Header Ads


«Κόλπο γκρόσο» με Στίβεν Τσούμπερ η ΑΕΚ!

«Κόλπο γκρόσο» με Στίβεν Τσούμπερ η ΑΕΚ!


Μεταγραφική ΒΟΜΒΑ θέλει να πυροδοτήσει η ΑΕΚ με τον διεθνή Ελβετό μεσοεπιθετικό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Στίβεν Τσούμπερ!

Στιβεν Τσουμπερ ΑΕΚΕδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ΑΕΚ και Άιντραχτ ώστε να βρεθεί χρυσή τομή για συμφωνία για τον 30χρονο Ελβετό που πρόσφατα είδαμε στο Euro όπου μάλιστα πέτυχε ένα σημαντικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα στον αγώνα με την Τουρκία  ο Στίβεν Τσούμπερ δημιούργησε συνολικά 5 ευκαιρίες, οι 3 εξ αυτών οδήγησαν και στα τρία γκολ που πέτυχαν οι Ελβετοί! 

Μόλις δύο παίκτες, μεγάλα αστέρια του παρελθόντος έχουν πετύχει κάτι παρόμοιο σε Euro, και συγκεκριμένα  ο Ρουί Κόστα στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αγγλία το 2000 και ο Μίκαελ Λάουντρουπ στο ματς κόντρα στη Γιουγκοσλαβία το 1984. O Zoυμπερ στο πρόσφατο Euro ήταν βασικός εκτός από το ματς με την Τουρκία και στα νοκ-άουτ  με Γαλλία και Ισπανία ενώ είχε μπει αλλαγή με την Ιταλία. 

Η ΑΕΚ λοιπόν κάνει προσπάθεια για μια πολύ δυνατή μεταγραφή εν ενεργεία διεθνή και αν τα καταφέρει θα ενισχύσει τρομερά την μεσοεπιθετική της γραμμή και την δημιουργία της. Πρόκειται για έναν παίκτη ακριβώς όπως τον θέλει η ομάδα και όπως τον περιγράφαμε τις προηγούμενες μέρες στα ρεπορτάζ αφού μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ τόσο στο 4-2-3-1 όσο και στο 4-1-4-1. Μπορεί να παίξει στη θέση του Μάνταλου, μαζί με τον Μάνταλο αλλά και στη θέση του Άμραμπατ αριστερά. Επίσης εκτός από ακραίος μπορεί να είναι ο ένας από τους δύο εσωτερικούς μέσους τόσο στο 4-3-3 όσο και στο 4-1-4-1. Είναι ένας πολύ δημιουργικός παίκτης, με έφεση και στο σκοράρισμα όπου έχει ικανοποιητικά νούμερα ενώ δίνει και αυτός όπως και άλλοι παίκτες που απέκτησε φέτος η ΑΕΚ μια έξτρα λύση και στις δύο περιοχές στις στημένες φάσεις. 

Είναι ένας παίκτης που είχε στα υπόψην και περίμενε η ΑΕΚ τώρα για τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών όπου φάνηκε  από την αρχή της Μπουντεσλίγκα πως δεν θα έχει βασικό ρόλο στην Άιντραχτ που τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2020 με 3.000.000 ευρώ από την Χόφενχαιμ. 

Απο τις 19 Αυγούστου ο μάνατζερ του είχε επιβεβαιώσει πως ο Ζούμπερ θέλει να φύγει απο την Άιντραχτ και στο ίδιο ρεπορτάζ γίνονταν λόγος για ενδιαφέρον των Μαρσέιγ, Νόριτς, Δυναμό Μόσχας και Τορίνο. Ιδιως για το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ αλλά και των άλλων ομάδων υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα απο την περίοδο του Euro ακόμη. Μάλιστα τα ρεπορτάζ τότε έλεγαν πως η Άιντραχτ είχε βάλει τιμή εκκίνησης τα 5.000.000 ευρώ λόγω των εμφανίσεων του Ζούμπερ στο Euro.

Από όλα αυτά φαίνεται και πόσο δύσκολη περίπτωση είναι η απόκτηση του όμως η ΑΕΚ έχει κινηθεί πολύ αποφασιστικά και στο κατάλληλο τάιμινγκ για να πείσει τον παίκτη που είναι το κλειδί της υπόθεσης. Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία αλλά η ΑΕΚ παλεύει για να πετύχει τους όρους που θέλει. 

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Ζούμπερ παίζει και η επιθυμία του για βασικό ρόλο στην ερχόμενη σεζόν για να διατηρήσει την θέση του στην Εθνική Ελβετία ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ. Στην Άιντραχτ όπως φάνηκε την πρώτη του σεζόν η παρουσία του Φίλιπ Κόστιτς ήταν η αιτία που ο Ελβετός διεθνής δεν μπόρεσε να μονιμοποιηθεί στην εντεκάδα.  

Η ΑΕΚ συζητάει και για αγορά αλλά και για δανεισμό για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2022 και σύντομα αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις. 

Στο περυσινό πρωτάθλημα Γερμανίας είχε 21 συμμετοχές, τις 12 ως “δεκάρι” , τις 8 ως αριστερός μεσοεπιθετικός και μία από την δεξιά πλευρά και έδωσε τρεις ασίστ. Στα 374 ματς της μεγάλης καριέρας του σε Ελβετικό πρωτάθλημα και Μπουντεσλίγκα, όπου αγωνίζεται από το 2014, έχει πετύχει 64 γκολ και έχει δώσει 40 ασίστ. 

Στην Εθνική Ελβετίας έχει 40 συμμετοχές με 8 γκολ ενώ ήταν διεθνής σε όλες τις μικρές Εθνικές ξεκινώντας από την Κ16. Μάλιστα στο Μουντιάλ του 2018 ήταν αυτός που με δικό του γκολ ισοφάρισε την Βραζιλία κάνοντας το τελικό 1-1. 

Εκτός από την Άιντραχτ και την Χόφενχαϊμ που είχε παίξει 5 σεζόν είχε αγωνιστεί και μία σεζόν ως δανεικός στην Στουτγκάρδη. Η πρώτη του ομάδα εκτός Ελβετίας ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που τον είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 2013 με 3.600.000 ευρώ από την Γκρασχόπερς και τον πούλησε το καλοκαίρι του 2014 με 3.900.000 ευρώ στην Χόφενχαιμ. Έχει γεννηθεί στις 17 Αυγούστου του 1991 και έχει ύψος 1.82.  
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.