Header Ads


Πως έφτασε το Freed from Desire να γίνει το “Φόρτσα ΑΕΚάρα”;

Πως έφτασε το Freed from Desire να γίνει το “Φόρτσα ΑΕΚάρα”;


Το σύνθημα που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από όλους τους ΑΕΚτζήδες με την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια! Πως έφτασε το Freed from desire να γίνει το "Φόρτσα ΑΕΚάρα";

Το “Freed from Desire”, ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1996 από την Ιταλίδα τραγουδίστρια Gala, έμελλε να εξελιχθεί σε ένα ποδοσφαιρικό ύμνο για εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους ανά την υφήλιο. 

Μαζί με αυτούς και στους οπαδούς μας διασκευάζοντας το τραγούδι στο γνωστό πλέον σύνθημα ”Φόρτσα ΑΕΚάρα”. Τι οδήγησε λοιπόν σε αυτή τη διασκευή των στίχων;


Αρχικά η dance επιτυχία κατέκτησε το κοινό των 90s στα clubs της εποχής. Λίγο ο πιασάρικος ρυθμός, λίγο οι αξέχαστοι στίχοι του, το έκαναν να συγκαταλέγεται στα καλύτερα hits των 90s. 

Το ταξίδι του από τις πίστες χορού στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων είναι μία ιστορία που πιθανότατα ξεκινάει στο Γουίγκαν της Μεγάλης Βρετανίας τη σεζόν 2015-16.



Εκεί ο Σον Κένεντυ, ένας οπαδός της ομώνυμης ομάδας φτιάχνοντας ένα σύνθημα για τον Βορειοιρλανδό πρώτο σκόρερ της ομάδας του με 25 γκολ Will Grigg, διασκεύασε πρώτος το dance hit των 90s σε “Will Griggs on fire”. Τότε ο “ξεχασμένος” ρυθμός του Freed from desire ξεκίνησε να επανέρχεται στην επικαιρότητα μέσω του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο στην παγκόσμια εκτόξευσή του συνέβαλλε η πρόκριση στο Euro του 2016 της Βορείου Ιρλανδίας. Καθώς ο Will Grigg συμμετείχε στο τουρνουά με τη Βόρεια Ιρλανδία, οι συμπατριώτες οπαδοί του “δανείστηκαν” το σύνθημα και το διέδωσαν από τις εξέδρες των γαλλικών γηπέδων τραγουδώντας “Will Grigg’s on fire, your defence is terrified”… Τη συνέχεια τη γνωρίζετε! Το τραγούδι σκαρφάλωσε πάλι μετά από δεκαετίες στα charts και πολλές ομάδες δανείστηκαν το ρυθμό του Freed from desire διασκευάζοντας τους στίχους και κάνοντάς το ποδοσφαιρικό ύμνο τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, μεταξύ αυτών και οι οπαδοί της ΑΕΚ.



Στην ΑΕΚ, η διασκευή του Freed from desire σε ”Φόρτσα ΑΕΚάρα” συνέπεσε χρονικά με την είσοδό μας στην OPAP Arena και τα “εγκαίνια” μίας νέας εποχής για το σύλλογο. Οι υπεύθυνοι της ομάδας το κατάλαβαν από νωρίς φροντίζοντας να παίζει στα ηχεία του γηπέδου μαζί με φωτορυθμικά σόου, άλλοτε πριν την έναρξη των αγώνων και άλλοτε στο ημίχρονο, που θα μείνουν αξέχαστα σε όλους τους ΑΕΚτζήδες.

Για το τέλος, θα ήθελα να μπορούσε το φανταστικό αυτό σύνθημα να διασκευαστεί μία ακόμη φορά χωρίς να βρίζει για να μπορούμε να το τραγουδάμε με τα παιδιά μας σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς τα σπάει…



πηγη: skepasti.com

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.