Header Ads


Στον τελικό του F8 η Μπούργος!

Στον τελικό του F8 η Μπούργος!


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της Βίτορ Μπενίτε, η Μπούργος επικράτησε άνετα της Ντιζόν με 81-67, στο Κλειστό του ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στον Τελικό της Κυριακής (04/10).

Μπούργος (Πεναρόγια): Μπαρέρα 6 (2), Κράβιτς 11, Κουίλι, Ρένφρο (6 ασ.), Σάλβο, Μπενίτε 25 (5), Κουκ, Χόρτον 19 (3 τρ., 10 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 6 (2), Ραμπασέδα 7 (1), Ριβέρο 3, Σακό 4.

Ντιζόν (Λενάμ): Σασάνγκ 12 (11 ριμπ.), Τζόνσον 6, Ζουλιέν 17 (3), Λουμ 7, Σάιμον 14 (2), Αλίνγκ 2, Χόλστον 6 (5 ασ.), Βάνγουιν 3 (1).

Η συνέντευξη Τύπου

Ο προπονητής της Ντιζόν, Λοράν Λενάμ, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στη Μπούργος που ήταν καλύτερη. Έχουν εξαιρετικό προπονητή και πολλούς καλούς παίκτες. Για να νικήσουμε θα έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Αντίθετα εμείς κάναμε πολλά λάθη και δεν ήμασταν καλοί στο δυνατό μας σημείο την άμυνα, οπότε φυσιολογικά ηττηθήκαμε.

Όταν παίζεις απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα πρέπει να είσαι σχεδόν αλάνθαστος. Αποδείχθηκε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πιο έτοιμη από εμάς ενώ χάσαμε και αρκετή ενέργεια στον προημιτελικό. Είμαι σίγουρος ότι αν παίξουμε στη νέα σεζόν και πάλι με τη Μπούργος θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

Από πλευράς των παικτών της γαλλικής ομάδας μίλησε ο αρχηγός της ο Αξελ Ζουλιέν τόνισε: «Ξέραμε ότι η αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα που παίζει όμορφο μπάσκετ. Εμείς προσπαθήσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι και κοντά στο σκορ. Αργήσαμε να προσαρμοστούμε στην αρχή του αγώνα, όταν το κάναμε βρήκαν και πάλι λύσεις και εμείς δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε.

Καταφέραμε 2-3 φορές να μειώσουμε και να πλησιάσουμε στο σκορ, αλλά εκεί κάναμε σημαντικά λάθη τα οποία τα πληρώσαμε, κάναμε κουτά φάουλ, ενώ χάσαμε και ελεύθερα σουτ. Μας κόστισε πολύ η κακή αρχή στο παιχνίδι, ιδιαίτερα προς το φινάλε της πρώτης περιόδου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνουμε αυτό και θα πρέπει να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια.

Ο προπονητής της Μπούργος, Ζοάν Πεναρόγια μιλώντας για τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του υποστήριξε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό της Κυριακής. Είναι ιστορική στιγμή για το σύλλογό μας και για τους φιλάθλους μας αλλά για αυτό ήρθαμε για να πάρουμε το κύπελλο.

Προστατεύσαμε τη ρακέτα μας, περιορίσαμε τον Ζουλιέν και τον Χόλστον και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού μας. Τώρα θέλουμε να πανηγυρίσουμε την Κυριακή».

Ο αρχηγός Βίτορ Μπενίτε τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φάνηκε. Εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειά, ιδιαίτερα στην άμυνα όπου κρατήσαμε τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Ντιζόν ανενεργούς. Επίσης είχαμε υπομονή στην επίθεση, τροφοδοτήσαμε σωστά τους ψηλούς μας και βρήκαμε εύκολα καλάθια. Γενικά κάναμε έξυπνα τη δουλειά για αυτό και είχαμε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στο σκορ σε όλο το παιχνίδι».

Δεν ξέρω με ποιόν θα παίξουμε τον τελικό, εμείς θα ξεκουραστούμε και θα αδειάσουμε λίγο το μυαλό μας. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες με την ΑΕΚ να βασίζεται στο ταλέντο των παικτών της στην επίθεση και να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και αυτό θα πρέπει να αποκόψουμε εάν είναι η αντίπαλός μας. Η Σαραγόσα την ξέρουμε καλύτερα από την Ισπανία. Είναι μια ομάδα που προστατεύει αποτελεσματικά τη ρακέτα της και παίζει πολύ με πάσινγκ γκέιμ.

Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κατακτήσουμε το τρόπαιο σε σχέση με το 2018 που ήμουν εδώ με τη Μούρθια. Ήταν μεγάλη εμπειρία τότε, αλλά τώρα παίζω σε μια καλύτερη ομάδα που μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.