Header Ads


Lockdown: Αυτά θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς το απόγευμα!

Lockdown: Αυτά θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς το απόγευμα!


Ποια είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων - Όλα όσα θα ανακοινώσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς!
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η Αττική με αρκετούς λοιμωξιολόγους να υποστηρίζουν πως είναι ανησυχητικό το γεγονός πως παρά το lockdown καταγράφεται επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Η μία εβδομάδα παράτασης μπορεί να γίνει και δύο αν χρειαστεί. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και την εστίαση, που παραμένει κλειστή από τον Νοέμβριο.

Μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του προς τους πολίτες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέτρων ακορντεόν ανάλογα με τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr η κυβέρνηση προσανατολίζεται τη δεύτερη εβδομάδα της παράτασης των μέτρων να δώσει μία μικρή ανάσα στο λιανεμπόριο με την έναρξη και πάλι του click away που δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς για μεγάλη διασπορά. Αμέσως μετά και κοντά στις 15 Μαρτίου, εάν όλα πάνε καλά και ξεκινήσει η σταδιακή πτώση των νέων κρουσμάτων, είναι πιθανό να ανοίξει το λιανεμπόριο και με click in shop και κωδικό sms στο 13032 ξεχωριστό από τις υπόλοιπες αγορές.
 
Γύρω στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Σε αυτή τη φάση προτεραιότητα αποτελούν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά την εστίαση, όπως αναφέρει το ethnos.gr η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε άνοιγμα μετά το Πάσχα. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, ώστε να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, προς το τέλος Απριλίου θα δοθεί «σήμα» και στις ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για πιθανό άνοιγμα στις 17 Μαΐου οπότε και εκτιμάται ότι θα μπορούν κάποιες χώρες της Ευρώπης να ανοίξουν τα σύνορά τους και για επισκέπτες. Τότε θα έχει προχωρήσει σε μεγάλο ποσοστό ο εμβολιασμός στον πληθυσμό τους.

Τα εστιατόρια πάντως και τα καφέ στη χώρα μας, σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση υπολογίζει να επιτρέψει το άνοιγμα τους μετά τις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα. Με αυτόν τον τρόπο εάν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού τις ημέρες εκείνες, να μην υπάρχει συνωστισμός σε επιχειρήσεις εστίασης.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.