λαμία, ενώ να μην ξεχνάμε πως είναι προϊόν των ακαδημιών των Ολυμπιακού, όπου αγοράστηκε το 2013 από τον Εργοτέλη. Βέβαια στους Ερυθρόλευκους όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να καθιερωθεί έχοντας μέχρι το 2019 μόλις έξι παρουσίες στον αγωνιστικό χώρο, τρεις για το κύπελλο το 2015-2016 και από μια στην ίδια διοργάνωση το 2014-15 και μια σεζόν πριν, ενώ είχε παίξει και απέναντι στον ΠΑΣ την προτελευταία αγωνιστική το 2014.


Βέβαια τα πάντα άλλαξαν για τον Σάλιακα από την στιγμή που βρέθηκε στα Γιάννενα, όταν με τον νυν τεχνικό της Ένωσης ο "Άγιαξ" είχε τερματίσει 8ος στο πρωτάθλημα, ενώ είχε φτάσει και στα ημιτελικά του κυπέλλου με τον ποδοσφαιριστή να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε 36 παρουσίες του σε όλες τις διοργανώσεις, 31 για το πρωτάθλημα και πέντε για το κύπελλο, είχε 1 γκολ απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά και μια ασίστ. 

Μάλιστα με την παρουσία του στα Γιάννενα ο Σάλιακας κατάφερε να γίνει και παίκτης της Εθνικής ομάδας, όντας στον πάγκο σε έξι αναμετρήσεις της Γαλανόλευκης στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στον φιλικό αγώνα κόντρα στην Ελβετία τον περασμένο Ιανουάριο. 


Όλα αυτά τα δεδομένα μας δείχνουν πως υπάρχει αρκετά καλή… χημεία μεταξύ Γιαννίκη και Σάλιακα, ενώ ο Έλληνας τεχνικός της Ένωσης ξέρει τα χαρακτηριστικά του παίκτη και για αυτόν τον λόγο είναι και στην κορυφή της λίστας του. 

Άλλωστε παρά το γεγονός των… διαψεύσεων πριν λίγο καιρό από πλευράς ΑΕΚ για ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη θέση, φαίνεται πως απλά ήταν για… ξεκάρφωμα, μιας και το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι και από την πρώτη Ιανουαρίου μπορεί να μιλήσει με οποιαδήποτε ομάδα θέλει.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.