Header Ads


Σκέμπρι: «Με έχει εντυπωσιάσει η ΑΕΚ, έχει τη σφραγίδα του Μιλόγεβιτς!»

Σκέμπρι: «Με έχει εντυπωσιάσει η ΑΕΚ, έχει τη σφραγίδα του Μιλόγεβιτς!»


Ο αθλητικός διευθυντής του Απόλλωνα Λεμεσού, δηλώνει στο εντυπωσιασμένος από την ΑΕΚ και εκφράζει τη σιγουριά του για το έργο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Μετά την λήξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Αντρέ Σκέμπρι, ο οποίος στη χώρα μας αγωνίστηκε σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό Βόλου, είναι πλέον ο αθλητικός διευθυντής του Απόλλωνα Λεμεσού. Στο φιλικό με την ΑΕΚ, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τον πρώην προπονητή του, στην Ομόνοια, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, για τον οποίο δηλώνει στο sportday.gr τη σιγουριά του για επιτυχημένο έργο στην Ένωση.

Δύο φίλοι από τα παλιά είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και ο Αντρέ Σκέμπρι. 

Ο δεύτερος, που έχει ολοκληρώσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής (και στη χώρα μας αγωνίστηκε με τις φανέλες του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού Βόλου), είναι πλέον ο αθλητικός διευθυντής του Απόλλωνα Λεμεσού. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν, όταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν προπονητής της Ομόνοιας και ο Μαλτέζος παίκτης της και μάλιστα είχαν συμμετάσχει σε τελικό κυπέλλου Κύπρου.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αντρέ Σκέμπρι μίλησε στο sportday.gr για την εικόνα της ΑΕΚ που είδε στο Ολυμπιακό Στάδιο και φυσικά για την προσπάθεια και της δικής του ομάδας, που επίσης έκανε την "πρόβα τζενεράλε" της ενόψει των υποχρεώσεών της στο Europa Conference League.

Ο Αντρέ Σκέμπρι ανέλυσε στον συντάκτη του sportday.gr Γιώργο Μπιτσικώκο, την εικόνα της ΑΕΚ, έτσι όπως την είδε στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

-Αντρέ, είσαι και πάλι στη χώρα μας, αυτή τη φορά όμως όχι ως ποδοσφαιριστής, αλλά από ένα καινούργιο πόστο.

-Ναι είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής. Οι αναμνήσεις που έχω από τη χώρα σας είναι καταπληκτικές και ουσιαστικά, μιας και έχω παίξει και αρκετά χρόνια στην Κύπρο, αισθάνομαι κι εγώ... Ελληνας. Νομίζω φαίνεται και από το γεγονός ότι μιλάω πλέον τη γλώσσα σας.

-Να σου ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα και πάμε στο αγωνιστικό μέρος. Πώς είδες την ΑΕΚ, του Βλάνταν Μιλόγεβιτς;

-Η ΑΕΚ πραγματικά με εντυπωσίασε. Δεν περίμενα ότι θα την δω τόσο δυνατή, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Πραγματικά στο πρώτο 25λεπτο είδα μια ομάδα που ήξερε πολύ καλά τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μας άφησε κανένα περιθώριο για να μπορέσουμε να την προβληματίσουμε. Αντιθέτως με την πίεση που μας άσκησε, μας αποδιοργάνωσε και για το λόγο αυτό άλλωστε κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Και ξέρετε όταν μια ομάδα κάνει ένα τόσο καλό ξεκίνημα σε παιχνίδι, τότε τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για τον αντίπαλό της.

«Αν όντως η ΑΕΚ προσθέσει στους παίκτες που έχει και κάποιους άλλους με την ανάλογη ποιότητα, τότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει».

-Γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας αλλά και σκέψης του κ. Μιλόγεβιτς, τον οποίο είχες κι εσύ προπονητή, πιστεύεις ότι έχει καταφέρει να βάλει ήδη τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ;

-Ναι! Είδα μια ομάδα, που όπως ξέρω τον κ. Μιλόγεβιτς, προσπάθησε να παίξει σύμφωνα με αυτά που θέλει ο ίδιος. Πίεσε ψηλά τον αντίπαλο και ειδικά στην "πρώτη πάσα" όπως λέμε εμείς στο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε και την απαιτούμενη κυκλοφορία της μπάλας. Η ΑΕΚ κατάφερνε να πάρει γρήγορα και την κατοχή, πριν μπορέσουμε εμείς να αντιδράσουμε. Είναι στοιχεία που ο κ. Μιλόγεβιτς προσπαθεί να βάζει πάντα στις ομάδες του και αποτελούν τη δική του σφραγίδα.

-Τι ήταν αυτό που κατά τη γνώμη σου έκανε και τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων; Και το ρωτώ αυτό, γιατί κι εσείς προετοιμάζεστε για τις ευρωπαϊκές σας υποχρεώσεις.

-Η ΑΕΚ με εντυπωσίασε στον επιθετικό τομέα. Ειδικά ο Λιβάι Γκαρσία. Ομολογώ πως δεν τον ήξερα ως ποδοσφαιριστή, αλλά αυτό που είδα σήμερα ήταν καταπληκτικό. Έκανε ότι ήθελε με τη μπάλα στα πόδια και πραγματικά δεν είχαμε τρόπο να τον σταματήσουμε. Εκτός όμως από αυτόν, πολύ καλή απόδοση είχε και ο αρχηγός της ΑΕΚ, ο Μάνταλος, ο οποίος μου έδωσε την αίσθηση ότι ήξερε τι να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πως να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του, αλλά και να εκτελέσει ο ίδιος. Όπως και έκανε.

-Ξέρεις η ΑΕΚ δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της και το ρεπορτάζ λέει ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο σε τουλάχιστον 4 θέσεις.

-Φαντάζομαι λοιπόν πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει. Γιατί έχει και προπονητή που ξέρει να παίρνει από τους παίκτες του το 100% των δυνατοτήτων τους. Αν σε αυτή την ομάδα, όπως μου λέτε, προστεθούν 4 ακόμα παίκτες, με την ανάλογη ποιότητα φυσικά, τότε η ΑΕΚ θα είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

-Πες μας δυο λόγια και για τη δική σου ομάδα. Έχετε μπροστά σας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

-Και για εμάς το παιχνίδι ήταν πρόβα για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις (σημ. ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τη Ζίλινα) και μπορέσαμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Σίγουρα δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας, αλλά στο αποψινό παιχνίδι νομίζω ότι φάνηκε η ανάγκη για να ενισχυθούμε ακόμα περισσότερο κι εμείς για να μπορέσουμε να πετύχουμε και τους στόχους μας.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.