Header Ads


Αθλητικός διευθυντής Γκόρνικ για Γιακουμάκη: «Θέλαμε να τον κρατήσουμε αλλά δεν είμαι Κόπερφιλντ να δημιουργήσω λεφτά»

Αθλητικός διευθυντής Γκόρνικ για Γιακουμάκη: «Θέλαμε να τον κρατήσουμε αλλά δεν είμαι Κόπερφιλντ να δημιουργήσω λεφτά»


Τον Γιώργο Γιακουμάκη ήθελε να κρατήσει στην Γκόρνικ ο Αρτουρ Πλάτεκ
Ο Γιώργος Γιακουμάκης κάνει μία τρομερή χρονιά με την Φένλο. Σ’ αυτό στάθηκε ο αθλητικός διευθυντής της Γκόρνικ, Άρτουρ Πλάτεκ, ο οποίος αποκάλυψε επιπλέον πως ήθελε να τον κρατήσει, αλλά… δεν μπορούσε.

Τα κατορθώματα του Γιώργου Γιακουμάκη έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο Ηρακλειώτης φορ προτού υπογράψει στη Φένλο, αγωνίστηκε για μισή σεζόν με την μορφή δανεισμού στην Γκόρνικ σκοράροντας 3 γκολ σε 12 ματς.

Τα 21 γκολ σε 20 ματς του «Giakoumagic» έχουν προκαλέσει απορίες στην Πολωνία για τον γεγονός πως η Γκόρνικ δεν κατέβαλε το ποσό των 200.000 ευρώ στην ΑΕΚ που θα της επέτρεπε να αποκτήσει τον πρώτο σκόρερ της Eredivisie.

Ο αθλητικός διευθυντής της Γκόρνικ, Άρτουρ Πλάτεκ εξήγησε τι συνέβη.

«Το ποσό των 200.000 ευρώ για έναν στράικερ που μπορεί να εξελιχθεί ίσως είναι ένα λογικό ποσό, αλλά όχι για την τσέπη της Γκόρνικ. Παρακολουθώ τον Γιακουμάκη με τον ίδιο τρόπο, όπως όταν τον είδα αγωνιζόμενο στην ΑΕΚ προτού τον πάρουμε στη Γκόρνικ.  Η πανδημία τον βοήθησε γιατί βελτίωσε την φυσική του κατάσταση και άρχισε να παίζει».

Ο Πολωνός sporting director τόνισε πως μολονότι ο Γιακουμάκης αγωνιζόταν πίσω από τον φορ Ανγκούλο, αλλά και ότι σε κάποια ματς μπήκε αλλαγή, πρόλαβε να δείξει τις μεγάλες δυνατότητες του.
 
«Στη Γκόρνικ κάποιες φορές είχε τον ρόλο του 10αριού. Βγήκε ωφελημένος παίζοντας πίσω από τον Ανγκούλο.  Το γεγονός πως δούλεψε σωστά φαίνεται τώρα στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Πέτυχε 3 γκολ 12 ματς, αλλά θυμηθείτε πως στο ξεκίνημα ερχόταν από τον πάγκο».

Ο Πλάτεκ αναφέρθηκε και στην ραγδαία βελτίωση του «Γιακούμ» στην Ολλανδία.

«Έχει σούπερ ψυχολογία και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Προσωπικά πίστευα σε αυτό το παιδί και την πρόοδο του.

Θα ήμουν ψεύτης όμως εάν έλεγα πως περίμενα πως στο ξεκίνημα του στη Φένλο θα πετύχει μέσα σε έξι μήνες 21 γκολ. Εξέπληξε τους πάντες. Θέλαμε να τον κρατήσουμε, το παλέψαμε, αλλά στο τέλος ήταν πέρα από τις οικονομικές μας δυνατότητες. Το ποσό των 200.000 ευρώ δεν γινόταν να καταβληθεί από εμάς το καλοκαίρι, ειδικά εν μέσω κορονοϊού. Δεν είμαι Κόπερφιλντ να δημιουργήσω λεφτά και να φέρω αυτούς τους παίκτες δωρεάν.
 
Έδειξα με την δουλειά μου τι μπορώ να κάνω φέρνοντας αυτό το παιδί στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που έκανε ένα βήμα παραπέρα. Είναι σημαντικό να έχεις μυαλό  στο ποδόσφαιρο».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.