Header Ads


Final 8 BCL: Ολα τα σενάρια για την παρουσία κόσμου στο ΟΑΚΑ!

Final 8 BCL: Ολα τα σενάρια για την παρουσία κόσμου στο ΟΑΚΑ!


Εδώ και λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό πως η ΑΕΚ κάνει τα πλάνα της, για να διοργανώσει την τελική φάση του Basketball Champions League, η οποία προς το παρόν «βρίσκεται» ακόμα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.
Η ομάδα του Ισραήλ ήταν αυτή που υπό κανονικές συνθήκες θα φιλοξενούσε την διοργάνωση, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται πως θα γίνει, αφού η χώρα περνάει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και η κατάσταση δεν κρίνεται ασφαλής.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 3ήμερο στη Σαντορίνη με ένα σχόλιο!

Η οριστική απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει το Final 8 θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα από τους ιθύνοντες της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτή δεν θα είναι η Ιερουσαλήμ.

Η ΑΕΚ είναι το πρώτο φαβορί για την διεξαγωγή της τελικής φάσης και περιμένει το BCL να εξετάσει το φάκελό της. Την ίδια στιγμή, ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές με την Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν όλα με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στις κουβέντες που έχουν γίνει, η ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση για παρουσία κόσμου στο 50% της χωρητικότητας του ΟΑΚΑ, δηλαδή περίπου 9.000 φίλαθλοι να έχουν την δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο, έτσι ώστε να καλύψει το κόστος του τουρνουά και να βγάλει τα έξοδα. Ωστόσο, με τις μέχρι στιγμής επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση, που θα εξετάσει το σενάριο αυτό, αλλά σε δεύτερο χρόνο, αφού η κατάσταση είναι πολύ ρευστή (κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει από τον Αύγουστο τον Οκτώβριο), είναι πιθανό να το απορρίψει.

Αν η ΑΕΚ αναλάβει τελικά την διοργάνωση, με την ενδεχόμενη προσέλευση των φιλάθλων, θα έχει και κάποια έσοδα, σε σχέση με τα έξοδα που θα έκανε για το Final 8. Αλλά αν δεν υπάρξουν θεατές, τότε η FIBA θα πρέπει να βρει μία λύση, ώστε να μοιραστεί το κόστος: είτε να το μοιραστεί με τους «κιτρινόμαυρους» είτε και οι οκτώ ομάδες μεταξύ τους.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα και οι αποφάσεις θα παρθούν ανάλογα φυσικά και με την κατάσταση που θα επικρατεί με τον κορωνοϊό.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.