Header Ads


Έρχεται ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια;

Έρχεται ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια;


Ο κορωνοϊός φαίνεται πως ετοιμάζεται να φέρει μια νέα απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια.
Τη στιγμή που τα κρούσματα στη χώρα μας παρέμειναν και τη χθεσινή ημέρα σε υψηλά επίπεδα αριθμών, η Κυβέρνηση σκέφτεται να λάβει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τη πρόταση για την επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, να πέφτει στο τραπέζι.

Το νούμερο ένα δίλημμα που φαίνεται να έχουν οι ειδικοί που μιλούν για τοπικά μέτρα και όχι για ένα νέο lockdown, είναι η επιβολή των μέτρων αν θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους ή συνολικά τον πληθυσμό της εκάστοτε περιοχής, κάτι που είχε σχεδόν αδύνατο να συμβεί καθώς τα μέτρα είτε θα είναι για όλους είτε δεν θα παρθούν.

Επίσης, σε ένα ενδεχόμενο νέο ωράριο στην εστίαση και mute στην μουσική λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας και νέων μέτρων, θα μπει μάλλον και «ταφόπλακα» στον κλάδο αλλά θα φέρει και νέο βαρύτατο πλήγμα στην ελληνική οικονομία.

Ο χειμερινός τουρισμός έτσι κι αλλιώς φέτος θα λειτουργήσει με μέτρα που αποθαρρύνουν οποιαδήποτε οργάνωση ταξιδιού στους ανεμβολίαστους, κόβοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο κομμάτι της «δεξαμενής» των επίδοξων επισκεπτών.

Ένα τοπικό lockdown θα ισοπεδώσει τα χειμερινά θέρετρα και τα ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς που για ακόμα μια χρονιά θα δουν την ευκαιρία για «ανάσα» από τις απώλειες να χάνεται.

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σε δηλώσεις του που κυκλοφόρησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, προανήγγειλε δύσκολο χειμώνα ειδικά για τους ανεμβολίαστους.

Μάλιστα, σε μια πρώτη εκτίμηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων ανέφερε ότι θα είναι «πιο φυσιολογικά» από τα περσινά. «Είμαστε στη φάση που θα θέλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρώτο χειμερινό κύμα και μετά νομίζω θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα» ανέφερε για τις μάσκες.

Για τα τοπικά lockdown είπε ότι στα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε ισχύ είναι αυτά που ήδη εφαρμόζονται κατά καιρούς:

Απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6 το βράδυ, κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση μουσικής.

«Γιατί αυτή τη στιγμή το επίκεντρο των περισσότερων μεταδόσεων είναι η νυχτερινή διασκέδαση» εξήγησε.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.