Header Ads


Η «κατάρα των Χριστούγεννων» της ΑΕΚ πριν το ΑΕΚ-ΟΦΗ!

Η «κατάρα των Χριστούγεννων» της ΑΕΚ πριν το ΑΕΚ-ΟΦΗ!


Η Ένωση δεν έχει κερδίσει σε τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος της χρονιάς από το 2008.

Κακές εμφανίσεις, ατυχία και διαιτητικές αποφάσεις την έχουν αφήσει χωρίς τρίποντο και έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική παράδοση που καλείται να σπάσει

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Δευτέρα τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος για το 2021. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την Ένωση η οποία, μεταξύ άλλων, θέλει να σπάσει μια «κατάρα» που τη θέλει εδώ και έντεκα σεζόν να μην κερδίζει το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πριν αλλάξει χρονιά.

Την τελευταία νίκη την εντοπίζουμε στο μακρινό πλέον 2008 όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Εργοτέλη. Μετά από ένα ματς-θρίλερ η Ένωση είχε επικρατήσει με 3-2. Ο Τζιμπούρ είχε ανοίξει το σκορ μόλις 6ο λεπτό αλλά ο Φραγκουλάκης είχε ισοφαρίσει στο 35'. Τέσσερα λεπτά ο Μπλάνκο είχε δώσει ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ αλλά ο Μπούντιμιρ στο 76' έγραψε το 2-2. Τελικά ένα γκολ του Εντίνιο στο 85' έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο που είχε στον πάγκο τον πάγκο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από τότε η ΑΕΚ έχτισε μια αδιανόητη αρνητική παράδοση με ήττες και ισοπαλίες. Για να συμβεί αυτό έχουν γίνει εκπληκτικά πράγματα με αδικαιολόγητα εύκολες ήττες και νίκες που χάθηκαν με απίστευτο τρόπο και τραγικές διαιτησίες.

Αναλυτικά η κακή παράδοση της Ένωσης:

20/12/2009, Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ: 2-0

Μια κάκιστη ΑΕΚ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον Αστέρα. Έντερ και Τσέζαρεκ έδωσαν τη νίκη στον Αστέρα του Βαγγέλη Βλάχου ο οποίος μάλιστα είχε και ευκαιρίες. Στο πάγκο της ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

19/12/2010, Ηρακλής - ΑΕΚ: 2-0

Με τον Χιμένεθ προπονητή αυτή τη φορά η ΑΕΚ έχασε και πάλι σχετικά εύκολα. Ντίνι και Παπαστεργιανός οι σκόρερ του Ηρακλή που είχε στον πάγκο του τον Μαρίνο Ουζουνίδδη.

18/12/2011, Ατρόμητος - ΑΕΚ: 1-0

Με τον Στέλιο Σφακιανάκη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ (συρτό σουτ που βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι πρώτα) της αναμέτρησης ο Ατρόμητος του Δώνη επικράτησε της ΑΕΚ του Κωστένογλου. Κακοί και πάλι οι κιτρινόμαυροι με ελάχιστες ευκαιρίες.

16/12/2012, ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-1

Τη μαύρη σεζόν του υποβιβασμού η Ένωση έφτασε κοντά στη νίκη. Ο Ανδρέας Σταματής άνοιξε το σκορ στο 66' αλλά μόλις δύο λεπτά μετά ισοφάρισε ο Ιγκλέσιας. Μάλιστα τότε ο Ατρόμητος είχε προπονητή τον Μπάγεβιτς ενώ στο πάγκο της ΑΕΚ καθόταν ο Λίνεν.

21/12/2015, ΑΕΚ - Λεβαδειακός: 1-2

Μια απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στην επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Πογέτ άνοιξε το σκορ στο 16' με τον Γιόχανσον. Ο Σουηδός σκόραρε και στο 45' αλλά ο διαιτητής Κομίνης ανακάλυψε επιθετικό φάουλ. Στο 62' μια τραγική έξοδος του Ανέστη έφερε την μπάλα στον Τριποτσέρη που ισοφάρισε και στο 70' ο Μάντζιος εξέθεσε τον Κολοβέτσιο και τον Άρθο και έκοψε για τον Ντομοβτσίισκι που πέτυχε το 1-2. Εκπληκτικό ματς είχε κάνει ο Τσιντώτας (στον Λεβαδειακό τότε) και είχε τραβήξει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

19/12/2016, ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1

Με τον Μοράις στον πάγκο της η ΑΕΚ έπαιξε από το 10' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αραβίδη. Πίστεψε ότι έσπασε την κατάρα όταν σκόραρε στο 67΄με τον Πέκχαρτ. Ο ΠΑΣ όμως σκόραρε στο 94' με τον Μαμπουλού ο οποίος δεν κατάλαβε πως βρέθηκε με την μπάλα μετά από «μπιλιάρδο» σε δοκάρι και πόδι αμυντικού.

16/12/207, ΑΕΚ - Απόλλων 0-0

Τη χρονιά του πρωταθλήματος η ΑΕΚ ήθελε νίκη επί του Απόλλωνα για να πάρει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Έμεινε όμως στο 0-0 με τον Απόλλωνα του Παράσχου. Ο Έλντερ Λόπες έχασε την ευκαιρία της καριέρας του και ο διαιτητής Κουμπαράκης (ο οποίος σφυρίζει το ματς της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ) έκλεισε τα μάτια σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις καταφανέστατου πέναλτι.

16/12/2018, ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0

Σε ένα γήπεδο χωράφι η ΑΕΚ του Ουζουνίδη κόλλησε στο μηδέν με τη Λάρισα Ούτε ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφερε να βγάλει την ΑΕΚ από τη στενωπό, η δεύτερη σερί ισοπαλία χωρίς τέρματα ήταν γεγονός απέναντι στην ΑΕΛ του Τζιανλούκα Φέστα. Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν ενώ ακυρώθηκε κι ένα γκολ της ΑΕΚ για επιθετικό φάουλ

21/12/2019, Λαμία - ΑΕΚ 0-0

Στον πάγκο της ΑΕΚ ο Καρέρα και το παιχνίδι σημαδεύεεται από το πέναλτι του Ρόμανιτς στον Αλμπάνη, στο 70στό λεπτό που δεν έδωσε ο διαιτητής Σκουλάς. Η Ένωση είδε δοκάρι στο 79'.

21/12/2020, ΑΕΚ - Βόλος: 2-2

Ένα από τα αρκετά τρελά περσινά ματς της ΑΕΚ. Ο Καρέρα και πάλι προπονητής. Ο Τάνκοβιτς άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Στην συνέχεια όμως οι κιτρινόμαυροι κατέρρευσαν. Ο Φεράρι στο 15' και ο Ουάρντα στο 34' έκανε το 1-2. Το παιχνίδι έγινε ροκ με τις άμυνες να... απέχουν. Ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε στο 70' και πέντε λεπτά μετά ο Παουλίνιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο 85' αποβλήθηκε και ο Κολόμπο του Βόλου και λίγο μετά ο Σάκχοφ.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος της χρονιάς η ΑΕΚ έχει αφήσει συνολικά 24 βαθμούς. Έχει σκοράρει μόλις πέντε φορές και έχει δεχθεί 12 γκολ. Συνολικά οκτώ προπονητές δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν την κατάρα των Χριστουγέννων. Πλέον ο Αργύρης Γιαννίκης καλείται να το καταφέρει.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.