Header Ads


Πελώνη: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός - Ποιους θα αφορά!

Πελώνη: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός - Ποιους θα αφορά!


Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τη λειτουργία της εστίασης και διασκέδασης αφού αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα όπως προανήγγειλε η Αριστοτελία Πελώνη.
Το «πράσινο φως» για αλλαγές στη λειτουργία της εστίασης και της διασκέδασης βάσει των νέων δεδομένων που προκύπτουν μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού άναψε η Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε «το πλαίσιο έχει ανακοινωθεί για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, στις αρχές».

Παράλληλα η κυρία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη
Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για «επιβάρυνση» στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

«Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των συμπολιτών μας που προσβάλλονται από τον ιό, στα 27 έτη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Νότιο Τομέα Αθηνών -όπου εντοπίζεται ιδιαίτερα αυξημένη θετικότητα- το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15 έως 24 ετών» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Όπως τόνισε «ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά κρούσματα σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχονται -όπως προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις - από χώρους διασκέδασης. Υψηλό -πάνω από 30%- είναι και το ποσοστό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων που αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, τη συμμετοχή τους σε συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο».

Εντωμεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και θα συζητηθούν οι νέες παρεμβάσεις για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού.

Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν πως υπάρχει προβληματισμός για την εκτόξευση των κρουσμάτων, ωστόσο είναι ενθαρρυντικό πως τα επίπεδα πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ είναι ελεγχόμενα μέχρι στιγμής και αναλόγως με το πώς θα διαμορφωθεί η εικόνα στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί και είδους μέτρα θα ληφθούν και σε τι έκταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βασικός στόχος είναι να περιοριστεί η διασπορά του ιού στους μεγάλους χώρους και γι’ αυτό το λόγο ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα που θα χρειαστεί ένα 10ήμερο για να φανεί το αποτύπωμά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται οι εσωτερικοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση να λειτουργήσουν από την 15η Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.