Header Ads


Βλάνταν Ίβιτς: «Νο1 του πρωταθλήματος ο Γκαρσία, μυαλό και σκόρερ ο Σάχοβ»

Βλάνταν Ίβιτς: «Νο1 του πρωταθλήματος ο Γκαρσία, μυαλό και σκόρερ ο Σάχοβ»


Ο Βλάνταν Ιβιτς μίλησε για τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ: τον Λέβι Γκαρσία, που είχε αντίπαλο στο Ισραήλ και τον Γιεφχέν Σάκχοβ, πρώην παίκτη του στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sdna.gr:

«Ηταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Γρήγορος, ταχυδυναμικός, εξαιρετικός στο ένας-εναντίον-ενός. Είναι ιδανικός για να σπάει άμυνες, ειδικά όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά. Ανοίγει διαδρόμους και κάνει ζημιά στον ανοικτό χώρο», ήταν το αρχικό του σχόλιο για τον Λέβι Γκαρσία.

«Παίζει στα αριστερά, είναι αριστεροπόδαρος, όμως παίζει και στα δεξιά. Αν δεν κάνω λάθος, είχε αγωνιστεί και ως φορ σε κάποια ματς».

Για το αν υπάρχει κάποιο αρνητικό στο τρόπο παιχνιδιού του Λέβι Γκαρσία σχολίασε: «Με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, έπρεπε να βάζει περισσότερα γκολ. Είναι όμως και κάτι που εξαρτάται από τους συμπαίκτες του, μπορεί να είναι και θέμα της ομάδας, όμως πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του».

Τι θα κερδίσει δηλαδή η ΑΕΚ από τη μεταγραφή του; «Είναι ένας παίκτης που μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μια ομάδα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα κάνει τη διαφορά. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες μπροστά, έχει ποιότητα, όμως παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά δεν έχει. Θα προσθέσει κάτι διαφορετικό».

Όσον αφορά τον Σάκχοφ: «Τον είχα παίκτη, τα 3 χρόνια του στον ΠΑΟΚ συνέπεσαν με τα 3 κορυφαία χρόνια στην ιστορία του συλλόγου, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και 3 κύπελλα. Είναι ένα 8άρι που σκοράρει. Ικανός στα στημένα, μπορεί να έρθει από τη δεύτερη ζώνη και να αποτελέσει απειλή».

Ομως τα θετικά του 6 φορές διεθνή Ουκρανού, σύμφωνα με τον manager της Γουότφορντ, δεν σταματούν μέσα στις τέσσερις γραμμές: «Είναι πολύ σημαντικός όσον αφορά την πειθαρχία της ομάδας, είναι καλός για τα αποδυτήρια. Εχω τα καλύτερα να πω για τον Σάχοβ, ήθελα να τον φέρω στο Ισραήλ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει και σκέφτεται πάντα ομαδικά».

Είναι πιο δυνατός στο δημιουργικό ή στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού; «Τα δουλεύει και τα δύο, συμμετέχει και στα δύο. Είναι πολύ ομαδικός, έχει μεγάλη σημασία αυτό. Στα 3 χρόνια του στον ΠΑΟΚ έβαζε 5-6-7 γκολ». Μπορεί κανείς να πει ότι σε αυτή την ηλικία δεν πρόκειται να βοηθήσει; «Εχει πράγματα να δώσει στην ΑΕΚ. Τα 30 του χρόνια δεν είναι κάτι αρνητικό, αντίθετα, είναι μόνο θετικό, βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία».

Οπως με τον Λιβάι, ο Βλάνταν έπρεπε να βρει ψεγάδι και στον Σάχοβ. «Αν έχει κάτι αρνητικό; Δεν είναι γρήγορος, όμως την ταχύτητα που μπορεί να του λείπει, την καλύπτει με το μυαλό. Ολα σε έναν ποδοσφαιριστή εξαρτώνται από το μυαλό. Αν σκέφτεται γρήγορα, το καλύπτει αυτό. Δεν αγωνίζεται στα πλάγια για να είναι απαραίτητο να διαθέτει ταχύτητα, δεν χρειάζεται να την έχει. Είναι ένας καθαρός box-to-box μέσος, δεν είναι γρήγορος, όμως δεν είναι και αργός».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.