Header Ads


Φιλική ήττα και προβληματισμός ενόψει τελικού!

Φιλική ήττα και προβληματισμός ενόψει τελικού!


Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης γράφει για την χθεσινή φιλική ήττα με 2-1 στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και καταγραφεί τα τρωτά σημεία και τις αδυναμίες τους κιτρινόμαυρου ρόστερ ενόψει του επερχόμενου τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο Καρέρα ξεκίνησε την ενδεκάδα με σύστημα 3-5-2 δοκιμάζοντας τριάδα άμυνας με τους Λάτσι, Σβάρνα και Οικονόμου. Η αμυντική δυσλειτουργία και η πλημμελής αντίδραση στις στημένες φάσεις έκαναν γρήγορα την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πάρει προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ του Σβάρνα.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ ισορρόπισε έχοντας κερδίσει τις περισσότερες μάχες της μεσαίας γραμμής και κυριαρχόντας στην κατοχή της μπάλας. Πλην όμως έδειξε φλυαρία στο παιχνίδι της καθώς έφερνε με δυσκολία την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και αδυνατούσε να τελειώσει αποτελεσματικά τις φάσεις της. Εν τέλει ο Δικέφαλος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με πλασέ του Παουλίνιο και να τελειώσει το ημίχρονο με το αυτό σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αμυντική αδράνεια ήταν και πάλι αισθητή, ενώ και ο Τσιντώτας δεν έδειχνε να εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στα γκολπόστ. Αποκορύφωμα μάλιστα αποτέλεσε το αχρείαστο πέναλτι που προκάλεσε, στο οποίο ευστόχησε ο Ούμπιντες και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την ομάδα του Περιστερίου.

Στους διακριθέντες της Ένωσης βρισκόταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Μάρκο Λιβάγια, που φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και με ατομικές ενέργειες προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του Ατρομήτου. Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Ινσούα και Χνιντ έκαναν το ντεμπούτο τους με τα πρώτα δείγματα να είναι θετικά. Αναμφίβολα πάντως, η ομάδα απαιτεί δουλειά και ενίσχυση ιδίως στην άμυνα προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμη και ανταγωνιστική ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.